Köşe Yazarları

YA BATACAĞIZ, YA ÇIKACAĞIZ

YA BATACAĞIZ, YA ÇIKACAĞIZ

Geçtiğimiz günlerde olağan genel kurulu yapılan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanlığına Mehmet Aydınlar seçildi. Sayın Aydınlar başkanlığa seçildikten 4 gün sonra Türkiye Cumhuriyeti’nin en büyük şike soruşturması başladı. Göz altıları ile tutuklamalar ardı ardına geldi. Yeni başkan daha Bismillahirrahmanirrahim diyemeden dağ gibi sorunları kucağında buluverdi.

 

Ak Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan, yıllardır bilim adamı ve akademisyen olarak Türkiye’nin değişik yerlerinde ve yurt dışında Ereğli’yi ve Alaplı’yı başarılı bir şekilde temsil etti.

 Sayın Candan, Zonguldak’tan Milletvekili olduğunda, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Aydınlar gibi dağ gibi sorunları bir anda kucağında buluverdi.

Milletvekili Ercan Candan’ı bekleyen sorunların başında Ereğli Tersanelerin kapısına kilit vurulma noktasına gelen işsizlik, Duble yollar kapsamında yapılan ve yapılmayan kavşaklar, TTK, Filyos Projesi, Ereğli ve Alaplı OSB, Alaplı’da ve Ereğli’de yarım kalmış yatırımlar gibi Ereğli ve Alaplı’da çözümlenmeyi ekleyen birçok sorun var.

Alaplı girişinden başlayan,  Yalı Kavşağı, Üçler Petrol kavşağı, Kavakderesi kavşağı, Merve Altı Kavşağı ve Göktepe Altı Kavşaklarının kullanışsız olmasından dolayı ölümlü birçok kaza meydana geldi. Masum birçok kişi hayatını kaybetti. Birçok kişi de maddi manevi zarara uğradı.

Milletvekili Candan ile yapılan en son görüşmemde “Karayolları 4. Bölge Müdürü ile beraber problemli bölgeleri gezeceğiz. Sorunları yerinde inceleyeceğiz. Alaplı’nın girişinin kapanması ekonomik anlamda ilçeye zarar verecek. Bunun bilincindeyim. Kavşak sorunlarını en kısa zamanda çözeceğimize inanıyorum” demişti. Bir milletvekilinin bu şekilde açıklama yapması ilçede yaşan bir vatandaş olarak bizleri memnun etti.

Tabiî ki bu gibi söylemler sözde kalmamalı icraata geçirilmeli.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan bu sorunlarla birlikte zor sürece giriyor. İnanıyorum ki Sayın Candan’ın bu zor süreçte ilçemiz ve bölgemiz adına başarılı çalışmalara imza atacak ve yukarda saydığım sorunları ivedi bir şekilde çözüme kavuşturacağını ümit ediyorum. Tabi burada sadece Candan’dan medet ummak yanlış. Bu bir ekip işi. Bu süreçte taşın altına başta ilçe Kaymakamı, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri hiç tereddütsüz bir şekilde destek vermeli. Birlikten güç doğar felsefesiyle her geçen gün kasabaya dönen ilçemizin adım adım Batı Karadenizin parlayan yıldızı olacağına inanıyorum.

 

Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Yazı Yorumu, Bu yazı için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!