Alaplı

BAŞKAN ÇİMENOĞLUNA ZİYARETLER

BAŞKAN ÇİMENOĞLUNA ZİYARETLER


Alaplı Çevre Koruma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Oktay Türkyılmaz ve Dernek Yönetim Kurulu Üyeleri, Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu’nu ziyaret ederek, Belediye’nin yol ve çevreyi korumaya yönelik çalışmalarından dolayı “teşekkür” ettiler.

Alaplı Çevre Koruma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Oktay Türkyılmaz, Alaplı Belediyesi’nin altyapı çalışmalarından dolayı tamamen bozulan yolların büyük bir kısmını asfaltlayarak, ilçede yaşayanların son birkaç yıldan beri yaşadıkları en önemli sorunlardan birini çözdüğünü belirterek, “Belediyemiz, imkanları ölçüsünde gerçekten güzel çalışmalar yapıyor. Yollarımızın büyük bir kısmı asfaltlandı. Eskiyen çöp konteynırları, yenileriyle değiştirildi. Bu, Belediye’nin çevreyi korumaya yönelik hassasiyetinin de bir göstergesi. Bunun yanında, Belediyemiz tarafından yeni oturma ve dinlenme alanları yapılıyor; kamelyalar konuluyor, çimlendirme çalışmaları yapılıyor. Biz bu çalışmaların bundan sonra da artarak devam edeceğine inanıyoruz ve Belediye Başkanımız Sayın Dr. Nevzat Çimenoğlu nezdinde tüm Belediye personelini kutluyor ve teşekkür ediyoruz” dedi.

 
Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu da, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bu çalışmaları yapmak, Belediye olarak bizim asli görevimiz. Elimizden geldiğince, imkanlarımızı sonuna kadar zorlayarak, halkımıza hak ettiği hizmeti vermeye çalışıyoruz. Halkımız gibi bizler de önemli sorunlarımızı tek tek çözmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Çöp toplama ve taşıma işini özelleştiriyoruz. Bundan sonra çöpler yeni kamyonlarla taşınacak ve kamyonlardan herhangi bir çöp sızıntısı da olmayacak. Çöpler düzenli olarak toplanıp, aktarma istasyonuna ulaştırılacak.

 Köylerdeki çöplerin toplanmasıyla ilgili olarak da, İl Özel İdaresi’nce önemli bir çalışma yapıldığını belirten Çimenoğlu, “Sanıyorum, kısa zaman içerisinde köylerdeki çöp sorunu da kısmen çözülecek” dedi.

Alaplı’nın içme suyunun da Dünya Sağlık Örgütü’nün kabul ettiği kriterler içinde olduğunu kaydeden Çimenoğlu, “İlçemizin içme suyunda hiçbir sorun yoktur. Vatandaşlarımız rahatlıkla içebilirler. İçme suyumuzun kalsiyum açısından zenginliği, çocukların sağlıklı gelişimine de katkıda bulunmaktadır. Bizim içme suyumuzun bugüne kadar hiçbir vatandaşın sağlığı üzerinde olumsuz bir yansıması olmamıştır” dedi.

Ziyarette ayrıca, çevre temizliği ve çevre düzeni olarak da karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.

 

ANADOLU LİSESİ AVRUPA BİRLİĞİ PROJE EKİBİ’NDEN ZİYARET

Zonguldak’ın Alaplı ilçesi Anadolu Lisesi Avrupa Birliği Proje Ekibi, Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu’nu makamında ziyaret ederek, çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi; Mart ayında gelecek olan yabancı misafirlerinin ağırlanması noktasında da destek istedi.

Alaplı Anadolu Lisesi Avrupa Birliği Proje Ekibi Başkanı ve Okul Müdürü Cevat Çevik, Ekip Koordinatörü ve İngilizce Öğretmeni Özlem Yavuz ve Proje Ekibi’nde yer alan üç öğrenciden oluşan Alaplı Anadolu Lisesi Avrupa Birliği Proje Ekibi, Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu’na çalışmalarıyla ilgili olarak bilgi verdiler. Proje Ekibi Başkanı ve Okul Müdürü Cevat Çevik, bu yılın Şubat ayında müracaatını yaptıkları projenin Avrupa Birliği tarafından onaylandığını belirterek, “Ekip olarak bu proje için bilimsel makaleler ve araştırmalardan oluşan akademik bir çalışma yaptık. Yaptığımız bu çalışma Avrupa Birliği tarafından onaylandı ve proje kapsamında önümüzdeki yılın Şubat ayında İngiltere’ye gideceğiz. Avrupa Birliği çok önemli projeler için İngiltere’de araştırma ve inceleme onayı veriyor. Ekip olarak biz bunu başardık ve Türkiye’den ilk defa İngiltere’ye giden proje ekibi olacağız. Mart ayında da, İngiltere’den bir ekip araştırma ve inceleme yapmak üzere ilçemize gelecek” dedi.

Proje Ekibi Başkanı ve Okul Müdürü Cevat Çevik, İngiltere’den gelecek ekibin ağırlanması noktasında Alaplı Belediyesi’nin desteğine ihtiyaçları olacağını belirterek, “Özellikle gelen misafirlerimizin ulaşım ve konaklama ihtiyaçlarının karşılanması noktasında Belediyemizin desteğine ihtiyacımız var.” Dedi.

Anadolu Lisesi Avrupa Birliği Proje Ekibi’nin ürettiği proje ile ilgili olarak ekip üyelerinden bilgi alan Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, “Sizleri bu önemli çalışmanızdan ve elde ettiğiniz başarıdan dolayı tebrik ediyorum. Gerçekten çok güzel bir ekip çalışması yürütmüşsünüz ve çok da güzel bir proje üretmişsiniz. Öğrencilerimiz belki şimdi farkında olmayacaklardır ama bu çalışmalar onların liderlik ruhunun, ortak iş üretebilme alışkanlığının, ufuklarının gelişimine de çok önemli katkılarda bulunacaktır. Öğrencilerimiz kendilerinde oluşan bu gelişimi ancak ilerleyen yaşlarında fark edebileceklerdir. Bu çalışmalar onların geleceğinin çok güzel şekillenmesine de çok önemli katkılarda bulunacaktır. Bu nedenle bu tür çalışmaları kimse ‘angarya’ olarak görmemeli. Bu tür, uzun vadede çok faydalı olacak çalışmaları bütün eğitim kurumlarının ve herkesin önemsemesi ve destek vermesi gerekir. Biz İngiltere’den gelecek misafirlerinizin en güzel şekilde ağırlanmasında elimizden gelen desteği vereceğiz. Bundan hiç kuşkunuz olmasın. Onlara, ilçemizi ve misafirperverliğimizi en iyi şekilde tanıtmak ve göstermek, sizin olduğu kadar bizim de görevimiz” dedi.




Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!