Köşe Yazarları

GÜREŞ ALANI OTLAK OLDU. İNEKLERE GÜN DOĞDU

GÜREŞ ALANI OTLAK OLDU. İNEKLERE GÜN DOĞDU

YÜREĞİMİZ YANDI…

Dün yüreğimizden bir parça daha koparak toprakla buluştu. Afyonkarahisar’da talihsiz yaşanan patlamada hayatını kaybederek şehit olan Mücahit Çoşkun kardeşimizi dualara ve tekbirlerle gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurladık. Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın. Şehidimiz Mücahit Coşkun’un mekanı cennet olsun, gerideki acılı ailesine de Allah sabırlıklar nasip eylesin.

ALAPLI KAYBEDİYOR…

Bildik tanıdık Alaplı özüne ve kendisine hiçbir şey katmadan ama çok değer kaybederek yoluna devam ediyor. Esnaflar sıkıntılı, vatandaşlar öfkeli, iş alemi sallantıda, yatırım ve yatırımcı yok. Gizli iflaslar söz konusu, Alaplı icra müdürlüğünde dosyalar odalara sığmıyor. Alaplı ekonomisi kan kaybediyor, Alaplı’da iktidar partisi yetkililerine göre ise her şey güllük gülistanlık…..

Alaplı’nın sokakları ve caddeleri koskoca ilkbahar, yaz ve sonbaharı işlem ve uygulama görmeden geçirdi. İlçenin kaldırım taşları en son Sedat Atalay’ın belediye başkanlığı döneminde değişti. İnsanlar eskidi ama belediyeye göre kaldırım taşları eskimedi. Sonbahara geldik. Yağmurlar yağmaya başlayacak ve caddelerde kaldırım taşlarının altına giren yağmur suları geçen sene olduğu gibi bu senede caddede yürüyen vatandaşların pantolonlarına sıçrayacak. Kimin umurunda ki…

Dolgu alanına yerleştirilen birkaç oyun ve oturma gurubu bu seneyi kurtardı, vatandaşların sosyal donatı ihtiyaçlarını yerine getirdi diye düşününler varsa ancak kendilerini kandırılıyorlardır. Çay bahçesi yıllardır ilk defa Muammer Darçın ve arkadaşları sayesinde ramazan ayı boyunca halkın eğlence mekanı oldu. Bir tarafta Alaplı Feshane şenlikleri, diğer tarafta Darçın organizasyonun gerçekleştirdiği çaybahçesi etkinlikleri.  Yetkililer inşallah aradaki farkı görüp gelecek yıl için plan ve programını yaparlar…..

GÜREŞ ALANI OTLAK OLDU… İNEKLERE GÜN DOĞDU

Alaplı Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri, ilçemizin tanıtımı için her zaman başrol oynamıştır. Bu sene yapılıp yapılmayacağı belli değildir. Alaplı Belediye Başkanı geçtiğimiz yıl yağlı güreşler bitiminde gazetecilere, “gelecek yıldan itibaren yağlı pehlivan güreşleri belediyenin öncülüğünde olacaktır. Şimdiden ödenek ayırarak maddi sorunu çözeceğiz. Ekonomik olarak daha güçlü olacağımızdan eski Alaplı Yağlı Pehlivan Güreşlerini aratmayacak bir organizasyon gerçekleştireceğiz” dediğinde bizlerde inanmış ve güvenmiştik.

Türkiye’nin bir çok yerinde güreşler tamamlanmış, festivaller bitmiş olduğu göz önüne alınırsa; Alaplı yağlı pehlivan Güreşleri yapılacak mı yada yapılmayacak mı bilen yok. Belediye ayağından açıklama yapan yok. Güreş ağamızsa kendi çapında bir şeyler yapmasına karşın, beni arayıp da “sayın ağamız bu güreşleri ne yapacağız diye soran yok” diyor. Alaplı esnafı da içinde bulunduğu ekonomik sıkıntı nedeniyle güreşlere destek verecek durumda değil, sonuç olarak bu güreşleri kendilerini yapacağını ifade eden yöneticiler bu konulara açıklık getirmelidir diye düşünüyorum. Zira Güreş sahası otlak haline dönmüşmüş durumda, tabiri caizse İneklere gün doğdu…

 

Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Yazı Yorumu, Bu yazı için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!