Köşe Yazarları

YİĞİTLERİ ÖLDÜRÜN AMA HAKLARINI YEMEYİN

YİĞİTLERİ ÖLDÜRÜN AMA HAKLARINI YEMEYİN

Alaplı ve Ereğli İlçeleri başta olmak üzere tüm Zonguldak’ta son 25 yılın en yoğun kara kışını yaşadık. Nitekim beyaz örtünün hayatı olumsuz etkilememesi adına yoğun mesai harcayan, şiddetli kar yağışına rağmen belediye kar temizleme ekipleri; gerek Alaplı’da, gerekse Ereğli’de tüm ana arterleri ve zaruri mahalle yollarını her an açık tutma noktasında gayretleri taktire şayandı.

Kdz. Ereğli ve Alaplı’nın son yılların en ağır kış koşullarıyla karşı karşıya kaldığı bu günlerde gerek araç, gereç ve insan gücüyle Perşembe gününden bu zamana kadar vatandaşların mağdur olmamaları için var gücüyle kar ile mücadele ettiler, etmeye de devam ediyorlar. 

TEKİN VE EKİBİ İYİ BİR SINAV VERDİ

Alaplı 20 bin nüfusu, beş mahallesi ve kısıtlı iş makineleri imkanlarıyla zor kış şartlarında vatandaşlarına en iyi hizmeti vermek için başta Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin ve çalışma arkadaşları ile sabahlara kadar uyumadan görevleri başında bekleyerek kriz masasını yönettiler. Sorunlu mahalle ve güzergahlara derhal iş makinesi yönlendirerek halkın mağdur olmaması için büyük gayret ve çaba içindeydiler. Bu çalışmanın devam ettiğini de görüyoruz. Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin’de halk uykusunda iken akşamın karanlığından sabahın ilk ışıklarına kadar sokaklarda kar temizleme çalışmalarını takip etti.

EREĞLİDE KIŞ ŞARTLARI ZORDUR

Kdz. Ereğli 110 bin nüfus ve 31 mahallesi ile Zonguldak’ın en büyük ilçesidir. Coğrafi koşullar itibariyle Kdz. Ereğli’de ulaşım normal zamanda da zordu, kış şartlarında da zordur. Kestaneci köyünden Aktaş tepesine, Bağlık Tepesinden, Yarma tepesine, Kepez tepesinden, Belen tepesine, Ören Tepesinden, Kıyıcak Tepesine, Bölücek Mahallesine, OSB Bölgesine, Kemer Mahallesine, Doktorlar sitelerine ve tüm Ereğli’ye yoğun kar yağışında ulaşımın sağlanması için büyük gayret sarf ediyorlar. Ereğli Belediyesi’nin bir ucu Alaplı’da diğer ucu Zonguldak sınırında. Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, özel aracına binmek yerine toplu taşıma araçlarına binerek sorunları yerinde görmek için vatandaşlar birlikte mahalleleri dolaştı.

BELEDİYE ÇALIŞMALARINA ASLA GÖLGE DÜŞÜRÜLMEMELİ

Ereğli’de Meydanbaşı Yokuşu bir anda yoğun kar yağışı yüzünden trafiğe kapanmış. Alaplı’da da Karaağaç Bayırı mevkiinde aynı zaman diliminde ansızın yağan yoğun kar yağışı sebebiyle sitelere çıkış yolu geçici olarak yoğun kardan dolayı kapandı. Araçlar buzlu yolda dans etti. Olaylar gözümün önünde yaşandı, Allah’tan cana mala zarar gelmedi. Daha sonra ekipler geldi ve yol trafiğe açıldı. Belki 15-20 dakikalık kısa bir zaman diliminde gerçekleşen doğal hava şatları kesinlikle belediyelerin ve çalışanların fedakarca yapmış olduğu çalışmalara asla gölge düşürmez. Başta Ereğli Belediyesi Başkanı Hüseyin Uysal, Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin ve çalışanları gecenin geç saatlerinde, bizler sıcacık evimizde kestane fındık kavururken, onlar halkın ulaşımını sağlama noktasında fedakarca görevleri başında bulundular.

Ne derseniz deyin, her iki belediyede bu sınavdan iyi çıktı. Yiğitleri öldürün ama hakkını yemeyin.

Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Yazı Yorumu, Bu yazı için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!