Genel

SANKO, GAZİANTEP'E İKİ CAMİ DAHA YAPTIRACAK

SANKO,  GAZİANTEP'E İKİ CAMİ DAHA YAPTIRACAK

 Valilik Ve Sanko Holding Arasında Protokol İmzalandı Gaziantep Valisi Davut Gül:"Türkiye’nin Ve Dünyanın Nitelikli Camilerinden Olacak” Sanko Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu:“Şehrimize Ve Memleketimize Hayırlı Olmasını Diliyorum” Sanko Holding Onursal Başkanı Zeki Konukoğlu:“Bu Eseri Planlarken Yüzyıllar Boyu Yaşasın İstedik” Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu: “Şehrimize Ve Ülkemize Ne Kadar Hizmet Etsek Az”

Gaziantep Valiliği ve SANKO Holding arasında, iki cami yapımı için protokol imzalandı. Vali Davut Gül, “Türkiye’nin sayılı camilerinden, hatta çok iddialıyız, dünyanın sayılı camilerinden birisi Gaziantep’te inşa edilecek” dedi.

 Valilikte düzenlenen İmza törenine, Vali Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, SANKO Holding Onursal Başkanları Abdulkadir ve Zeki Konukoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Sami ve Hakan Konukoğlu ile İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar katıldı.

 Vali Gül, törende yaptığı konuşmada, tarihi bir güne şahitlik etmenin heyecanını yaşadıklarını belirterek, “Sayın Cumhurbaşkanımızın Gaziantep’e geldiklerinde müjdesini verdikleri büyük cami projesinin ilk adımını atıyoruz” dedi.

 Konukoğlu kardeşlerin el ele vererek Türkiye’deki en nitelikli iki camiyi Gaziantep’e kazandıracaklarına vurgu yapan Gül, sözlerini şöyle sürdürdü:  “Caminin biri eski stadyumun yerine, orta ölçekte ve bölgenin ihtiyacına cevap verecek özellikte inşa edilecek. Diğeri ise Türkiye’nin sayılı camilerinden, hatta çok iddialıyız en iyi, dünyanın da sayılı camilerinden olacak. Bunların yapımını üstlenen hayırsever Konukoğlu ailesi başta olmak üzere, Sayın Cumhurbaşkanımıza, Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve Şehitkamil Belediye Başkanımıza teşekkür ederim. Camilerin şehrimize hayırlı olmasını diliyorum.”  “Bu hayali gerçekleştiren herkese teşekkür ederim” diyerek konuşmasına başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin ise “Merhum Sani Konukoğlu nur içinde yatsın, mekanı Cennet olsun, geleneği devam ediyor. Rabbim sayılarını çoğaltsın. Allah tamamlayıp, içinde dua etmeyi nasip etsin” ifadelerine yer verdi.

 Roma’da Dahi İnceleme Yapıldı

SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu da şimdiye kadar 15 cami yaptırdıklarını, iki cami daha yaptırmak için protokol imzalamanın mutluluğunu yaşadıklarının altını çizdi. Abdulkadir Konukoğlu, eski stadın yerinde inşa edilecek caminin yapımını kardeşi Zeki Konukoğlu’nun üstleneceğini kaydetti.



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!