Köşe Yazarları

OPR. DR.RABİA AÇIKGÖZ BAŞER, ALAPLI İÇİN VELİNİMET

OPR. DR.RABİA AÇIKGÖZ BAŞER, ALAPLI İÇİN VELİNİMET

  Hani çevremizde eski, virane ve miadını doldurmuş bazı binalar vardı ama o dışı yıkık dökük binalarda pırlanta gibi insanlar yaşar.  Alaplı Devlet Hastanesi de bu binalardan bir tanesi.

Alaplı Devlet Hastanesi, miadını doldurmuş, eski ve neresinden tutarsan elinde kalacak gibi olan bir sağlık kuruluşudur. Özellikle yeni devlet hastanesi yapımına başlanmasıyla hiçbir devlet yatırımı olmayan bu hastanenin sevgi dolu, şefkatli, doktorluk meslek aşkıyla çalışma prensibi olan, mecbur olmadığı halde her sabah öğleye kadar kadınlarımıza poliklinik hizmeti gönüllü veren başhekimi Opr. Dr. Rabia Başer Açıkgöz, Alaplı için velinimettir.

Alaplı Devlet Hastanesi Başhekimi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Rabia Başer Açıkgöz.

Eski ve miadını doldurmuş, virane hastanede haftada bir gün Kdz. Ereğli Devlet Hastanesinden gelen anestezi uzmanı ile çok başarılı ameliyatlar yapmaya ve hastalarımıza şifa dağıtmaya çalışıyor.  Tüm hastalıklarda olduğu gibi kadın hastalıklarında da erken teşhis çok önemli olduğundan, tayin edildiği halde hemen tayin çıkartan ve uzun yıllar Alaplı Devlet Hastanesinde kadın doğum uzman yokluğunu Dr. Rabia Başer Açıkgöz ortadan kaldırmıştır. O diğer uzman kadın doğum uzmanları gibi tayin istemek yerine Alaplılı ve bölge kadınlarımıza can siperhane hizmet etmeyi sürdürmüştür.

Bir dönem çıkarcılar ve menfaatçilerin hedef tahtası olduğu halde tüm zorluklara ve olumsuz eleştirilere göğüs gererek çalışmayı azimle sürdüren başhekim, her gün onlarca kadınımızın randevu bulabilenlerin Kdz. Ereğli Devlet Hastanesine, bulamayanlarında özel hastanelerde soyulmasına vermeyerek Alaplı Devlet Hastanesinde görevini sürdürmüştür.

Alaplı yeni devlet hastanesi inşaatının yeniden ihaleye çıkartılacağı açıklanmış olsa da, yeni hastane yapılıp bitinceye kadar Alaplılar, Alaplı Devlet Hastanesinden hizmet almaya devam edeceklerinden öncelikle can siper hane hem başhekimlik yapan Opr. DR. Rabia Başer Açıkgöz, dahiliye uzmanları, genel cerrah, çocuk ve diş hekimleri Alaplı’nın velinimetleridir. 

Yazı için 0 puan verdiniz

Reklam


Yazı Yorumu, Bu yazı için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!