Köşe Yazarları

CESARETLİ VE YÜREKLİ DEVLET ADAMLARI ARANIYOR

CESARETLİ VE YÜREKLİ DEVLET ADAMLARI ARANIYOR

Alport Yönetim Kurulu,  Liman Projesinde bürokratik engelleri aşmak için yoğun çaba sarf ediliyor. Bölgemizin en büyük liman projelerinden biri olacak olan ALPORT Liman projesi inşaatının başlamasında, geriye sayım devam ediyor.   Ereğli,  Alaplı ve Zonguldak başta olmak üzere, İç Anadolu ve Batı Karadeniz bölgesindeki sanayicilerin deniz ulaşım kapısı olacak proje, bölgeye hem ekonomik katkı sağlayacak. Hem de ilçemizi dünyaya açılan medeniyet kapısı yapacak.

Ama nedense bekliyoruz, yâda bekletiliyoruz.

EMM Deniz Madencilik Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. Geçtiğimiz ay içinde Rusya’dan bir liman inşaatında kullanılmak üzere 10 Bin adet tetrapot dalgakıran ihalesini kazandı. Yıllardır ilçesine ve bölgesine liman yapmak için büyük fedakârlıklar veren EMM Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Yılmaz, Rusya’ya aldığı ihraç edilecek 10 Bin adet tetrapot dalgakıranı gönderebilecek liman bulamadı.

Bölgemizin acilen limana ihtiyacı vardır. Liman ve demiryolu olmayan bölgeye yatırımcı gelmez ve de gelmiyor. Her şeyiyle hali hazırda bulunan Alport Liman projesi çok küçük mazeretlerle hala beklemede geçici bile olsa dolgu izni alınamamaktadır.

EMM Deniz Madencilik Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. Rusya’ya gönderecek 10 Bin adet tetrapot için Alaplı sahil dolgu alanı karşına geçici bir platform yapmaya başladı. Zor şartlarda alınan ihaleler maalesef zor şartlarda yerine getirilmeye çalışılıyor.

Tekrar tekrar yazdık ve çizdik. Bölgemizin tersanelerden önce acilen limana ihtiyacı vardır. Gerek yerel siyasetçiler, gerekse merkezi siyasetçiler bu konuya en kısa zamanda el atmalıdır. Liman konusunu çözmek demek, bölgeye daha ciddi yatırımcıların gelmesi demek. Yatırımcıların gelmesi demek, işsizliğin sona ermesi demek. İş ve aş demek.

Devlet son zamanlarda birçok konuda aşama kaydetti. Ulaşım, sağlık ve eğitimde bir hayli yol aldı.  Fakat devletin en çok üstünde durması gereken en önemli konusu bürokrasidir. Devlet ne zaman bürokrasiyi çözerse işte o zaman Türkiye’de yer şey yerli yerine oturur.

Çünkü…..

Bürokrasi herkesin sırtında bir kanburdur.

Bürokrasi mağduru Alaplı Limanı devletin şefkatini beklemiyor, iş adamlarının önünü açacak liman inşaatının iznini verecek yürekli ve cesaretli devlet adamlarını bekliyor.  Bence o yürekli ve cesaretli adamların başında Vali Erdal Ata bulunmaktadır. Vali Ata’ya Alaplı,  dün nasıl güvendiyse bu günde güveniyor. Çünkü Alaplı’yı ve Ereğli’yi hiçbir zaman yanıltmadı. Umudumuzu kırmadı. Umudumuz kırılırsa dün olduğu gibi bu günde,  yarında taşıma su ile değirmen çevirmeye devam ederiz.

 

 

 

Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Yazı Yorumu, Bu yazı için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!