Köşe Yazarları

BİR GARİP ALAPLI

BİR GARİP ALAPLI

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Ereğli Belediyesi Organik Ürünler Pazarı Merkez Kapalı Pazaryeri’nde 3 Ekim Çarşamba günü açıyor. Organik Ürün Pazarı her Çarşamba kurulacak. Alaplılı siyasetçilerin değerlendiremediği Çarşamba Pazarı böylece Kdz. Ereğli’nin de himayesine girmiş oluyor.

Alaplı denildiğinde Çarşamba pazarı, Çarşamba denildiğinde de Alaplı’nın ismi akılla gelirdi. Çok şükür bu Çarşamba derdinden de Ereğli sayesinde kurtulmuş olduk. Seçim meydanlarında avazları çıktığı kadar “ Çarşambanızı geri getireceğim” diyerek bas bas bağırarak seçmeni kandıran siyasetçilerden de kurtulmuş olduk.  Kısaca,  Alaplı; Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık sayesinde Çarşamba Pazarı sorununu aşmış oldu

MAKSAT NE?

Alaplı’ya kadınlar pazarı kurulacak olması esnafı ve halkı heyecanlandırmıştı. Kadınlar pazarında organik ve yöresel ürünler satmak için başvuru yapan 200 civarında üretici pazaryerinin kurulmasından sonra hayal kırıklığı yaşadı. Üç beş üreticinin ürün getirdiği pazaryeri amacından uzaklaştı. Haftanın yedi günü açık kalması planlanan kadınlar pazarında yaşanan hüsran kafalarda soru işaretleri uyandırmaya başladı. Alaplı belediyesi gerçektende buraya kadınlar pazarımı açmaya çalıştı, yoksa çok hisseli yeri belediye bünyesine katabilmek için böyle dolanbaçlı bir yol mu seçti. Burada maksat ne üzüm yemek mi? Bağcıyı dövmek mi?

ALAPLI KİMLER TARAFINDAN YÖNETİLİYOR…….

Bir garip şehirde yaşıyoruz. Bir garip Alaplı’da Bir garip Belediye tarafından yönetilip, bir garip kararlara tanık oluyoruz.

Alaplı Belediyesi çok tuhaf işler yapıyor.

Alaplı Belediyesi bazen resmen saçmalıyor.

Dere boyu dükkânlarının yola genişlemelerine müsaade eden Alaplı Belediyesi kahvehanelere ikinci kat için ruhsat vermiyor.

Aynı Belediyenin bir yetkilisi, Fen İşleri Müdürlüğü tarafından verilen bazı ruhsatlar bizi bağlamaz, önüme gelen her evrakı okumam mümkün değil, geleni imzalarım diyebiliyor.

Lafın kısası…

Ne Alaplı Belediyesi ne yaptığını biliyor, ne de Alaplı Belediyesi kimler tarafından yönetiliyor, belli değil…

 

 

Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam

1 Yorum

  • Ne varsa buğusu genzi yakan Ekmek gibi aşk gibi Ah... Ne varsa güzellikten yana Bölüştüm, büyümüştüm. Bu ne yaman çelişki anne Kurtlar sofrasına düştüm Hani benim gençliğim nerde. yazarın konu ile ilgili diğer yazısı için lütfen okuyun? http://posta67.com/yazar.asp?yaziID=4261