Köşe Yazarları

BİZDEN SÖYLEMESİ

BİZDEN SÖYLEMESİ

Düzce- Ereğli duble yol kapsamında yapılan kavşaklar, ölümlü kazalara davetiye çıkartıyor.   Alaplı ile Ereğli arasında yapılmış dört kavşağın dördü de kontrolsüz ve güvensiz olduğundan, sürücüler için büyük tehlike oluşturuyor.

Yalı kavşağı özellikle geceleri zifiri karanlık ve labirent gibi olduğundan sürücüler kavşakta kendi güzergahlarının yolunu bulmakta zorlanılıyor.  Kavşakta sinyalizasyon, ışıklandırma aydınlatma sistemleri yok. Ağır ve uzun araçlar kavşağa girdiğinde aracın yarısı kavşağın dışında kalıyor. Akçakoca istikametinden Ereğli istikametine giden araçlar kavşağa geldiğinde keskin virajlar yüzünde her gün birkaç araç şimdilik tretuvarlara çarparak durabiliyor.  Allah korusun ama yarın bir başka araç hızını kesemediğinden oradaki iş yerlerine ya da belediye başkanının dediği gibi Alaplı Merkez camisine girecek. Çünkü bu kavşak buna müsait. Yetkililer bunu göremiyor.

Yamanlar Otel önündeki vukuatlı kavşak daha 3 ay önce iki vatandaşımızın canına aldı. O zamandan bu zamana kadar hiçbir çalışma yapılmadı. Kazadan sonra kavşakta ışıklı sinyalizasyon sistemi ve hız kesicilerin yapılmasını bekleyen vatandaşlar ve sürücüler hayal kırıklığına uğradı. Yetkililer bunu da göremiyor.

Balıkçı Barınağındaki döner kavşak iptal edildi, yerine yoldan kesme geçiş sağlandı. Balıkçı Barınağına girecek balıkçı kamyonlarının dönüşleri eziyete dönüştü.   Kaza yapmamak için tüm hünerlerini sergilemeye çalışan sürüler karşı istikametten gelen araçlarla burun buruna kalıyorlar. Kısaca cambazlık yana sürücüler bu geçişi yapanlara her gün dua ediyorlardır. Oradaki döner kavşağın iptal edilerek sıradan yol açıp geçiş sağlanmasının hiçbir mazereti olamaz. Yetkililer bunu da göremiyor.

Merve Köyü altındaki Ereğli OSB girişi ve çıkışında yapılan kavşak tam ders kitaplarına girecek nitelikte.  Hani Köprü ve viyadük ağzına kavşak yapılmadı ya, Yapılan bu eser ile Köprü ve viyadük ağzına kavşak yapılmaz tezi de öldürülmüş oldu. Ama Alaplı’nın girişi bu tez ile kapıldı. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu?  Kavşak çapının  küçük olmasından dolayı,  kamyon ve diğer uzun araçların kavşağa sığmadıkları yarısı dışarıda kaldığı bilinen bir gerçek olduğu halde hiçbir önlem ve tedbir alınmamaktadır. Yetkililer bunu da göremiyor.

Kavşakların hiç birisinde bu güne kadar ışıklı sinyalizasyon sistemi , aydınlatma sistemi ve yön levhaları bulunmamaktadır. Yetkililer bunu da göremiyor.

Türkiye’de deprem gerçeği var. Ve ülkemiz fay hattı üzerinde duruyor. Bunu bildiğimiz halde yeterli tedbir almazsak, iyileştirme yapmazsak binlerce vatandaşımız depreme kurban gideceği bir gerçekse,  Ereğli Alaplı arasında yapılmış bu kavşaklarda da acil önlemler ve tedbirler alınmazsa birçok vatandaşımız kavşaklara kurban gidecektir. Yetkililer maalesef bunu da göremiyor.

Bizden söylemesi.

Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam

1 Yorum

  • GÜZEL YAZMIŞSINDA ONU YAPACAK VEKİLLRNEREDEEEEEEEEEEEEEEE