Köşe Yazarları

ALAPLI SOYLU VE ÇİFT'İN KANATLARI ALTINDA

ALAPLI SOYLU VE ÇİFT'İN KANATLARI ALTINDA

Mart 2014 yılında yapılacak yerel seçimlere bir yıl kaldı.  Kdz. Ereğli ve Alaplı’da CHP’nin adayları belli gibi, Çok büyük bir aksilik olmazsa,  Kdz. Ereğli’de Halil Posbıyık, Alaplı’da CHP İlçe Başkanı Nuri Tekin’in adaylıkları kesin gözüyle bakılıyor.

 AK Parti Kdz. Ereğli’de Halil Posbıyık’ın karşısına kendini feda ederek çıkabilecek bir gönüllü ararken, Alaplı’da devşirme belediye başkanı Nevzat Çimenoğlu, tekrar AK Partiden belediye başkanı gösterilip gösterilmeyeceği merak konusu oluyor.

Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, Demokrat Partiden istifa ederek katıldığı AK Parti ailesine bir türlü kendini kabul ettiremedi. Çimenoğlu’nun dere boyu dükkanlarındaki ısrarı, ilçe merkezindeki kötü görüntüsü en başka AK Parti ilçe teşkilatını rahatsız ediyor. Geçmişte Çaturoğlu’nun ben yaptım ben biliyorum şeklindeki ferdi ve şahsi davranışlarından bıkan teşkilat, Çimeoğlu’nun da ferdi ve şahsi kararlarını tasvip etmiyor.  Alaplı’da AK Parti’den adaylık bekleyen bir çok iş adamı ve siyasetçi mevzi sütre gerisinde pusu yatmış bekliyor. 2009 yılında iktidar partisi kendi içinde uzlaşma sağlayamadığında dağ fare doğurdu, Ahmet Tosun Alaplı’ya aday olarak gönderildi. 2014 yerel seçimlerinde Alaplı’da uzlaşma sağlanacağını asla kestiremiyorum. Bir tarafta teşkilattan gelmeyen mevcut belediye başkanı, diğer yanda zamanım geldi sıra bende diyen partililer, daha ötede yarım kalmış projelerim var tamamlamam lazım diyebilecek eski belediye başkanı,  haksızlığa uğradım diyenler, genç dinamik ve kararlıyım. İlçeme bende başkan olarak katkı sağlamak istiyorum diyebilecek yeni jenerasyon iş adamları. Kısaca Alaplı’da AK Parti Belediye başkan aday adaylarının çokluğu, Ereğli’de de yokluğu ile karşı karşıya kalabiliriz. Halil Posbıyık her dönem eline geçen fırsatı sonuna kadar kullanmış ve yüzde 60 civarında oy alarak başkan olmuştur. Alaplı’da Nevzat Çimenoğlu Türkiye gerçeğinde % 1 oyu olan Demokrat Parti’den başkan seçildiğinde tüm halkın başkanı olduğunu bir türlü kavrayamadı. Çimenoğlu, yanında akıllı başlı danışmanlar bulundurmayarak kendi kendine kararlar verdiğinden hatalar yaptı,  efsane Çimenoğlu olma şansını kaybetti.

Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, teşkilat bünyesinde zor durumda olsa da başta eski DP Genel Başkanı şimdiki AK parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu ve AK Parti MKYK Üyesi Emine Çift’in büyük destekleri sağlamış durumdadır. Çimenoğlu Soylu ve Çift’in kanatları altına girdiğinden ilçede “Bildiğim bildik, çaldığım düdük” felsefesini inadına sürdüreceğinden kimsenin kuşkusu olmasın. Çimenoğlu çok akıllı olduğu kadar “Beni 690, 1050 evler ve siteler halkı başkan seçiyor. Hizmetim onlara olur, çarşı merkezindeki esnaflar akşam köye gidiyor” diyecek kadarda açık sözlü ve cesaretlidir. Alaplı’ya zarar veren bu cesaret girişimlerinin mimarları Soylu ve Çift’tir.

Alaplı 2009 yılından bu zamana kadar dört yıl rakamda, realde 10 yıl kaybetti.  Atı alanın Üsküdar’ı geçtiği bu dört yılda kaybettiğimiz boşu boşuna geçen seneleri kurtaracak Alaplı sevdalısını, ilçe teşkilatının üzerinde hem fikir sağlayacağı ve asla itiraz edemeyeceği dinamik siyasetçiyi önümüzdeki haftada ki köşe yazımızda kamuoyu ile paylaşacağız.

Saygılarımla…

 

 

 

 

 

Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Yazı Yorumu, Bu yazı için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!