Köşe Yazarları

ERDOĞAN'IN KRİTERLERİ, UYSAL’I İŞARET EDİYOR.

ERDOĞAN'IN KRİTERLERİ, UYSAL’I İŞARET EDİYOR.

 Göreve geldikten bu yana ilçenin 50 yıllık su ihtiyacını karşılayan ve alt yapısını yapan Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Op. Dr. Hüseyin Uysal’ın şehrin her yerine yaptığı dokunuşların yanında, sosyal, kültürel ve katılımcı belediyecilik anlayışı ile yaptığı hamle, vatandaşta karşılık buluyor. Gurur ve kibirden uzak duran, kibarlığı ve beyefendiliği, merhameti ile sevilen Başkan Uysal, yetime, yoksula, düşküne ve engelliye yaptığı pozitif ayrımcılıkla da gönüllere girmeyi başardı.

Kriterlerin hepsini de bünyesinde barındırıyor

Kdz. Ereğli’de yaptığı mitingle binlerce kişiye seslenerek, “Ereğli’nin milletvekili benim” diyen Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu kente ayrı bir önem veriyor. Yerel seçimler öncesi ilçedeki durumu da yakından takip eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu yüzdende ince eleyip sık dokuyor. Başkan Uysal ise yerel seçimler öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın belediye başkan adaylarında aradığı kriterlerin hemen hemen hepsini de bünyesinde barındırıyor.

Kdz. Ereğli’de aynı istikrarı sürdürmek istiyor

Özellikle belediye başkan adaylığı için AK Parti Genel Merkezi’nden, bakanlardan araya torpil sokmak isteyenlere kapıyı kapattığını ise “Kimse ‘Bu benim yakınımdır, bu benim şuyumdur’ diye bize aday teklifiyle gelmesin. Ondan sonra ters yüz edilirse de kusura bakmasınlar” sözüyle belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, 40 yıl sonra AK Parti saflarına katılan Kdz. Ereğli’de aynı istikrarı sürdürmek istiyor. 

Belediye Başkan adaylarında aranan kriterler

AK Parti’den mevcut belediye başkanlarının başkan olduğu için aday adaylığı müracaatında bulunmayacağını açıklayan AK Parti Genel Merkezi’nin bu kriterine göre Başkan Uysal, aday adaylığı müracaatında bulunmayacak. AK Parti Belediye Başkan adaylarında aranan kriterleri söyle bir sıralayacak olursak, bunlara hangi aday adayı uyuyor bir bakmak lazım. İşte o kriterler;

FETÖ ve PKK'ya bulaşmamış, işini iyi yapan

Ben diyen aday değil, biz diyen aday olacak. Aday, ehliyet ve liyakat sahibi olacak. Aday, partiye, şehre en iyi katkıyı sağlayacak, tuttuğunu koparacak, tevazu ehli, halkına tepeden bakmayacak. Başarılarıyla milletin gönlünde yer alacak. Gururlu, kibirli, riyakâr olamayan, fitne çıkarmayan, işini iyi yapan davayı hazmetmiş, partiye emeği geçmiş aday olmalı. FETÖ ve PKK'ya bulaşmamış, millet değerleriyle çatışmamış bir isim olmalı. AK Parti kapısından içeri, gurur, kibir, riya, fitne, fesat, hizipçilik, bencillik, haram ve yalan kesinlikle girilemeyecek bir partidir.

Adayın da şehirde bir karşılığının olması lazım

Adayın da bir karşılığının olması lazım. Yerelde yapılmış olan, devam eden veya başlayacak olan projeleri anlatmayan, engelleyen, kıskanan, AK Parti misyonunu unutup, partiyi, kendi heva ve heveslerinin aracı olarak değiştirmeye çalışanlarla işimiz yok. Her biri şehrimizi geleceğe taşıyacak alt yapı ve üst yapı faaliyetleri ile sosyal belediyecilik projeleri ile milletimizin karşısına çıkacağız. Partimizin o AK olan isminin güzelliğini kimsenin lekelemeye hakkı yok. Kerameti kendinde görenler, milletin tokadını yemeye mahkûmdur.

Tevazu ehli, liyakat sahibi, haram yemeyen

Kısaca özetlersek, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, tevazu ehli, liyakat sahibi, gururlu ve kibirli olmayan, halka tepeden bakmayan, fitne çıkartmayan, haram yemeyen, partide emeği geçen, işini iyi yapan çalışkan ve davayı hazmetmiş insanlarla yol yürüyeceklerini söylüyor. Cumhurbaşkanımızın belediye başkan adayında aradığı özellikler bunlar. Ne demek istiyor Sayın Erdoğan?

Halka tepeden bakan, gurur, kibir olmasın

Demek istiyor ki; Mal mülk zengini, fabrikatör, müteahhit, lüks arabalara binen, villalarda oturan, yatlarla gezen, gökdelen yapan, har vurup harman savuran, alçak gönüllü olmayan, halka tepeden bakan, halkla barışık olmayan aday olmasın. Belediye başkanı halk gibi yaşayacak, halk gibi düşünecek. Halk gibi yiyecek, halk gibi içecek. Halkıyla bir bütün olacak. FETÖ’ye kıyısından köşesinden bulaşmış olmayacak.

Çalışkanlığı ile milletin gönlünde yer etmeli

Çalışkanlığı ile milletin gönlünde yer etmiş, gönüllere girmiş bir başkan olacak. Bana göre milletin gönlüne girmenin yolu, samimiyetten, liyakattan, mütevazılıkten, alçak gönüllükten geçer. Demek istiyor ki, belediye başkanı şehrini, insanını sevecek. Ülkesine ve şehrine asla ihanet etmeyecek. Çalışkan ve dürüst olacak. Yaşlısına, şehit ailesine, gazisine, muhtarına, saygı gösterecek ve onlara sahip çıkacak. Ahlaki zafiyetleri olmayacak. Haram yemeyecek, çoluk çocuğuna haram yedirmeyecek.

Kısaca, sade ve gösterişsiz bir yaşamı olmalı

Çocukları sevecek ve onları koruyup kollayacak. Garip-gurabaya, fakir-fukaraya bakacak. Yaşlısına, engellisine, kadınlara pozitif ayrımcılık uygulayacak. Çok lüks restoranlarda yiyip içmeyecek, lüks yatlarla gezmeyecek, lüks villalarda oturmayacak. Fitne, fesat işlere girmeyecek. Makamını, mevkisini, illegal işler için, ticari kazanç için kullanmayacak. Ülkesinin ve şehrinin menfaatlerini kendi menfaatleri üstünde tutacak. Şan ve şöhret için, mal ve mülk için makam için çalışmayacak. Kısacası sade ve gösterişsiz bir yaşamı olacak. 

Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Yazı Yorumu, Bu yazı için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!