Zonguldak Merkez

55 YAŞINDA ECZACILIK FAKÜLTESİNİ BİTİRDİ

55 YAŞINDA ECZACILIK FAKÜLTESİNİ BİTİRDİ

Alaplı ilçesinde ikamet eden 1976 -1977 Eğitim ve öğretim yılında İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesini kazanan fakat o dönemde yaşanan öğrenci olayları nedeniyle son sınıf da okuldan ayrılmak zorunda kalan Muharrem Yazıcıoğlu, 2008 yılında çıkan aftan yararlanarak 30 yıl sonra eğitimini tamamlayıp diplomasını aldı.

Öğrenci olaylarında okul önünde meydana gelen ve 7 kişinin parçalanarak yaşamını yitirdiği bombalı patlama olayından 5 dakika öncesinde okula girmesiyle şans eseri kurtulduğunu belirten Yazıcıoğlu,” 1976 -1977 Eğitim ve öğretim yılında İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesini kazandım. Okula büyük bir hevesle başladık.  Ama okula ilk başladığım gün okulda öğrenci olayları patlak verdi. Okuma şevkiyle anne ve babamıza olan sorumluluk duygusuyla okula devam etmek mecburiyetindeydik. 16 Mart 1978 de okul da bombalı bir olay olmuştu. O bombalı olayda 7 kişi parçalanarak yaşamını yitirmişti. Ben tesadüf olarak bombalama olayı olmadan 5 dakika önce fakülteye girmiştim.  Bu olay beni çok etkilemişti. O zamanda yurt dışına imkanı doğunca yurt dışına gitmeye karar verdim. 1979 yılında eşim Emine Yazıcıoğlu ile nişanladım. 1980 yılında da evlendim. Yurt dışına gitmek isteğimden dolayı okul kaydımın dondurulmasını istedim. Bana kayıt doldurma işleminin uzun süreceğini söylediler. Bende bunu üzerine kaydımı sildirdim. İki sene içinde kayıt tazelemediğim için okuldan tamamen kaydım silindi. Bu süreçten bu yana bir çok aftan yararlanmak için müracaat ettim. Ama bir türlü faydalanamadım. En sonunda 2008 yılında çıkartılan af yasasından dolayı tekrar 2009 İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesinde okumaya başladım. 12Mart 2010 tarihinde de okulumu bitirerek diplomamı aldım. 

Diplomamın evimin bir köşesinde durmasını istemedim. Eşimin de desteği ile kendime bir eczane açtım. Bugünde bu eczanenin açılışını gerçekleştirdim. 2008 yılında öğrenci affının çıkmasını sağlayan Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’a çok teşekkür ediyorum. Ayrıca İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesindeki Öğretim Görevlilerime, öğrenci kardeşlerime teşekkür ediyorum” dedi.

 



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!