Genel

KAYMAKAM MEMÜK, SÖZÜNÜ TUTTU

KAYMAKAM MEMÜK, SÖZÜNÜ TUTTU

Alaplı ilçesine bağlı Ömerli köyünde 20 metrekarelik baraka evde yaşam mücadelesi veren Şen ailesine ev sözü veren İlçe Kaymakamı Aydın Memük'ün sözünü tutarak Şen ailesini ev sahibi yapması 7’den 70’e herkesi memnun ettiği gibi biz gazetecileri de mutlu etti doğrusu..

Bu yönde Şen ailesine yeni ev yapılmasını sağlama noktasında ailenin dramını yazarak gündeme taşıyan gazetecilerimizi ve basın yayın kuruluşlarını da kutlamak gerektiğini düşünüyorum.

O dönemde Alaplı Kaymakamımız Aydın Memük’le bir dönem köprüleri atma noktasına geldiğimiz “Kaymakam Memük, ev sözünü unuttu” haberini de anımsatmak istiyorum. Neydi haberin özeti,  Alaplı'nın Ömerli köyünde eşi ve 5 çocuğu ile birlikte 20 metrekarelik barakada yaşam mücadelesini veren İhsan Şen ve ailesini geçen kış ayında ziyaret eden İlçe Kaymakamı Aydın Memük aileye ev sözü vermişti.

Verilen sözün ardından İhsan Şen’in kendi ailesi ile yaşadığı arazı sorunu nedeniyle ev inşaatı başlanamadı. Şen ailesi tarafından ev yapımına başlanmadığına yönelik olarak bize aktarılan durumu ile ilgili haber yazıp Kaymakam Memük’ün sözünü tutmasını istemiştik. Haberin çıktığı gün Kasımlı ilköğretim okulunun Kaymakam Memük’ün ziyaretini takip etmek için Kaymakamlığa gittim. Orada ismini vermek istemediğim bir gazeteci büyüğümle Kaymakamımız beni alay niteliğinde eleştiriyorlardı. Ama haberde hiçbir kasıt yokken tamamen toplum menfaatine yönelik yaptığım eleştirisel haber ilk önce ti ye alındı.  Nedense aradan fazla zaman geçmeden hemen haberle ilgili cevap niteliğinde açıklama geldi. Yani aslında başta ti ye alınan haberin ciddiyetine varılmış cevap verme zorunluluğu duyulmuştu. Çünkü haber ulusal sitelere düşmüştü.

Kaymakamımız tarafından gönderilen cevap niteliğindeki açıklamada sözlerinin arkasında olduğu belirtilmişti.  Yaptığımız eleştirisel haberin çıktığı gazete sayfalarında aynı punto ile manşette çıkmıştı açıklama. Kaymakamımızın sözünün arkasında olduğunu beyan eden açıklaması şahsen hem beni hem de Şen ailesini sevindirmişti.

Şimdi gelinen noktada Şen ailesine bir ev yapıldı. Ufak tefek eksikliklerin giderilmesi halinde bu kış’ı artık baraka evde geçirmeyecek Şen ailesi, Allah emeği geçen başta Kaymakamımız olmak üzere herkesten razı olsun…

Kalın sağlıcakla….

 

HASAN HAŞIL

Muhabir61@hotmail.com

Muhabir67@hotmail.com

 



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!