Köşe Yazarları

HALİL POSBIYIK GİTTİ, EREĞLİ'DE CHP BİTTİ

HALİL POSBIYIK GİTTİ, EREĞLİ'DE CHP BİTTİ

Bu gün gerek sosyal medya gerekse haber siteleri Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal ile eski CHP'li ve Yeni AK Parti’li Sadettin Arslan'ın bir kafeteryadaki kavgasını konuşur oldu. Yıllardır CHP’yi Kdz. Ereğli’de sırtında taşıtan CHP’li Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın altını ince ince oyarak onun yeniden belediye başkanı seçilmemesinde pay sahibi olan güçler şimdi bu görüntüler karşısında biz nerede yanlış yaptık kavgasının ve vebalinin içine girmiş oldu.

Kdz. Ereğli’de ne sular durulur, nede bir daha o eski günlere dönüş olur…

Eski CHP'li ve Yeni AK Parti’li Sadettin Arslan,  basına yaptığı açıklamada;  “7 Haziran seçimleri sonrası, partimizin Milletvekilini Ünal Demirtaş,  defalarca aramamıza rağmen, telefonlarımıza çıkmamış, partisinin İl Genel Meclis Üyesini yok saymıştır. 7 Haziran öncesi ve 1 Kasım seçimleri öncesi yapılan çalışmalarına ısrarla bizi dahil etmemiştir. Hiçbir beklenti içinde olmadığımız bu görevi yürütürken, partimizin Milletvekili Ünal Demirtaş’ın, ‘Ben Genel Merkezin adayıyım’ edası içerisinde, halktan kopuk, ‘Çalışacaksanız parti için çalışın’ gibi yaklaşımlarıyla, bugüne kadar partiye gönül veren ve partisi için çalışan insanları dahi küstürerek, ‘Nasıl olsa ben Milletvekili seçilirim’ anlayışını Cumhuriyet Halk Partisinde yerleştirmiş, bizi Muhtarlarımız ve halkımız karşısında ‘oy’ isteyemez hale düşürmüştür.”diyerek başta Kdz. Ereğli CHp İlçe yönetimini ve diğer organları suçlayıcı ifadeler kullandığından dolayı, CHP’den istifa edip AK Parti’ye geçen Zonguldak İl Genel Meclisi Üyesi Sadettin Arslan bir arkadaşı ile birlikte gittikleri kafeteryadan çıkarken partililerle birlikte masada oturan CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal’a selam verip, elini sıkmak istedi. İddiaya göre Kartal’ın, Arslan’a sert tepki gösterip hakaret etmesi üzerine ikili arasında arbede yaşandı. Arbede sırasında iki tarafında birbirlerine yumruk atıp darp ettikleri öğrenildi.

Ne oldu Kdz. Ereğli CHP teşkilatının hoş görüsüne?

Neden bu kadar agresif ve saldırgan bir tavır içine girdiler?

13 yıldır Türkiye’de yapılan tüm yerel ve genel seçimleri kaybettikleri halde,  belediye meclis üyeleri, il genel meclisi üyeleri ve diğer yönetim kurulları partisinden ayrılıp bir başka partiye geçtikleri halde,  neden bu seçim sonunda partisinden ayrılan unsur ve üyelere saldırıyorlar?

Bu ve buna benzer sorunların şimdi gün yüzüne çıkmasının başlıca sebebi, Kdz. Ereğli’de bu zamana kadar CHP’yi toplayan toparlayan, onların eksikliğini, açıklıklarını kapatan önceki dönem belediye başkanı Halil Posbıyık’ın elini kolunu bir anda siyasetten çekmesi mi?

Üç bilinmeyen bir denklem gibi görünse de, gerçek gün gibi ortada.

Posbıyık’ı silenler, Kdz. Ereğli’de CHP’yi de beraberinde götürdüler.

1 Kasım seçimlerinde Ereğli AK Parti Oy rekoru kırdı.

Peki bu görüntünün suçlusu kim..?

Ben bu CHP’yi hiç anlayamadı..

Hatta çözemedim..

CHP Kdz. Ereğli’de, Üzüm yemek istemeyen ama bağcıyı dövmeye çalışan bir zihniyet ile yoluna devam ediyor.

20 Yılda Kdz. Ereğli’yi, gerek festivalleriyle, gerek etkinlik ve kültürel projelerlerle, gerekse hamsi festivaliyle Guinness Rekorlar Kitabına sokan, Tarkan, İbrahim Tatlıses, Kuzeyin Oğlu Volkan Konak, Orhan Gencebay ve buna benzer ülkemizin en seçkin sanatçılarını Ereğli’ye getirip onları bölge insanıyla tanıştıran, Kdz. Ereğli’nin gönüllerindeki efsane Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın siyaset arenasındaki yokluğunun bedeli Kdz. Ereğli’nin nadide mekanlarında ki Keyif Cafe’de ki saltanat kavgasında bir daha gün yüzüne çıktı. Tahammülsüzlük, hoş görüsüzlük, siyasetteki yenilgi sendromu, seçmene karşı mahcubiyet ve tüm etkenler; karşısındaki masum insanlara saldırmayla kendini kurtarma psikolojine bağlandı. Ne oldu da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hoşgörü, halk, vatan, millet ve köylünün partisi olarak kurduğu CHP, Kdz. Ereğli’de ilçe başkanı ve diğer organlarıyla saldırgan bir tavır aldı..?

Bana göre Kdz. Ereğli CHP Teşkilatı, bir kere önderini, reisini, liderini, lokomotifini en önemlisi kanaat önderi Halil Posbıyık’nı kaybetti. 

Ataların bir sözü vardır, “Bayram Geçti, kınayı istediğin yere çal” diye

 

Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Yazı Yorumu, Bu yazı için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!