Köşe Yazarları

ÇIK ÇIKABİLİRSEN İŞİN İÇİNDEN

ÇIK ÇIKABİLİRSEN İŞİN İÇİNDEN

Eskiden çocukluğumuzda Labirent isimli bir oyun vardı. Bu oyunda doğru yol almak ve o yoldan ilerlemek kuraldı. Yanlış yola girersen ceza alınırdı. Doğru yolu bulmakta sanıldığı kadar kolay değildi.

Bunları niye mi yazıyorum…

Alaplı’nın şehirlerarası bağlantı yolarıyla, şehir içi yolları labirentten farksız bir görünüm çiziyor.  

Alaplı’da tek yön uygulaması, sıkıntılı süreç yaşayan esnafın ocağına incir ağacı dikmiştir. Bazı kurum ve kuruluşların görevlerini daha rahat ve sorunsuz yapabilmesi için yürürlüğe sokulan bu uygulama, esnafı daha da zor durama düşürmüştür, kolluk kuvvetleri ile belediye zabıta ekiplerine rahat ve sorunsuz bir görev yapabilme kolaylığı getirmiştir.

Önemli olan kolayı daha da kolay hale getirip ben başardım demek değil, zoru kolaya getirip ilçenin olmazsa olmazları esnafa ve vatandaşa daha verimli hizmet sunabilme çözümünü başarmaktır.

Alaplı ilçesi geçtiğimiz yılsonu itibarıyla ilçe giriş kapısının kapanmasıyla ekonomisi ve sosyo kültürel yapısında tamiri imkânsız çok büyük yaralar aldı. Buda yetmedi, tek yön uygulamasıyla birlikte ilçe şehir içi yolları Labirente dönüştü. Hamsi tavası kadar olan Alaplı şehir merkezi,  yol güzergâhınızı şaşırdığınızda sürücülere kâbus olabilecek kadar büyük bir okyanusa dönüşebiliyor.   Şehirlerarasından ilçeye olan iki giriş yetersiz tabela ve levhalarla bizleri daha da gülünç durumlara düşürebiliyor.  İlçenin girişi kapıları olan Yalı kavşağı ile Üçler Petrol kavşakları üç bilinmeyenli bir denklemle aynı eş değer durumda , birde şehir içi yolarını tek yön uygulamasıyla Labirente çevirlmesi ile Alaplı’ya dışarıdan kimse gelmiyor.

Hükümet Caddesinin trafiğe kapalı olması sadece sokakta top oynayan esnaf ve mahalle çocuklarının işine yarıyor. Tek yön uygulaması eğer devam edecekse Hükümet caddesindeki trafiğe kapalı yolunda tekrar gündeme alınması gerekmektedir.

Bütün bu sorunlara çözüm aranırken, birde yol kenarlarına çakılan yerli yersiz keyfe keder kazıklar ortaya çıktı. Gün geçmiyor ki bir cadde kenarına, bir sokak yarına yada kavşağa kazık çakılmasın. Çakılan bu kazıklar kim yada kimlerin ricasıyla yapılıyor?.kazıklar çakıldıktan sonra yetkililer kazıklı bölgeye giderek gözlem, inceleme  yapıyorlar mı?.

Kesinlikle yaptıklarına inanmıyorum.

İddia ediyorum, kazık çakılan yere bir daha uğramıyorlar.

Uğrasalar, PTT yokuşundaki rezaleti görüp, biz yanlış yapıyoruz diyerek geri adım atarlar.

Üç bilinmeyenli bir denklemi esnaf ve vatandaşlar olarak biz çözmeye çalışacağız. Çünkü yetkililerin bu uygulama işine geliyor. Problem yok, trafik sıkışıklığı yok, tantana ve curcuna yok.. Ne güzel Alaplı,

Ey Yetkililer…

Alaplı her geçen gün göç veriyor…

Alaplı ekonomisi iflas etmiş, icra ve hacizlerle boğuşuyor…

Alaplı’ya dışarıda misafir ve ziyaretçiler gelmiyor…

Alaplı’da sadece dört firma inşaat yapayım diyerek çabalıyor…

Alaplı’da yapılacak yatırımlar hala ihale itiraz sürelerini bekliyor…

Alaplı’nın markası yok işin en acı tarafı köylerimiz ilçeye gelmiyor…

Hadi bakalım; ÇIK ÇIKABİLİRSEN İŞİN İÇİNDEN.

(Haftaya,; Fen işleri, inşaat sektöründeki kartel ve Müteahhitler bermuda şeytan üçgenini gündeme getireceğiz.

Kalın sağlıcakla…….

 

 

Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam

1 Yorum

  • alaplıımız ilçemi nahiyemi yoksa kasabamı analayamadık pazarı uzak tek binası uzak yolları dar yollarımız delik deşik alapl belediyesi halkına hizmet vermiyor yoollar zaten kapalı esnaf siftah yapamaz halde eee o halde mollabeyi belediye yapalım mollabeyde halk pazarı var mollabeye karkol ve emeklilerimiz ve yaşlılarımız için tc zirat bakası kurulmalı hatta belediye kurulmalı