Köşe Yazarları

ZONGULDAK'TA FARUK ÇATUROĞLU GERÇEĞİ

ZONGULDAK'TA FARUK ÇATUROĞLU GERÇEĞİ

Türkiye’de 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak milletvekili genel seçimleri öncesinde illerde milletvekili adaylarının açıklanmasından sonra Zonguldak’ta bazılarına göre sürpriz, bazılarına göre normal bir aday sıralaması oluştu.

Faruk Çaturoğlu Zonguldak 2. Sıradan açıklandığında aslında hani ildeki  bazı yöneticilerin dediği gibi “hadiya” demesem de “yaşasın” diyecek kadar bölgemi ve ilçemi seven biriyim.

Faruk Çaturoğlu, tabandan, teşkilattan, gençlik kolları, ilçe başkanlığı, belediye başkanlığı yapan çok değerli bir siyasetçidir.

Çaturoğlu siyasete ilk defa 27 Mart 1994 yerel seçimleriyle Refah Partisi’nden Alaplı Belediye Meclisine giren tek isim oldu.

Çaturoğlu 1999 yerel seçimlerinde, Refah Partisinin kapatılıp yerine açılan Fazilet Partisi’nden Belediye başkanı adayı oldu, gece gündüz demeden, özverili ve cefakar ekibinin çalışmaları sonucunda ve de iktidar partisine rağmen belediye başkanı oldu.

Çaturoğlu, ilçedeki hizmet çalışmalarına devam ederken, Fazilet Partisinden, 14 Ağustos 2001 kurulan Adalet ve Kalkınma Partisi’ne geçme kararını alan Zonguldak’ta ilk belediye başkanı oldu.

Çaturoğlu, AK Parti Belediye Başkanı, Celil Uzun il başkanı olarak Alaplı’ya sivil toplum örgütlerinin desteğiyle;

1.    Adliye sarayı

2.    Hükümet Konağı

3.    Alaplı kanalizasyon alt yapı hizmeti

4.    Enerji hatlarının yer altına alınması

5.    Zonguldak’ta ilk defa doğal gaz hattının ilçeye gelmesi

6.    125 dönümlük sahil dolgu alanın kazandırılması gibi bir çok yatırıma önayak oluyor.

Çaturoğlu, heyecanlı, hırslı ve azimli.

Çaturoğlu,  2007 genel seçimlerin çevresindekilerin de heyecanına kapılarak belediye başkanlığından istifa ederek milletvekilline soyunuyor. Oysa AK Parti genel merkezi istifa etme dese de. Çaturoğlu ve ekibi günlerce parti genel merkezinde sabahlasa da eski siyasetçiler bekle dese de listeye bile giremiyor. Hem belediye başkanlığını kaybediyor, hem de siyasi beklentisini…

Çaturoğlu, hiç kimseye kızmıyor, kimseye küsmüyor…

O, çünkü tabandan gelen, siyaseti bilen, siyasi ahlaka uyan birisi.

Sabrediyor.

5 Ekim 2008 Tarihinde AK Parti ilçe başkanlığı kongresinde aday oluyor.

İlçe başkan adayı olarak konuşma yapmak için çıktığı kürsüde,  konuşmasını yaparken Divan Başkanı AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan’nın ikazlarına tepki göstererek “burası cami avlusu değil, burası siyaset arenası” sözleri salonu ayağı kaldı ve Faruk Çaturoğlu Alaplı ilçe başkanı oldu.

Çaturoğlu yılmadı, yorulmadı.

Diğer yandan mesleki olarak birçok sınava girdi hepsini kazandı. 2013 yılında eğitimlerini tamamlayarak bağımsız denetçi olmaya hak kazandı. Halen İstanbul Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Ekonometri Ana Bilim Dalı Yüksek Lisans Tez aşamasında olup, Tez konusu; Siyasi İstikrar ile Ekonomik Büyüme İlişkisi.

Çaturoğlu, Düzce İmam Hatip Lisesi(1979), Uludağ Üniversitesi iktisadi ve İdari bilimler Fakültesi(1984) bitirdi. İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Ekonometri Anabilim Dalı Yüksek Lisans Tez Aşaması(Tez Konusu: Siyasi İstikrar ile Ekonomik Büyüme İlişkisi) tamamlamak üzere.

Ve, Çaturoğu düzgün yaşam tarzı ve siyasi gelişimiyle AK Parti Genel Merkezi olarak Zonguldak milletvekili olarak aday gösterildi.

Çaturoğlu, gülen insanla gülen, ağlayan insan la ağlayan, oynayan la oynayan kısaca duygusal bir insandır.

Ereğli ve Alaplı’dan seçilebilecek sırada listeye konan Prof. Dr. Ercan Candan’dan sonra ikinci insandır.

Çaturoğlu’nun öncelikle Alaplı için çok büyük hedefleri vardı. Ereğli zaten bizim büyük ağabeyimiz.

Çaturoğlu hem Alaplı’ya hemde Ereğli ye yerel yönetim bilgi ve becerilerin den dolayı çok büyük katkı sağlayacağından kimsenin şüphesi olmasın.

Çaturoğlu, azimli kararlı ve hırslı. Ona hiçbir kapı kapalı olamaz.

Çünkü o, kapı kapalıysa bacadan girebilecek kadar kendine güvenen gerçek bir tabandan gelen siyasetçidir.

Faruk Çaturoğlu’nu Alaplı, Ereğli, Zonguldak, Devrek, Kilimli, Kozlu, Çaycuma, Gökçebey ve diğer tüm beldeler çok iyi tanır bilir. Çünkü o şahsiyet hem siyaset hemde kişilik olarak gönül adamıdır.

 Bölgemize Türkiye’mize hayırlı olsun..

Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Yazı Yorumu, Bu yazı için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!