Zonguldak Merkez

70 YAŞINDA BİLGİSAYAR KURSUNA YAZILDI

70 YAŞINDA BİLGİSAYAR KURSUNA YAZILDI


Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde ikamet eden Bayram Can(70),  çocuklarının ve torunlarının bilgisayara olan ilgisinden etkilenerek bilgisayar eğitimi almaya başladı.  

Alaplı ilçesinde ikamet eden Bayram Can(70), çocuklarının ve torunların bilgisayara olan ilgisinden esinlenerek kendisine bilgisayar aldı. Torunlarının bilgisayarı olan ilgisinden etkilenen Can, bilgisayar eğitimi almaya karar verdi.

Alaplı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından bilgisayar kursunun açıldığını duyan ve kurs için başvuran Can, bilgisayar kursunda eğitim görmeye başladı.  Torunun yaşında gençlerle birlikte kurs gören ve kısa sürede öğretilenleri çabuk kavrayarak uygulamaya koyan Can, kurs öğretmeni ve öğrencilerinde dikkatini çekti.

Öğrenmenin yaşı ve zamanı olmadığını belirten Bayram Can(70) çocuklarının ve torunlarının bilgisayara olan ilgisinden etkilenerek kendisine bilgisayar aldığını ve teknolojinin her türlü imkânından yararlanmak için kursa yazıldığını söyledi.

Kursa katılan gençlerin kendisine çok yardımcı olduğunu anlatan Can,” Torunum yaşlarında gençlerle bilgisayar eğitimi alıyorum. Benim öğrenme azmim onlara da örnek oluyor. Kursun ilk günlerinde klavyedeki harf ve sayıları bulmakta güçlük çekiyordum sağ olsunlar bana yardımcı oldular” dedi.

Alaplı Halk Eğitim Merkezi bilgisayar öğretmeni Akan Baydan’da Bayram Can’ın öğrenme azminin gençlere örnek teşkil ettiğini, Can’ın gençlerle uyum içerisinde tam bir dayanışma içinde kursa devam ettiğini gençlerinde kendisine yardımcı olduğunu söyledi.



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!