Köşe Yazarları

SORUNLARA KAFA YORAN YOK

SORUNLARA KAFA YORAN YOK

Alaplı ve Ereğli’de bir türlü sosyal barış sağlanamıyor. Kurumlar ve kuruluşların arasında yaşanan gerginlik had safhaya çıkmaya başladı. Sosyal ve ekonomik barış sağlanmadığı için Alaplı ve Ereğli ilçeleri hızlı bir şekilde göç vermeye başladı. Bir birimize kenetlenmek ve birleşmek zorunda olduğumuz şu günlerde iki ilçe içinde yaşanan olumsuzluklar diğer tüm il ve ilçelerde sevinçle karşılanıyor. Türkiye’nin gündemindeki yeni yerli otomobilin Ereğli veya Alaplı’da yapılmasının gündemde olduğu süreçte ceviz kabuğunu doldurmayan sebeplerden dolayı, bir birimize kırılıyoruz, darılıyoruz.  Devlet tarafından tersanelere uygulanacak iyileştirme programlarını konuşan yok. Yerli otomobil için alt yapıda neler yapılması gerektiğini söyleyen ya da kafa yoran yok. İlçelerimizin en büyük sorunlarından biri olan liman sorununu dile getiren yok.  Ereğli ve Alaplı’daki duble yolların ve kavşakların güvenirliği için proje hazırlayan yok.

Ereğli’de Belediye ile ERDEMİR arasındaki gerginlik hep gündemde tutulmaya çalışılıyor. Bundan rahatsız olan iki kurum bir şekilde bu kavganın içinde tutulmaya çalışılıyor. Kim veya kimler bundan nemalanıyor bilmiyoruz ama sürekli Ereğli’nin gündemini bu tatsız olaylarla tutmaya çalışan birileri olduğunu düşünüyoruz. Dün ERDEMİR aleyhine atıp  tutanlar bu gün saf değiştirerek savunur hale gelebiliyor. Dün savunanlar da bu gün dargınlar, kırgınlar ve kavgalılar hatta adliyelikler. Peki bu kaos ortamında kimler ne pay yada hangi nemalar çıkartıyorlar. Bu kaos ortamı kimlere ne kazandırıyor asıl buna kafa yormak lazımdır. Ereğli birkaç kanaat önderin önderliğinde bu kaos sorununu çözmesi en büyük dileğimizdir.  Kaybeden ilçe olmak istemiyorsa, her kesimin elini taşın altına sokması gerekmektedir. ERDEMİR, dünya devi bir kuruluş, Kdz. Ereğli Belediyesi de bırakın Zonguldak’ı Türkiye’nin en güçlü belediyelerinden birkaç tanesi,  bu kadar güçlü iki kurumun karşı karşıya gelip dargın küs olmaları sadece ve sadece Ereğli ve Alaplı’ya zarar veriyor.  Bu kırgınlıklara ve dargınlıklara, yatırım bekleyen birçok ilçe ve ilde bıyık altından sadece gülüyor.

Ereğli’deki kaos ortamının yanında Alaplı’da son zamanlarda yaşanan tartışmalar acaba ilçemiz de de mi? kaos ortamı oluşturulmak isteniyor sorusunu gündeme getirmeye başladı.

Alaplı’da geçtiğimiz hafta belediye meclisi toplantısında istenmeyen tatsızlıklar yaşandı. Meclis üyeleri ilçenin sorunlarını ve yapılması gereken, yapılmayanları gerek sözlü, gerekse yazılı önergelerle meclis başkanına sormaları kadar doğal bir şey olamaz. Fakat sadece laf olsun torba dolsun amacıyla Belediye başkanını rencide edici söylemler kimseye fayda sağlamıyor, zira mecliste siyasi soru sorma yetkisinin kimsede olmadığını Belediyeler kanunu okuyan her kes bilir. Bu gibi tatsız tuzsuz tartışmalar ilçenin birliği ve bütünlüğü için tehlike arz ettiğini düşünüyorum. Alaplı ve Ereğli konuşmalı, tartışmalı ama asla kavga etmemeli. 

Sonuç olarak zaman birlik ve beraberlik zamanıdır. Kaynaşma ve dayanışma zamanıdır. Konuşma, tartışma zamanıdır. Ama asla birlik ve bütünlüğü zedeleyecek kadar ileriye giden kavga zamanı değildir.

Saygılarımla

Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam

3 Yorum

  • Doğan bey gün birlik beraberlik zamanı.Sizi birlik mesajlarınızdan dolayı kutluyorum.Gerçekten sorumluluk sahibi gazetecilik yapıyorsunuz.Doğru söze ne denir.


  • gün birlik olma zamanı 17 şubatla birlikte yeni ümitlere yarınlara vesile olur inşallah.Çünki herkes Alaplı için çalışıyor.Sorunlar özeleştiriler olmadan iyiyi bulamayız.Demokratik eleştirler ,yarışlar, komite seçimleri,meslek odası,siyasi partitilerimizin ve derneklerin heyetteki temsili seçimleri,heyetler oluşturulması çok yararlı olur.Birlik ve beraberlik çok güzel birşey.Alaplı bunu eskiden başardı.Alaplı temsili heyetinde herkes özellikle dernek ve odalar olmalıdır.Bugün ticaret odasının eski ve yeni başkanları işadamları liman,tersane,osb,duble yollar için çok uğraşıyorlar.


  • Bu kadar yorum yeter.Doğan abi sen gerçekten Alaplıyı çok seviyorsun.Alaplıyı bir araya getiriyorsun.Çünki Alaplının halkı buna layık.Kaymakamım birlik günü yapıyor.çok tebrikler.