Köşe Yazarları

ZONGULDAK'TA 2013 DE YAŞANAN İLKLER

ZONGULDAK'TA 2013 DE YAŞANAN İLKLER

*Zonguldak siyasi tarihinde ilk defa bir milletvekili yumurtalı protestodan nasibini aldı. TBMM eski Başkanı ve AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan bir üniversite öğrencisinin yumurtalı protestosuna hedef oldu.

*Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde “yıprandı, gurubundan dahi çıkamaz, ticari olarak bitti” diye yaygara kopartılan Salih Demir rekor kırarak 13-0’la güven tazeledi. Zonguldak’ın abisi kanat önderi Salih Demir, demir gibi olduğunu bir kez daha gösterdi. Kdz. Ereğli TSO Seçimlerinde efsane başkan Yaşar Tetiker 4-3 ile kazanmayı bir kez daha bildi. Efsaneler ölmez tezini bir defa daha dosta düşmana gösterdi.

*Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu’nun, Avukat oğlu Barış Çimenoğlu’na Ankara’da yaptığı dillere destan (!) nikâh ve düğün töreni gündeme bomba gibi düştü. Özellikle bazı davetlilere nikâh, bazılarına da nikâh (+) ARTI yemekli davetiye verilmesi düğün törenine damgasının vurduğu,  bu durumu öğrenen tek davetiyeli Alaplı’ların birçoğun takı takmadan geri döndüğü dedikodusu ilçeye damgasını vurdu.

*Kdz. Ereğli Belediye Meclisinin beş CHP üyesinin ardı ardına istifa etmeleri ve ardından son mecliste AK Partili belediye meclisi üyeleri ile birlikte hareket etmeleri CHP seçmeninde hayal kırıklığı yarattı.  Toplu istifa Başkan Posbıyık’ı üç şiddetinde bir depremle sallasa da, istifa eden beş CHP’li belediye meclisi üyesinin seçmenin gözünden düştüğü sokaklarda konuşuluyor.

*Son üç maça altı puan önde çıkan, Zonguldak Kömürspor, final maçında kendi evinde Ankara temsilcisi Adilyespor’a 2-1 yenilerek 3. Lig hayalini bir başka bahara taşıdı. Son maçta öne geçen ama önce kendi kalesine sonrada uzatma dakikalarının son saniyesinde yediği golle 3. Lige çıkmayı başaramayan Zonguldak Kömürspor tüm Zonguldaklıları derinden üzerek tarihe bir daha geçti.

* Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, tüm kamu kurum ve kuruluşlarına bir genelge göndererek basın açıklaması yapmalarına yasak koydu.  Yasak sonrası kaymakamlar başta olmak üzere İl ve ilçelerdeki tüm daire amirleri, kurum müdürleri basın açıklaması yapamaz oldu. İl ve ilçelerde devam eden veya etmek üzere olan devlet yatırımları konusunda basın mensupları kepçe operatörlerinden yâda kalıpçı ustalarından açıklama almak durumunda kalmaları il ve ilçelerde gündem konusu oldu.

*Zonguldak ili geçmiş zamanda Karaelmas kömürü ve doğa harikası, denizi ve yardım sever insanlarıyla anılırken şimdilerde; tecavüz, aile içi cinayet, madende göçük,  kapkaççılar, otçular, gogocular, kömür mafyası ve maden şehitleriyle anılmaya başladı.  Özel maden ocaklarının denetimsizliği gencecik maden şehitlerini, gencecik dul ve yetimlerini meydana çıkartı

*AK Partili  Alaplı Belediyesinin yaptırmaya çalıştığı derin deşarj projesine iktidar bürokrasisine takıldı. Projenin durduğu ve deniz altı çalışmalarının genelge deşikliğine takıldığı bilgisine ulaşıldı. Devletin ihale ettiği projede genelge değişikliği Zonguldak’ta bir ilki oluşturdu. Deniz altı imar durumu ne zaman gerçekleşir bilinmez ama inşallah ilçenin kanayan yarası olan bu proje askıya alınmaz.

*2004 yılındaki yerel seçimlerde Ak Parti’den belediye başkanı seçildikten sonra 2007 yılında partisinden istifa eden Yaşar Sever, 2009 yerel seçimlerinde CHP’den aday olarak tekrar Ormanlı Belediye Başkanı oldu. Başkan Sever, başkanlığı süresince Kdz. Ereğli Belediyesinden maddi ve manevi destek aldı,  belde içi yollarını asfaltlattı. Sever,  belediye meclis üyeleri Recep Ergün, Zeki Ergün, Sabri Yılmaz ve Tacettin Çetin ile birlikte partilerinden CHP’den istifa etti. Başkan Sever ve 4 meclis üyesi, 2009 yılında aday gösterilmediği eski partisi AK Parti’ye müracaat ederek üyelik başvurusunda bulundu.

*Zonguldak bir ilkini de, AK Partili Zonguldak Milletvekilleri Köksal Toptan, Prof. Dr. Ercan Candan ve Özcan Ulupınar’ın birlikte Erdemir ziyareti ile gerçekleşti. İktidar partisinin tüm milletvekilleri Zonguldak’ın siyasi tarihinde ilk defa Erdemir’i ziyaret etti. Daha ilginç olanı ise milletvekillerin ziyaretinden hemen sonra Erdemir Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Tar ve beraberindeki heyetle birlikte Erdemir ve Ereğli Belediyesi el ele mesajı verircesine Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ı makamında ziyaret etmesi oldu. Kimin mesajı kimin hedefine ulaştı bilinmez ama ERDEMİR’in 48. Kuruluş yıl dönümünü canı gönülden kutluyoruz,  nice uzun uzun başarılı ve bol kazançlı yıllara, iyi ki bu güzide dünya devi kuruluş ilçemizde var diyerek, teşekkürler ERDEMİR diyoruz…

*Bu vesile ile ERDEMİR’in  48. Kuruluş yıldönümünü kutlar, başarılı çalışmalarının devamını dileriz.

Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Yazı Yorumu, Bu yazı için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!