Alaplı

AFETZELERE SEVGİ ELİ UZANDI

AFETZELERE SEVGİ ELİ UZANDI

Sevgi Çemberi, yardım için kollarını açtı, halkın takdirini kazandı. 9 Ocak Pazar günü Zindancılar Köyü’ndeki evlerinde meydana gelen yangında her şeylerini kaybeden Günay Ailesi’ne en büyük destek ve yardım, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Neriman Posbıyık’tan geldi.

Karadeniz Ereğli’nin Zindancılar Köyü Merkez Mahallesi’nde yaşayan Günay Ailesi bireyleri, 9 Ocak Pazar günü akşamı evlerinde çıkan yangınla, hayatlarının en zor gününü yaşamışlar; tüm eşyalarını kül eden yangında canlarını zor kurtarmışlardı. İki katlı ahşap evin üst katında başlayan yangından geriye sadece yanmış tahtalar kalmıştı. 7 kişiye yuva yapan evin yok olmasıyla, henüz 3’er yaşında olan çocuklar da dahil koca bir aile kışın ortasında sokakta kalmıştı.

Eşi Neriman; kızı, oğlu Erdem, gelini Serpil, ve 3 yaşındaki iki torunu ile sokakta kalan 50 yaşındaki Necati Günay’ın yardımına ilk koşanlardan biri ise Karadeniz Ereğli Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı ve Sevgi Çemberi’nin mimarı Neriman Posbıyık oldu.

Meydana gelen yangından hemen sonra gönüldaşlarıyla birlikte Zindancılar Köyü’ndeki mağdur insanlara yardım eli uzatan Bayan Posbıyık, ilk olarak canlarını zor kurtaran aile bireylerine çamaşır ve elbise yardımı göndermiş, kış günü ortada kalan bu insanların temel sorunlarına çare bulmuştu.

Günay Ailesi’nin başına gelen afetten sonra, kendileriyle ilgili bilgi almaya devam eden ve ailenin temel gereksinimlerini öğrenen Bayan Posbıyık, 13 Ocak günü de Zindancılar Köyü’ndeki aileye ev eşyası yardımında bulundu. Bayan Posbıyık’ın liderliğindeki Sevgi Çemberi kanalıyla yapılan eşya yardımları arasında vitrinden buzdolabına, ocaktan fırına, yatak odasından tüpe kadar çeşitli eşyalar bulunuyor.



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!