Köşe Yazarları

BÜYÜK OTELİN KÜÇÜK YÖNETİCİLERİ

BÜYÜK OTELİN KÜÇÜK YÖNETİCİLERİ

Kdz. Ereğli Rotary Kulübü’nün başkanlık devir teslim töreni 27 Haziran 2012 Çarşamba günü Gülüç’teki Büyük Anadolu Otelinde gerçekleşti.  Her şey programlı ve tertipli devem etti. Eski başkan Tolga Çam, bir yıl boyunca yaptıklarını sinevisyonla anlatarak izleyicileri bilgilendirdi.  Yoğun kalabalığın olduğu devir teslim töreninde, ilk başlarda her şey normal ve usulüne uygun devam ediyordu. Yeni başkan Semih Dizdar ve eşi Ayla Dizdar görevi devir aldıktan sonra programda ikinci bölüme geçildi. Yemekler yenildi içecekler içildi. Saatler 23.00 geldiğinde otel idaresinin talimatıyla önce canlı müzik kestirildi. Alaplı ve Ereğli’nin bağrından çıkan kadife sesli sanatçı Muammer Darçın, çok üzgün olduğunu ama otel idaresinin canlı müzik yapmak için müsaade etmediğini bildirerek otelden ayrıldı.

Asıl programda can alıcı bölüm bundan sonra başladı!

 Saatler 23.15 civarında Kahvaltı salonundaki misafirler ellerine yelpaze almaya başladır. Gerçektende bir anda korkunç bir sıcaklık bastı solonun içini.

Herkes birbirine bakarken, Dekar Beton Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Dedekargınoğlu ortalarda dolaşan garsona, “salonun havası çok ısındı, klimaları neden kapattınız?”  sorusuna garson, “otel idaresi talimat verdi, bizde klimaları kapattık” diyerek cevap verdiğinde dört yıldızlı bir otelin yönetiminin ne kadar küçük hesaplar yaptığını gözlemledik.

Kdz. Ereğli Türk Metal Sendikası Şube Başkanı Yusuf Odabaş, “ Büyük Anadolu Oteli aslında beş yıldızlı bir oteldir” dediğini düşünürsek bize göre bu otel, idaresiyle yıldız bile alamayacağı kanaatindeyiz.

Eğer bir otel yönetimi saat.23.00 de müzik yayını kapattırıyorsa ve saat:23.15 de de klimaları kapatıp gelen saygın insanları sıcakta pişiriyorsa, bunun tek bir izahı vardır “Bizim yatma uyuma saatimiz geldi. Hadi naş naş. Çok muhabbet tez ayrılık getirir. Siz evinize biz evimize. Neyinize eğlenmek, oynamak,  şarkı türkü söylemek” anlamına gelir.

 Beyler burası Ereğli’nin en konaklama ve sosyal aktive anlamında en seçkin kurumu. Burası Türk Metal Sendikası sosyal tesisleri. Adı Büyük Anadolu Oteli.

Türkiye’de binlerce dört yıldızlı binlerce beş yıldızlı oteller var. Sabahlara kadar eğlence ve aktivitelerle dolu nice sosyal tesisler var.  Bunu siz küçük düşünen otel yöneticileri bilmiyorsanız, geçin internete araştırın sorun. Bakalım oradaki uygulamalar sizin yaptığınız gibimi?

Gerçekten de çok yazık..

Oradaki seçkin insanları kovmak için sıcaklığın 25 derecelere vardığı bir ortamda onları pişirmenize gerek yok. Açıkça söyleyin.

Eskiden davullu zurnalı kırmızı gelinli düğünlerde pazartesi günleri duvak olurdu. Belli bir saatten sonra gelin damadı alır evine geçtiğinde, düğün sahibi “ Duvak dağıldı, duvak dağıldı” diyerek oradaki insanların dağılması için en azından uyarırdı.

Bu Büyük Anadolu Oteli Yöneticileri, oteli terk etmeyen seçkin misafirleri klimaları kapatıp sıcakla havayla terbiye etmeye çalıştılar.

Geçtiğimiz günlerde Alaplı’yı ziyaret eden Kdz. Ereğli Türk Metal Sendikası Şube Başkanı Yusuf Odabaş’ın,” Büyük Anadolu Oteli’ni bölgemize kazandırdık, guruluyuz” ifadeleri bizleri ne kadar sevindirdiyse, 27 Haziran 2012 Çarşamba günü akşamı otel idaresinin yaptığı çağ dışı uygulama da bir o kadar üzmüştür ve düşündürmüştür.

Bizler bu yapılan çağ dışı uygulamayı sendika yönetimin gerçekleştirdiğini asla düşünmüyoruz. Ama acaba birileri bu güzide sosyal tesisi karalamak için Ereğli ve Alaplı, Bolu, Sakarya, Düzce ve Ankara’dan gelen seçkin misafirleri sıcakla terbiye ederek, bu kurumumu yıpratmak mı istediler?

Bu yaşanan tatsız olaydan sonra bir çok misafirin Büyük Anadolu Oteli hakkındaki düşünceleri değişecektir, “belki bir daha…..”  diyeceklerdir. Çünkü herkes kan ter içinde kaldı. Misafirler sıcaktan bunaldığından terlerini silmek için maslardaki peçetelere saldırır oldu.

 

Benim şahsi fikrim, Milyon Dolarlar harcanarak yapılan bu güzide yer,  bu yönetimi hak etmiyor diye düşünüyorum.  Başkan Odabaş yaşanan bu olumsuzluklara karşı da duyarsız kalacağını düşünmüyorum.

Ama bir gerçek var ki.

Büyük kurumlar büyük yönetim anlayışı ile yönetilir diye de biliyorum..

Kalın Sağlıcakla.

 

 

Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Yazı Yorumu, Bu yazı için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!