Alaplı

ERDEMİR BU DEFA BAŞARDI. 77. 62

ERDEMİR BU DEFA BAŞARDI. 77. 62

Hava atışını kazanarak maça başlayan ev sahibi takım geliştirdiği ilk ataktan sayı bulamayınca, Antalya Büyükşehir Belediye Prince ve Christopher’in basketleriyle bir anda durumu 0-5’e taşıdı.

Maçın ilk sayısını Erkan ile bulan Erdemirspor’a karşılık ise yine Christopher’den geldi. 2-7.

İki takımın da sayı üretmekte zorlandığı ilk periyodun ilerleyen dakikalarında Erdemirspor Erkan’ın üst üste sayıları ve Hakan Demirel’in üçlük atışı ile durumu 9-7 lehine çevirdi. Ancak oyuna asılan Antalya Büyükşehir belediye Prince ile periyodun bitimine 3 dakika kala beraberliği yakaladı (9-9).

Erdemirspor’dan Thomas ile sayı bulan Erdemirspor 11-9 yeniden öne geçtiyse de, konuk ekip Prince ve Muratcan ile periyodu 14-11 önde tamamladı.

Karşılaşmanın ikinci periyoduna Antalya Büyükşehir Belediye’nin başlamasına rağmen Norris ile 3’lük bulan Erdemirspor yeniden beraberliği ulaştı (14-14).Ardından da Altan ve Barbour ile sayılar bulan ev sahibi takım bir anda 4 sayı farkla (18-14) öne geçti. Maçı bırakma niyetinde olmayan Antalya ekibi ise kazanılan basket faulleri Barış ve Christopher ile sayıya çevirince maçın 15. dakikasını 20-18 önde geçti. İlerleye dakikalarda iki takımın da sayılar bulduğu devre arasına yine konuk ekip önde gitti. 27-28.

 

ERDEMİR’İ HIRS BÜRÜDÜ!

 

Karşılaşmanın ikinci yarısına hızlı başlayan Erdemirspor önce Barbour, ardından da Erkan’ın üçlüğü ile maçı alacağının sinyallerini verdi. (32-29).

Zaman zaman hakemlerin kararlarına tepki gösterilen karşılaşmada Christopher ve Barış ile sayı üreten Antalya Büyükşehir Belediye yeniden beraberliği yakaladı. 32-32.

Barbour’un basket faulü iyi değerlendirmesiyle tekrar üç sayı öne geçen (35-32) ev sahibi takıma konuk ekip Christopher ile aynı şekilde yanıt verdi. 35-35.

Barbour’un basketiyle maçın 25. dakikasını 37-35 önde tamamlayan Erdemirspor’u rahat bırakmak istemeyen Antalya Büyükşehir Belediye, yine Christopher ile beraberliği yakaladıysa da (37-37), ev sahibi takım Erkan, Melih Yıldız ve Barbour ile yakaladığı 9 sayılık seriyle bir anda aradaki farkı açmayı başardı. 46-37. Ardından karşılıklı basketler gelen karşılaşmanın 3. periyodunu bu kez ev sahibi ekip 10 sayı farkla 51-41 önde tamamladı.

 

ERDEMİR FARKA GİTTİ!

 

Son periyoda 10 sayılık avantajla giren Erdemirspor karşısında maçı bırakmak istemeyen Antalya Büyükşehir Belediye Barış ile periyodun ilk sayısını buldu. Erdemirspor ise Hakan Demirel ile farkı yeniden 10 sayıya çıkardı. Kazanılan serbest atışları Prince ile sayıya çeviren konuk takım umutlanırken, Hakan Demirel ve Altan’ın üçlükleri biranda farkı 14 sayıya çıkardı (59-45).

35.dakikası bu skorla geçilen karşılaşmada Prince, Muratcan ve Polat ile sayılar bulan Antalya ekibine Hakan Demirel, Barbour, Jhonsan’un üçlüğü ve Melih Yıldız ile karşılık veren ev sahibi takım, bir anda farkı 17 sayıya skor tabelasını da 68-51’e taşıdı.

İlerleyen dakikalarda da durum çok fazla değişmeyince, uzun süredir yansızlığını kıramayan Erdemirspor, karşılaşmadan 15 sayı farkla 77-62 galibiyetle ayrıldı.

Karşılaşmanın en skorer oyuncusu 21 sayıyla Erdemirspor’dan Barbour olurken, Hakan Demirel de 7 asisti ile göze çarptı.

Maçın yıldızlarından Melih Yıldız’ın bitime 2.03 saniye kala 5 faulle oyun dışı kaldığı karşılaşmada, iki takım antrenörleri ve taraftarlar hakemlere tepki gösterdi.



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!