Zonguldak Merkez

ÇATUROĞLU ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI ZİYARETİNİ DEĞERLENDİRDİ

ÇATUROĞLU ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI ZİYARETİNİ DEĞERLENDİRDİ



Ak Parti Alaplı ilçe Başkanı Faruk Çaturoğlu, İl Başkanı Hamdi Uçar ve ilçe yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Çevre ve Orman Bakanlığı ziyaretini değerlendirdi. 

Ak Parti Alaplı ilçe Başkanı Faruk Çaturoğlu, il Başkanı Hamdi Uçar’ın daveti üzerine yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’nu ziyaret ettiklerini söyledi.

Ziyaretin verimli geçtiğini belirten Ak Parti Alaplı ilçe Başkanı Faruk Çaturoğlu,”  5 Ekim 2010 Salı günü İl başkanımız  Hamdi Uçar’ın daveti üzerine yönetim kurulu üyelerimiz Ahmet Uysal ve Ahmet Akgül ile birlikte Çevre ve Orman Bakanlığı nezdinde Alaplı ile ilgili projeleri takip etmek üzere Ankara’ya gittik. İl Başkanımızın başkanlığında bir grup belediye ve ilçe başkanlarımızla birlikte Çevre ve Orman Bakanımız Veysel Eroğlu’nu makamında ziyaret ettik. Bakanımız ile Zonguldak ve ilçelerinin bakanlığı ilgilendiren sorunlarla ilgili çözüm önerileri ve somut projeler üzerine karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk. Bilahare ben ve arkadaşlarım Devlet Su işleri genel müdür yardımcısı İsmail Uğur ile de görüştük. Bu ziyaret Zonguldak ve Alaplı için oldukça faydalı geçmiştir. Bu temaslar neticesinde çok uzun bir süreliğine Alaplı İlçesinin su ihtiyacını kökten çözecek Alaplı Göletinin DSİ tarafından yapılması planlanan 1000 gölet projesi çerçevesince çözüleceğini 1000 gölet projesinin yatırım programına iz bedelle konduğunu, yapımı ve ödeneği için başbakanlıktan onay beklendiği bize ifade edildi. Bununla birlikte Çay köyü sarıkadı mahallesi çatak deresi taşkın koruma inşaatının 2011 programına teklif edildiği ayrıca Çay köyü merkez mahallesi karabulak deresi taşkın koruma projesinin rapor beklediği, yine talep ettiğimiz Alaplı Çayının geri kalan kısmı ile Kavukkavlağı Çayının tahkimatı için bölgeye yazıldığı inceleneceği ve olumlu görülmesi halinde projesinin yapılacağını tarafımıza bildirildi. Bu projelerin gerçekleştirilmesi için çalışmalara ara vermeden devam edeceğiz. Bu amaçla önümüzde ki hafta birkaç kurumun Kastamonu bölge müdürlüklerini ziyaret edeceğiz” dedi



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!