Köşe Yazarları

ÖZER VE HENDEN ÇITAYI YÜKSELTTİ

ÖZER VE HENDEN ÇITAYI YÜKSELTTİ

Alaplı Meslek Yüksek Okulu’nda başta Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer ve okul müdürü Yrd. Doç. Dr. Henden’in girişimleri ile güzel ve sevindirici gelişmeler yaşanıyor. 

Bunun ilk örneği İşadamları ve Alaplı Meslek Yüksek Okulu iş birliği ile sekiz sınıfın tefriş yapılarak törenle açılışlarının gerçekleşmesidir. Şüphesiz okuldaki Sekiz sınıfın modern bir görünüme kazandırılması çalışmalarında en büyük pay sahibi okul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Rıfkı Henden ve okul idarecilerine aittir. Okulda öğrencilerin daha modern bir ortamda eğitim görmesi konusunda, Henden, göreve başladığı günden beri büyük emek ve çaba sarf ediyor.  Nitekim Alaplı MYO’nun desteklenmesi işini tabana yayarak eskiden var olan imece kültürünün yeniden canlanmasını sağladı. Handen’in bu çaba ve çalışmaları ise ilçedeki kurum ve kuruluşlarımız için emsal teşkil edecek güzel bir başlangıç olacaktır. Tabiri caizse Alaplı için bir başlangıç olacaktır.

Henden’in Yüksekokul bünyesinde yeni açılacak bölümler için yaptığı girişimler ilçede büyük bir heyecan ile karşılanıyor. Bu bölümlerin açılması 300 yeni öğrencinin Alaplı’ya gelmesi de ilçeyi olumlu şekilde etkileyecektir.  Henden, Alaplı Meslek Yüksek Okuluna yeni heyecan ve canlılık kazandırdı. Umut ediyoruz ki gelecekte çok daha başarılı projelere imza atacaktır. Çünkü ona güvenen rektörü ve bir okul idaresi, inanan Alaplı sivil toplum örgütleri, siyasiler, işadamları ve esnafları var.

Tüm bu heyecan verici gelişemeler yaşanırken,  Alaplı’daki işadamlarımız ve esnafımıza bundan sonra daha büyük sorumluluk ve görev düşmektedir. Alaplı MYO kampusu arka tarafında üniversite alanı olarak imar planında bulunan fakat kamulaştırılmamış 145 dönüm bir arazı bulunmaktadır.  Tüm ilçe halkı olarak bu bölgeye sahip çıkıp bir an önce dört yıllık bir fakülte kurulabilmesi için kamulaştırılma çalışmalarına destek olmamız gerekmektedir. Çünkü Üniversiteler bulunduğu yerin bacasız sanayisidir. Bulunduğu yere ekonomik katma değer sağlamaktadır. Kültür alış verişinde başrol oynamaktadır.

Bir parantez de Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer için açmak istiyorum. Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer’de göreve geldiği günden itibaren ZKÜ’de çok olumlu gelişmeler yaşanıyor. Birlikte başaracağız sloganıyla yola çıkan ve akademik personel ile el birliği içinde çalışmalar yürüten Özer, Üniversitenin hedefinin Türkiye’de ilk 20 içine girmek olduğunu belirtmesi, Üniversitenin hem eğitim kalitesi hem de teknik donanım bakımından Türkiye’nin parlayan yıldızı olma yolunda emin adımlarla ilerlediğinin bir göstergesidir. Kamu kurum ve kuruluşları ile iyi ilişkiler içinde ve tüm vatandaşlar ile barışık Rektör Özer’in Alaplı’ya çok farklı değer vermesi Alaplı’ya dört yıllık bir fakülte kurulması için destek olacağına dair açıklamaları da ilçemiz açısından da önem taşımaktadır.

Tüm sevindirici açıklamaların ardından bizim siyasetçilerimize, sivil toplum örgütlerine, oda başkanları ile işadamları ve esnaflarımıza büyük sorumluluk düşmektedir. Özellikle siyasetçilerimiz iktidarı ve muhalefeti ile birlikte tek ses, tek yürek hareket etmelidir. Artık ilçede olumsuzluklar karşısında ağlama ve sızlama dönemi kapanmalı çözüm üretebilmek adına el ele vererek güç birliği oluşturulmalıdır. Şimdi İlçede yapılması gerekenlerin başında elimizin avucumuzun içinde bekleyen dört yıllık bir fakültenin temellerinin atılmasıdır. 20 yıl önce ilk hamleyi yaparak ilçemize Meslek Yüksek okulunu kazandıran Merhum efsanevi Belediye Başkanı Ahmet Zeki Atalay’ın eserini, bundan sonra daha da geliştirerek Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu devam ettirmelidir. Üniversite kampüsü olarak ayrılan 145 dönümlük yerin çözümünü iktidar partisi belediye başkanı, olarak gündemine alarak ilçeyi sevinç yumağına çevirecek hamleyi yapmalıdır. Çünkü Alaplı’nın dört yıllık bir fakülteye muhakkak ihtiyacı vardır……

Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Yazı Yorumu, Bu yazı için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!