Köşe Yazarları

ŞU HALİL POSBIYIK ÇOK BÜYÜK ADAM VESSELAM

ŞU HALİL POSBIYIK ÇOK BÜYÜK ADAM VESSELAM

CHP Zonguldak’a bahar rüzgârları esmeye başladı.

Şu Halil Posbıyık çok büyük adam vesselam.

Ereğli ilçe kongresine elini attı, Ereğli’deki nifak tohumlarını kökünden kazıdı.

Ereğli’de kurtuluş gününe katkı sağladı.

CHP Ereğli teşkilatına barış, uzlaşma ve kaynaşma geldi huzur kendini gösterdi.

Teşkilat içindeki kavgalar ortadan kalktı, birlik, beraberlik ve bütünlük gerçekleşti.

Şahinlerle Kartalları bir araya getirdi, yağcılarla balcıları saf dışı bıraktı.

Şu Halil Posbıyık çok büyük adam vesselam.

CHP Zonguldak İl Kongresi öncesindeki kilitlenmeyi tek beyanatıyla açtı.

Tüm gözler kilit Ereğli’deyken adayımız Halil Furat diyerek, şimdiye kadar partiyi tapulu malı görenlerin suratına sanki Osmanlı tokadı yapıştırdı.

Merkez ilçe, Çaycuma, Gökçebey Alaplı’yı yanına alarak, Pekerleri yaylalara gönderdi.  Devrek’te şarıl  şarıl akan ulu pınarları kaderiyle baş başa bıraktı.

Ahte vefanın ne olduğunu unutanlara özellikle Ereğli’de çok güzel ders verdi, Vefa’nın İstanbul’da bir semt olmadığını ama yeri geldiğinde soğuk bol tarçınlı boza ikram ederek çıkarcıların boğazında kalmasını sağladı. CHP Zonguldak Milletvekili adayı Neriman Posbıyık’ı mahalle delegesi bile yapmayanları siyaset arenasına bir daha dönmemek üzere sınırlı sorumlu muhasebe departmanına gönderdi.

CHP Zonguldak Milletvekilleri Prof. Dr. Mehmet Haberal ailesi ile ve Av. Ali İhsan Köktürk’le sürekli istişare yaparak gelecekte Zonguldak’ı emekli kentinden çıkarıp emekçi kenti olması düşüncesini her iki milletvekiline empoze etti ve bunun alt yapısı olacak il başkanının seçilmesine olanak sağladı.

Akıl yaşta değil baştadır felsefesini bir daha gün yüzüne çıkarttı, 60 küsur yaşına rağmen bölgesini en çok düşünen siyasetçi olduğu bir kez daha gösterdi.

Şu Halil Posbıyık çok büyük adam vesselam.

Son görüntülere göre, CHP Zonguldak İl Başkanı Halil Furat önderliğindeki yönetim,  yeni neferleriyle Pazar günü iktidara gelecek gibi görünüyor. Ama bu hamle  Zonguldak’ta tüm dengeleri değiştireceğe benziyor.

Düne kadar muhalefetin cılız sesi yerine;  Ereğli, Çaycuma, Alaplı, Gökçebey ve diğer ilçelerin sesine tek bir ağızdan çok daha güçlü şekilde çıkacak diye düşünüyorum.

Zonguldak’ta yeni bir siyasi devrim olacağını düşünüyorum. Üç kuruşa beş köfte, üç köfteye beş insan devrinin kapanacağını, emekçinin gür sesinin çıkacağı, tünellerin önü ile arkasının kopmasına müsaade etmeyecek yıpranmamış, teşkilatlarıyla,  vatandaşlarıyla kadın ve gençlik kollarının olduğu yeni CHP’nin Zonguldak’ta söz sahibi olacağını düşünüyorum.

Düne kadar Haberal ailesini görmeyenler, onların yapmak istedikleri bölgesel hizmeti yok sayan eski CHP Zonguldak zihniyeti, Pazar gününden itibaren tarihin tozlu sayfalarına kalkacak gibi görünüyor. Yeni CHP devrim arabası yola çıktı, dümenine de Halil Furat ve pırıl pırıl ekibi geçti.

Pazartesi gününden itibaren Zonguldak’ta başta iktidar partisi ve diğer partileri kendilerine çekidüzen vereceklerini,  eskisinden farklı bir siyasi yol haritası izleyeceklerini düşünüyorum.

Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Yazı Yorumu, Bu yazı için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!