Alaplı

EREN DEN ALAPLI OSB DEĞERLENDİRMESİ

EREN DEN ALAPLI OSB DEĞERLENDİRMESİ


 

   Alaplı OSB Müdürü Ali Eren 2010 yılında OSB’de yapılan çalışmaları değerlendirdi. OSB’de kamulaştırma çalışmalarında son aşamaya gelindiğini belirten Eren, Ticaret ve Sanayi Bakanlığından kamulaştırma çalışmalarında kullanılmak üzere toplam 3 milyon 587 bin TL ödenek gönderildiğini söyledi.

   2011 yılında Alaplı OSB için İmar ve parselasyon ve altyapı planlarının yapılması hedeflendiğini kaydeden Eren, “Bölgemizde Ekonomik kalkınmanın hayata geçirilebilmesi için çok önem arz eden Alaplı Organize Sanayi Bölgesinin kuruluş çalışmaları 1996 yılında başlamış olup 1997 yılında yer seçiminin yapılmasıyla birlikte start almıştır. 2005 yılı nisan ayında OSB kuruluş protokolü yeniden düzenlenmiş olup Sanayi ve Ticaret Bakanlığının 25 Mart 2005 tarihli onayı ile yürürlüğe girmiştir. Alaplı OSB için alanının görsel jeolojik etüdü ve 1/25 bin ölçekli topografik haritalar hazırlanarak ilgili makamların onayından sonra Ticaret ve Sanayi Bakanlığına sunulmuş ve vize edilerek kabul görmüştür. Alaplı Organize sanayi Bölgesi için toplam 817 bin 35 metrekarelik kamu yararı kararı verilmesi ile birlikte 2006 yılında kamulaştırma çalışmalarına başlanmıştır. 31 Aralık. 2010 tarihine kadar Ticaret ve Sanayi Bakanlığından kamulaştırma çalışmalarında kullanılmak üzere toplam 3 milyon 587 bin TL ödenek gönderilmiştir. Bunun karşılığında hisse sahiplerine 3 milyon 419 bin TL ödenmiş olup toplam 707 bin 672 metrekare Alaplı Organize Sanayi Bölgesi adına tapuya tescil ettirilmiştir. Kamulaştırma için kalan 65 bin 572 metrekare alanın 21 bin 630 metrekarelik kısmının ödeneği hazır olup tapuda işlem yapılaması beklenmektedir.

Mahkeme konusu olan 43.943 metrekarelik alan için Mahkeme kararı çıkmış olup ödeneği beklenmektedir. İlave olarak Maliye Hazinesine ait olan toplam 43 bin 721 metrekare alan Alaplı Organize Sanayi Bölgesine tahsis edilmiş olup Alaplı OSB adına tapuya tescil ettirilmiştir. Böylelikle 2010 yılı sonu itibariyle kamulaştırma işlemi büyük ölçüde tamamlanmış olup, 2011 yılının ilk çeyreğinde OSB adına tapu tescillerinin tamamlanması beklenilmektedir. 2011 yılında Alaplı OSB “İmar ve Parselasyon Planı” ile “Altyapı Plan”larının yapılması hedeflenmiştir. Alaplı OSB İmar ve Parselasyon Planının onaylanmasının akabinde parsellerimiz yatırımcılara sunulacaktır. 2011 yılının Ülkemiz, Zonguldak ve Alaplı’mız için huzur ve mutluluk içinde geçmesini ümit ederken, ülkemizde ve Alaplı’mızdaki yatırımların artarak devam etmesini temenni ediyoruz” dedi.



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!