Köşe Yazarları

EREĞLİ CHP AYNI TAS AYNI HAMAM

EREĞLİ CHP AYNI TAS AYNI HAMAM

                                 Bugün Dünya Kadınlar Günü.

            Tüm emekçi kadınlarımızın günü kutlu olsun. Kadınlarımıza gereken değerin verilmediği ülkemizde, cefakâr kadınlarımız bazen her şeyi göze alıp memleket ve bölge sorunlarına katkı sağlamak için taşın altına elini de çekinmeden cesaretle sokabiliyorlar. Geçtiğimiz genel seçimlerde CHP’den Zonguldak milletvekili adayı Neriman Posbıyık, cefakâr ve cesaretli kadınlarımızdan biri olarak siyasetle tanışma mutluluğuna erdi. Tüm olumsuzluklara rağmen sağlığını tehlikeye atarak, Zonguldak ve bölgesi için seçim sürecince köy, kent, kasaba ve belde dolaşarak büyük paralar harcayıp vatandaşlara kendini tanıttı partisine oy istedi. Seçimlerde aldığı oy ile CHP Zonguldak’ta iki milletvekili çıkarttı.

            Neriman Posbıyık, fedakârca çalışmalarının karşılığı olarak Ereğli ilçesinde delege yapılmadı, “çok çalıştınız bu yüzden tek milletvekili çıkartılacak Zonguldak’tan iki vekil çıkarmaya ön ayak oldunuz” suçlamasıyla bir yerde cezalandırılmış oldu. Her zaman başarıya giden yolda baltalama siyaseti güden eski kafa CHP teşkilatları bu defada Ereğli’de kendilerini göstererek, parti içi hizip ve olumsuz muhalefetin bir örneğini tekrar sergilediler. Bindiği dalı kesen zihniyet bir kez daha Ereğli’de ortaya çıktı. Bu zihniyet dün de vardı, bu günde var, yarında olacak.

            Maksat sık sık kurultay yapmak değil, maksat eski kafa kör siyasetçilerin parti içinden ayıklamak. 2014 yılında yapılacak yerel seçimlerde Halil Posbıyık tekrar aday olacağını defalarca deklare etti. Posbıyık kendisinin bir realite olduğunu dört dönemdir kazandığı seçimlerle ispatladı. Dünya âleme kendini kabul ettiren Halil Posbıyık ne hikmetse Ereğli’de CHP’nin sözde ağır toplarına, eski kafa küçük olsun bizim olsun düşüncesindeki bazı kesimlere kendini kabul ettiremiyor. Bana göre bunun sebebi, Posbıyık “ağam, paşam” diyen yağcı ve yağdanlık kesimine asla pirim vermez, o kendini kullandırmaz, halk adamıdır vatandaş sever sayar, deli doludur sorun seçmeni ve vatandaşıysa pire için yorgan yakmaktan geri kalmaz.

           İşte bu sıralanan sebeplerden dolayı Posbıyık’lar bazı kendini beğenmiş ve eski kafa CHP’liler tarafından sevilmezler. Çünkü o gibi kesimler vatandaştan, halktan kopuk, uzak yaşarlar. Enteldirler, sözde aydın kesimdirler ama çocukla çocuk, yaşlıyla yaşlı olmazlar, gülerken ağızlarını kapatırlar, ağladıkları da hiç görülmemiştir. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu partisinin son kurultayı ile büyük mesafe almıştır.  Bundan sonra Genel Başkanın yapacaklarını da tahmin edebiliyorum… Bugün Dünya Kadınlar Günü. Tüm emekçi ve ezilen kadınlarımızın günü kutlu olsun.

Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Yazı Yorumu, Bu yazı için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!