Zonguldak Merkez

ALAPLIDA EMEKLİ ZAMMI MEMNUN ETMEDİ

ALAPLIDA EMEKLİ ZAMMI MEMNUN ETMEDİ






Zonguldak’ın Alaplı ilçesi Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Kazım Uysal, emeklilere yapılan maaş zammının emekliler açısından memnun edici olmadığını söyledi.

Alaplı Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Kazım Uysal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni emekli zammını değerlendirdi.

Verilen zammın emekliler tarafından memnun edici bulunmadığını belirten Uysal,” Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni emekli zammı tatmin edici olmamıştır. Açıklanan yüzde 4 zam oranı ile emeklimizin maaşı açlık sınırını geçememiştir. Emeklilerimiz bugünün şartlarında çocuklarının eğitimi sağlamak ve geçim konusunda sıkıntılar yaşanmaktadır. Türkiye'de açlık sınırının 880 TL olarak hesaplandığı düşünüldüğünde verilen bu zam açlık sınırının altında olmuştur. Emeklilerimizin hala hazırda yüzde 70’nin maaşı açıklık sınırın altındadır.  Emeklilerimizin içinde bulunduğu sıkıntılardan kurtulması için acil olarak İntibak Yasası'nın çıkması gerekmektedir”



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!