Alaplı

GURBETÇİ BABAYA ULAŞAN KARACAN, AİLEYE İYİ HABERİ VERDİ

GURBETÇİ BABAYA ULAŞAN KARACAN, AİLEYE İYİ HABERİ VERDİ

 Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde, ailesinin ulaşamadığı için hayatından endişe ettiği, Kazakistan'da çalışan baba Yaşar Yüksel'e AK Parti Alaplı İlçe Başkanı Yaşar Karacan ulaşarak iyi haberi ailesine verdi.

İç savaşın hüküm sürdüğü Kazakistan'ın Almata şehrinde çalışan Alaplı'nın Çatak köyünden Yaşar Yüksel'e ailesi 3 gündür ulaşamayınca, AK Parti Alaplı İlçe Başkanı Yaşar Karacan'dan yardım istedi.

Karacan, önce Kazakistan'ın Astana kentinde çalışan Alaplılı bir başka gurbetçi aynı zamanda AK Parti Alaplı İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Halil Erez'e ulaşarak, Almata kentinde çalışan Yaşar Yüksel'e telefonla ulaşılması konusunda yardımcı olmasını istedi.

Erez, Astana kentinde telefonla yurt dışına ulaşımda sıkıntı olmadığını, ancak çatışmaların yoğun olduğu Almata kentinin yurtdışıyla telefon bağlantısının kopuk olduğunu ifade ederek, ülke içi telefonla iletişimde sıkıntı olmadığı için kendisinin ulaşılabileceğini söyledi.

Erez, telefon numarasını aldığı Yaşar Yüksel'e ulaşarak, iyi olduğu, herhangi bir sağlık sorunu olmadığı bilgisini görüşmenin kaydını da alarak AK Parti İlçe Başkanı Karacan'la paylaştı.

Yaşar Yüksel, telefonla görüştüğü Halil Erez ve onun bilgilendirdiği Yaşar Karacan vasıtasıyla Çatak köyünde yaşayan ailesine mesaj göndererek, iyi olduğunu, kendisini merak etmemelerini istedi. Ailesine selam gonderen Yaşar Yüksel, bulundukları bölgede internet ve yurdışına telefon bağlantısı olmadığını belirterek, ailesine, "Telefonum açık, bildirimler geliyor ama yurtdışı bağlantı olmadığı için ben arayamıyorum. Gözünüzü seveyim, aileme iyi olduğumu bildirin" mesajı gönderdi.

Karacan da, görüşme kayıtlarıyla birlikte oğlu Gökhan Yüksel'i bilgilendirerek, sevindirici haberi verdi.

Oğul, Gökhan Yüksel, babasından sevindirici haberi almalarını sağlayan Yaşar Karacan'a, ve milletvekillerine sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla da teşekkür etti.

AK Parti Alaplı İlçe Başkanı Yaşar Karacan, baba Yaşar Yüksel'den iyi haberi almalarının mutluluğunu hep beraber yaşadıklarını belirterek, "Onların sevinci, bizim de sevincimiz oldu. Çok şükür, endişe edilecek bir şey yok. İnşallah, oradaki iç savaş bir an önce biter de, hem orada yaşayan herkes, hem de orada çalışan gurbetçilerimiz rahat bir nefes alır." dedi.



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!