Köşe Yazarları

2011 YILININ FİYASKOLARI

2011  YILININ FİYASKOLARI

Acısıyla, tatlısıyla bir yılı daha geride bıraktık, ama geçen diğer yıllardan hiçbir farkı olmadan. Beklentilerimiz ve umutlarımız yine hüsrandan öteye gidemedi. Hayaller gerçek olmaktan hep uzaklaştı.

Geçen sene içinde, her kes kendi derdinde, kendi sorunlarıyla baş başa kaldı. 2011 yılına girerken ben şahsen özellikle Alaplı için çok umutluydu. Alaplı diğer ilçelerden çok farklı konuda olduğunu düşünmüştüm ki devletin sıcak ve şefkatli elinin Alaplı’yı saracağını tahmin ediyorduk. . 12 Haziran genel seçimlerde ve son referandumda Zonguldak rekorlarını kıran bir ilçe olmasından dolayı, 2011 yılında ilçemizde yapılacak yâda yapılması planlanan yatırımlardan bir an önce tamamlanacağı düşüncesiyle umutluydum, ama yine yanıldık.

2011 Yılında Alaplı’nın belli başlı beklentilerini sıralamak gerekirse;

1.       Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu AK Partiye geçti ama  “Hayaldi gerçek oldu” projelerin hiç birisi hayata geçmedi.

a-      Dolgu alanına birkaç kamelya konuldu vatandaşların gözü boyanmaya çalışıldı. Oysa doldu alanı Alaplı’nın cazibe merkezi olma yolunda tek merkeziydi.

b-      Dere boyu dükkânları hala harabe görüntüsünde duruyor. Başka 29 Ekim Cumhuriyet bayramlarını beklemeye mahkûm edildik.

c-       Alaplı’nın en can alıcı yeri olan giriş kapısı devlet tarafından kapatıldı. Bir Allahın kulu da “bu ne rezillik bir apartmanın giriş kapısı nasıl kapanır.  Apartman sakinleri yangın merdiveninden mi evlerine girecek” diyerek masaya yumruğunu vuramadı, karayolları 15. bölge müdürünün keyfi uygulamasına Alaplı esir oldu. Alaplı’nın uluslar arası kapısı karayollarınca kapatıldı. Dünya aleme rezil olduk. 

d-      Alaplı’da eğitim kurumlarındaki eksiklikler karaya vurmuşken, “Başta Çok Programlı Lisesinin temeli atılıyor” hayalleri 2011 yılına damga vurdu. Okulların şahsi proje ve diğer başarılarından nemalanan başmüdür koltuğunda oturuyor ama hala ortada bir şey yok.

e-      Duble yolların bir bölümü yapıldı. Dokuz tünelden beş tanesi bitti. Diğer dört tünelde sorunlar dağ gibi duruyor. 2011 yılında tamamlanması planlanan duble yol projesi Allaha havale edildi.

f-       Duble yollar kapsamında Alaplı’da yapılan üç kavşakta( Yalı kavşağı, Üçler Petrol kavşağı ve balıkçı barınağına giriş) Azrail fatura kesmeye devam ediyor. Kavşaklarda  emniyet ve  düzenleme eksikliği bir çok vatandaşımızın canına mal oldu.. Bunları da gören yok..

g-       Bir ilçe düşünün ama girişinde ilçenin adının olduğu tabela yok.. Yanlış anlamayın burası Afrika yâda Amazon ormanlarında bir ülkenin ilçesi değil. Burası emeğin ve emekçinin başkenti Zonguldak’ın ilçesi Alaplı. Ne kadar acı ki ilçeye atanan yeni kaymakamımız bile ilçenin adı olmadığından Ereğli tersaneler bölgesine kadar farkında olmadan gidiyor ve sonra telefon ile  “ben Alaplı’yı bulamadım” diye sorduğunda geri dönüyor. Buda sözün bittiği yerde olduğumuzun bir göstergesidir.

h-      Ortalama 15 yıldır Alaplı’nın iki yakasını bir araya getirecek Fatih Köprüsü hep seçim zamanı gündeme gelmiştir. Bu köprünün yapılması içinde büyük ağabeyimiz, siyasi büyüğümüz, Zonguldak’ın Medeli İftiharı eski TBMM başkanı Köksal Toptan, önderlik ve öncülük yapmıştır. Alaplı Karşıya Mahallesi sakinlerine de bizzat söz vermiştir. “Bu köprüyü ben yaptıracağım, siz rahat olun yeter ki yükümlülüklerinizi yerinize getirin” demiş,  Alaplı insanı da verilen söz karşısında yükümlülüklerini yerine getirdiği halde sözde dere içine ayak çakılmış, diğer yarısı da Allaha havale edilmiştir.

i-        2007 Yılından bu yana ne Ereğli’ye nede Alaplı’ya hükümet projesi olarak tek bir yeni çivi çakılmamıştır. Yapılanlar eski projelerin devamıdır.

j-        Özellikle 24. Dönem Milletvekilleri,  başta Ereğli ve Alaplı’ya sırtını dönmüş, hizmetlerin tünellerden bu tarafa gelmesine imkan tanımamışlardır.

k-      Ereğli Tersanelerinden 8 Bin kişi işten çıkartılmak zorunda kalmış,  Batı Karadeniz DTO Başkanı İrfan Erdem ve tersane sahiplerinin feryatları hükümet tarafından dikkate alınmadığından tersanelerin kapısına kilit vurulmuştur.

l-        Zonguldak, Ereğli, Alaplı, Akçakoca, Düzce, Bolu, Sakarya, hatta İç Anadolu’daki sanayicilerimize ihracat ve ithalat kolaylığı sağlayacak,  bu bölgeleri Dil Ovası, İzmit ve İstanbul limanlarından, işsizlerimizi de işsizlikten kurtaracak Alaplı Alport Liman Projesi birileri tarafından hangi düşünce ve fikir kurnazlığı içindir bilinmez ama engellenmekte, hala proje aşamasında bekletilmektedir.

m-    Alaplı deresinde lağım ve pislikler küçük adacıklar oluşturdu. Derede bırakın balık avlamayı, kurbağa sesine bile hasret kaldık.  Derin deniz deşarj projesi olduğu gibi duruyor.

Umarım 2012 yılında hayaller yerine gerçekleşen projeleri anlatırız. Hepinizin yeni yılı kutlu olsun…

Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Yazı Yorumu, Bu yazı için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!