Karadeniz Ereğli

ERDEMİR, COVİD-19'DA ÇOK TEDBİRLİ

ERDEMİR, COVİD-19'DA ÇOK TEDBİRLİ

 Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde kurulu Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları’nın (Erdemir) sektöründe “Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Covid-19 Güvenli Üretim Belgesi almaya hak kazanan ilk tesis olduğu bildirildi.

Şirketin iletişim ve medya departmanından yapılan yazılı açıklamada, Manisa’daki Erdemir Çelik Servis Merkezi’nin de (Ersem) sektörde aynı belgeye layık görülen ilk şirket olduğu belirtildi. Ordu Yardımlaşma Kurumu (Oyak) Madencilik Metalurji Grubu şirketleri içinde yer alan Erdemir’in, Ulusal ve uluslar arası standartların rehberliğinde faaliyetlerini sürdürdüğü anlatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

 

“TSE tarafından hizmet ve sanayi sektörleri için Covid-19 ile mücadelede rehber niteliğindeki ‘Covid-19 Hijyen, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Kılavuzu’ yayımlandı. Kılavuzun, firmaların pandemi sonrası dönemde de güvenilir ve hijyenik üretim standartlarına uygunluğunun belgelendirilmesini sağlaması hedeflendi. TSE, gönüllü firmalara yayımladığı kılavuz kapsamında, yönetim sistemleri mantığı içerisinde denetim gerçekleştirerek, kılavuzdaki şartların sağlandığının tespit edilmesi durumunda ‘TSE Covid-19 Güvenli Üretim Belgesi’ veriyor. Ersem Manisa 30 Haziran 2020, Erdemir ise 2-3 Temmuz 2020 tarihlerinde TSE Covid-19 Güvenli Üretim Programı çerçevesinde gerçekleştirilen belgelendirme tetkikinden başarıyla geçerek, üretim sektörü için verilen ‘TSE Covid-19 Güvenli Üretim Belgesi’ almaya hak kazandı.

OYAK Maden Metalürji Grubu Şirketlerinde pandemi sürecinin başından itibaren uygulamaya alınan önlemler etkin bir şekilde sürdürülüyor. Ersem’in diğer tesisleriyle, İskenderun Demir ve Çelik Fabrikaları (İsdemir) ve Erdemir Maden de TSE Covid-19 Güvenli Üretim Belgesi almak üzere çalışmalarını yürütüyor.”



ERDEMİR, COVİD-19'DA ÇOK TEDBİRLİ ERDEMİR, COVİD-19'DA ÇOK TEDBİRLİ ERDEMİR, COVİD-19'DA ÇOK TEDBİRLİ ERDEMİR, COVİD-19'DA ÇOK TEDBİRLİ

Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!