Köşe Yazarları

İKTİDAR OY REKORU KIRDIĞI ALAPLI YI GÖZDEN ÇIKARTTI

İKTİDAR OY REKORU KIRDIĞI  ALAPLI YI GÖZDEN ÇIKARTTI

Alaplı’da 17 Şubat Cuma günü Alaplı’nın sorunları ve çözüm önerileri toplantısı gerçekleştirildi. Alaplı Kaymakamlığı tarafından gerçekleşen toplantıya ilçedeki kurum, kuruluşlarla birlikte sivil toplum örgütleri, esnaflar ve vatandaşlar katıldı. 17 Şubat Birlik ve Beraberlik ruhunun tekrar yaşatabilmek adına kurum ve kuruluşlar sorunlarını anlattı.

Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Rafet Kılıç’ın ALPORT Alaplı Liman ile ilgili açıklamaları sorunları gün yüzüne çıkarttı.  Kılıç’ın “Bu zamana kadar Liman projesi için bir milyon Türk Lirası harcama yapıldı. Tüm kurumlardan onay aldık ama siyasetten onay alamadık” açıklaması ise gündeme adeta damgasını vurdu.  Alaplı Limanının Karasu ve Filyos Projelerine kurban gitmesi başta Ereğli ve Alaplı insanını derinden üzmeye devam etmektedir. Bölgemizin çok acil olarak bir limana ihtiyacı olduğu bilindiği halde, Karasu ve Filyos’a çanak tutulması bazı kesimler tarafından siyasetçilerimizin bölgesine karşı duyarsız kaldığı izlenimi uyandırmıştır. Sakarya- Bartın demiryolu ağının inşaatı başladı. Bu demiryolundan Ereğli’ye Karasu’ya hat verildiği halde Alaplı’ya hat proje edilmemesi siyasetin Alaplı Limanını gözden çıkarttığı izlenimini uyandırmaktadır.  Hiçbir siyasetçinin ve bürokratın Alaplı’nın geleceğine olumsuz ipotek koymaya hakkı yoktur.  Bu ilçe genel seçimlerde ve referandumda Zonguldak genelinde en yüksek oyu alarak AK Parti oy rekorunu kırmıştır.  Zonguldak bölgesinde oy rekorunu kırmanın mükafatı eğer ki Alaplı’nın geleceğine ipotek koymaksa,  siyasetçilere ve merkez, iktidara diyecek tek bir sözümüz yoktur.  Çünkü bu duyarlı ve bilinçli Alaplı halkı bir gün sözünü sandıkta söyleyeceğe inanıyorum.

CHP Kdz. Ereğli İlçe teşkilatının zihniyetini ve düşüncesini, yada ne yapmak istediklerini anlayan varsa birisi çıksın da anlatsın.  Kendi ayağına kurşun sıkan, hedeflerini topal yaparak yürüyemez hale getiren başka bir il yada ilçe teşkilatı yoktur.  Dört dönemdir belediye başkanı olmuş birini yok saymak, ancak kendi ayağına kurşun sıkmakla örtüşebilir. 2011 Genel seçimlerde milletvekili adayı Neriman Posbıyık, CHP’ye büyük oy kazandırmıştır. Karı koca Posbıyık’lar büyük paralar harcayarak partisine hizmet etmişlerdir. Ama CHP Ereğli eski partililer ve eski başkanlar  Posbıyık’ların yeniden büyük yükselişinden dolayı rahatsız olmuşlar, partinin neferlerini sindirme kampanyaları ile son delege seçimlerinde devre dışı bırakmışlardır. Kim ne derse desin, Dünyanın kabul ettiği Posbıyık gerçeğini Ereğli’de göremeyenler kendi kazdıkları kuyuda boğulacaklardır. Bu gün Halil Posbıyık hangi partiden aday olursa olsun başkanlığı alabilecek kariyere ve karizmaya sahip ender bulunan şahsiyetlerden biridir. Hiçbir zaman kaybedenin Posbıyık olmayacağı yeni bir seçim sürecine doğru yavaş yavaş yol almaya başladığımız şu günlerde, küçük olsun ama bizim olsun zihniyeti, Ereğli’de CHP’yi  her geçen gün kan kaybetmeye mecbur bırakmaya çalışmaktadır.   CHP Zonguldak ve Ereğli teşkilatları beğenseler de beğenmeseler de Halil Posbıyık gerçeği ile ya yollarına devam edecekler, yada eskiden olduğu gibi Halil Posbıyık’sız kendin çal kendin oyna havasıyla egolarını tatmin edeceklerdir. Ama atı alanda Üsküdar’ı geçmiş olacaktır.  Semboller ve parti simgeleri fark etmez de köprüden geçen yine Posbıyık olur düşüncesindeyim.

 

Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Yazı Yorumu, Bu yazı için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!