Köşe Yazarları

KUL HAKKI VE ALAPLI DA YENİ SENARYOLAR

KUL HAKKI VE ALAPLI DA YENİ SENARYOLAR

Adama sormuşlar:

-Kaç gün oruç tuttun?

-Hastalığım nedeniyle, ancak bir gün tutabildim! Demiş.

Aynı soru, orada bulunan Bektaşi’ye sorulunca, hiç istifini bozmadan yanıt vermiş:

-Bu arkadaş benden bir gün fazla tutmuş!

On iki ayın sultanı Mübarek Ramazan ayına girdik. Kimin kaç gün oruç tutacağı yada tutmayacağı bizi ilgilendirmez. Allah ile kulun arasına hiçbir şey giremez. Yüce Allah kutsal kitabında bizlere “bana her türlü gelebilirsiniz, ama asla kul hakkıyla gelmeyin” diyor.

Kul hakkı, geniş bir kavram olduğundan siyasette de her zaman ön plana çıkmıştır.

Yerel ve genel seçimlerde seçmeni türlü vaatlerle kandırıp oyunu alan siyasetçiler, verdiği sözleri yerine getirmediğinde de kul hakkı yemiş olmazlar mı? Bazı siyasetçiler geçmişte “Kayseri’ye liman yapacağım” diyerek oy istemediler mi.  İlçemizde de Çarşamba Pazarını seçimden bir hafta sonra eski yerine getireceğim diyerek oy isteyen siyasetçiler olmadı mı? Siyaseten kandırılan bir kişi öbür dünyada kul hakkı elde ediyorsa, yandı bizim yerel siyasetçilimiz.

*************************************

Alaplı okullarla ilgili yeni senaryolar uygulanmaya çalışılıyor.

 

Alaplı Meslek Yüksek Okulu altındaki okul arazisi rantçıların kavgasına düştüğünden istimlak edilemiyor, Bülent Ecevit Üniversitesi bünyesine kurulması kesinleşen fakültelerden Alaplı istifade edemiyor. Çünkü fakülte kurmak için yeterli alanı yok. Alaplı’da kurulması düşünülen dört yıllık bir fakülte hayalimiz böylece bulanık sulara gömülüyor. Birileri ilçenin gelişmemesi için düğmeye basıyor. Hukuksal engellemelerle birlikte istimlak süreci tozlu raflara kaldırılıyor. “Neyimize bizim dört yıllık fakülte.”

Sonra.

Bir anda Alaplı Ahmet Zeki Atalay İlköğretim Okulunun öğrenim için yetersiz olduğu fikri ortaya atılıyor.

Sonra okulun yerinin değiştirilmesi planlanıyor, okul ilçenin merkezinden alınıp Tepeköy mevkisine taşınması, mevcut okulun yerini de birilerine satılması, satın alacak kişinin de Tepeköy mevkisinde yeni bir okul yapacak olması planları hesapları yapılıyor. İlçe merkezindeki yaklaşık bin öğrencisi olan bir okulu ilçe merkezinden alıp Tepeköy mevkisine taşımak ne kadar akılcıdır. Bu öğrencilerin çoğunluğu çarşı merkezi ve 1050 Evler yerleşim yerinden geliyor. Yağmurda, karda, rüzgarda ve güneşli havalarda bu minik bedenli çocuklar yaklaşık iki kilometre yaya olarak yürümeleri öğrenci sağlığı olarak ne kadar sağlıklıdır.  Havaların erken karardığı yağmurlu kış aylarında çocuklarımız iki kilometrelik karanlık yollarda yaya olarak evlerine nasıl döneceklerdir. ? Alaplı Belediye Meclisi bu konuda tarihi kararını siyasi olarak mı yoksa Alaplı sevdalısı ruhuyla mı verecek? Tüm kamuoyu gibi bizlerde merak içinde bekliyoruz.

************************************

Tek Yön Karmaşası devam ediyor.

 

Alaplı’da tek yön karmaşası hala devam ediyor. Mübarek Ramazan ayını geldi. Akşam saatlerinde iftara yetişme telaşı başlayacak.  İftar telaşıyla birlikte birde oruç tutmaktan dolayı insanların daha hassas olurlar. Oruçlu bir vatandaşın tek yönden tekrar geri gelmesi Alaplı’yı bir baştan bir başa dolaşması anlamına geldiğinden sinirli ve stresli haliyle inşallah tek yön uygulamasında tatsız sahnelere yol açmaz.  Alaplı Belediye Başkanlığında bir heyet en kısa zamanda İlçe Trafik Komisyonunu yeni bir toplantıya çağırır diye düşünmüştüm ama şimdiye kadar bu konuda her hangi bir açıklama ve beyanat verilmemesi, tek yön uygulamasını onayladıkları anlamına geliyor. Ferdi olarak hareket eden esnaflarımız önümüzdeki günlerde çoğul olarak hareket etmeye başladığında, bundan en büyük zararı seçilmişlerin alacağı da aşikârdır.

Mübarek Ramazan Ayınız Sofranızdan bereketi, Kalbinizdeki Güzellikleri kaybettirmesin.

Saygılarımla..

 

 

 

Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam

1 Yorum

  • şimdiki siyasetciler alaplıyı bitirmiş durumda dediğiniz gibi pazar uzaklara gitti alaplı esnafı bitti tek gitti yakında adliyemizde ereğliye gider eeee alaplının siyasileri nerede atıp tutuyorlardı pazarı eski yerine getireceğiz diye tek gitmiyecek dediler alaplıda halk bank vardı gitti kısacası kul hakkı yiyenler alapıda ki iktidarın siyasetcileridir