Genel

HASAN HÜSEYİN UZUN, ULUS'TA TARİH YAZIYOR.

HASAN HÜSEYİN UZUN, ULUS'TA TARİH YAZIYOR.

 Alaplı'da 25 yılda edindiği Belediyecilik deneyimini Bartın’ın Ulus ilçesi Belediye Başkanlığı koltuğunda uygulamaya koyan Hasan Hüseyin Uzun, 25 yılda gerçekleşmeyen hizmetleri 4 yıla sığdırarak, Ulus'u adeta yeniden inşa ediyor.

Başta 25 yıldır bitirilemeyen Doğa Park otelini Ulus'a kazandıran, oluşturduğu kent meydanı ile şehir merkezinin çehresini değiştiren, TOKİ tarafından yapılan konutlar, Ulus Çayı rekreasyon çalışmaları, kapalı spor salonu, sentetik futbol sahası, devlet hastanesi gibi projeleri hayata geçirerek ilçeyi hızla geliştirip modernleştirerek, adeta tarih yazıyor.

Bartın’ın Ulus ilçesi Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun, bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere ilçeye gelen Alaplı Gazeteciler Derneği Başkanı Doğan Bostancı ve derneğe üye gazetecileri yapımı tamamlanarak hizmete açılan Doğa Park Otelde ağırladı.

PROJELER BİR BİR HAYATA GEÇTİ

25 yıl Alaplı'da yaşayan ve Alaplı Belediyesi'nde Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü ve Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürü olarak da görev yapan Ulus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun, gazetecilere ilçede yapılan çalışmalar, tamamlanan projeler ve devam eden projeler hakkında bilgiler vererek, “30 Mart 2014’deki yerel seçimlerde Ulus Belediye Başkanlığı bizlere nasip oldu. 4 yıldır da bu görevi yürütüyoruz. Seçimlerden önce biz tercih edilen bir Ulus yaratabilmek için halkımızdan destek istedik.

12 TANE VİZYON PROJE HAZIRLADIK.

Ulus aday olduğum dönemde terk edilen bir ilçeydi. Biz yola terk edilen bir ilçeden tercih edilen bir ilçeye sloganıyla çıktık. Bu kapsamda 12 tane vizyon proje hazırladık kendimize. Halkımızda projelerimizi de değerlendirerek bizlere Ulus Belediye Başkanlığını layık gördüler. Göreve geldiğimizde ise ilk olarak Ulus Çayı ve rekreasyon projemizin atılımını gerçekleştirdik. Şu anda bu projemizi çok şükür tamamladık” dedi.

"OTEL’İMİZİ HİZMETE AÇTIK “

Ulus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun, uzun yıllardır atıl durumda olan otelin yeniden hayata geçirilmesinin maliyetinin yaklaşık 1 milyon 73 bin 706 TL olduğunu ifade ederek otelle ilgili şu bilgileri verdi: “Uzun yıllar atıl durumda beklemiş olan bu proje 2016 yılında küçük ölçekli alt yapı mali destekleme programında Ulus Belediye Oteli Restorasyon Projesi adıyla Batı Karadeniz Kalkınma Ajansına (BAKKA) hibe destek başvurusunda bulunduk. Ve proje dosyamız özellikle Sayın Milletvekilimiz ve Sayın Valimizin de destekleriyle kabul gördü. Yaklaşık maliyeti 1 milyon 73 bin 706 TL olan projenin yüzde 70’i olan 751 bin 594 TL’si hibe desteğidir. Yine kalan kısmı yaklaşık yüzde 20 artırımla birlikte Belediye olarak biz toplam 700 bin TL buraya ilave destek verdik. Belediye bütçesiyle aşağı yukarı BAKKA desteği eşittir. Belediyemizin de kaynaklarını bu konuda gerçekten zorladık. Ulus halkımıza da bize gösterdiği sabırdan dolayı çok teşekkür diyorum. Bu proje gerçekten bizim için çok önemliydi. 2017 yılında BAKKA’yla bu projenin sözleşmesini yaptık. Ulus Belediyesi Restorasyon Projesi yapım ihalesi ise 14 Temmuz 2014’te gerçekleştirildi. 18 Ağustos 2017’de de ilgili yüklenicilerle sözleşmesini imzaladık. Yüklenici firma 21 Ağustos 2017 tarihinde işe başlayarak 31 Ocak 2018 tarihinde işi tamamladı. Yapım işimiz güçlendirme ve onarımdan ibaretti.Toplam inşaat alanı 4 bin 205 metrekaredir. Otel binası 33 oda 3 suit olmak üzere toplam 75 yataklıdır. Otelimizde yüzme havuzumuz bulunmaktadır. Çok amaçlı salonumuzda 750 kişilik kapasitedir”



HASAN HÜSEYİN UZUN, ULUS'TA TARİH YAZIYOR.

Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!