Alaplı

ÇATUROĞLU, 2010 YILINI DEĞERLENDİRDİ

ÇATUROĞLU,  2010 YILINI DEĞERLENDİRDİ

AK Parti Alaplı ilçe Başkanı Faruk Çaturoğlu, 2010 yılını değerlendirdi. İlçenin ilerleyen yıllarda Liman projesi, ahşap yat tersanesi, Jeneratör ve Teknoloji fakültesi gibi projelerle çok büyük değer kazanacağını, marka olacağını belirten Çaturoğlu,  Yatırım yapmayı düşünen iş adamları ve firmaları ilçeye davet ettiklerini söyledi.

  GÜMELİ YOLU VE GÖLET PROJESİ

  20 yıldır yapılamayan Alaplı-Gümeli yolunun kendi iktidarları döneminde yapıldığını belirten Çaturoğlu, “Çeşitli iktidarlar zamanında vaad edilip bir türlü yapılmayan Alaplı-Gümeli yolu 2010 yılında asfaltlandı. Böylece tarihinde ilk defa Gümeli asfalt gördü. Yayla yolları genişletildi. Çalışmalar sürecek. Alaplı ilçe merkezi ve köylerinde içme suyu ile ilgili kaynak maliyet ve kalite açısından sorunlar yaşanmaktadır. İçme suyu sorununun sağlıklı bir şekilde çözülmesi için Bakanımız Prof Dr.Veysel Eroğlu'nun talimatlarıyla DSİ 23.bölge müdürlüğü tarafından Alaplı göleti ön inceleme mühendislik hizmetleri işi 11Kasım 2010 tarihinde ihale edilmiştir. Bu kuşkusuz en önemli yatırımlardan biri olacaktır.Çünkü su hayattır. Yine dere ıslahları ile ilgili çalışmalar devam etmektedir” dedi.

 

ULAŞTIRMA FAALİYETLERİ

  Duble yol ve demiryolu çalışmaları ile ilgili bilgiler veren Çaturoğlu, “Alaplı İlçemiz karayolu hizmetleri ve yatırımları bakımından geçen yıl fevkalade yatımlarla dolu dolu geçmiştir. İlçemizde Alaplı-Yığılca ve Alaplı-Ormanlı ilçe bağlantı karayolları Alaplı çıkışından başlayarak taş duvar ve  satıh kaplama yapılması ile iyileştirme çalışmaları bu güzergahtaki ulaşımı oldukça rahatlatmıştır.2011 yılı içerisinde iyileştirmeler devam edecektir. Düzce-Alaplı-Kdz. Ereğli duble karayolu 4.bölgenin uhdesinde büyük bir hızla devam etmektedir. Tünellerin büyük bir kısmı bitirilmiştir. Köprü ve menfez çalışmaları ile deniz tahkimatı işleri büyük ölçüde tamamlanmıştır. Sıcak Asfalt yapımı hızla hava koşullarına bakılmaksızın yapılmaktadır. Duble yol kısmen kullanılmakta olup ve 2011 yılı içerisinde tamamen bitirilerek hizmete girecektir. Bu sayede Alaplı-Düzce arası 20-25 dakika'ya düşecektir. Arifiye-Zonguldak demiryolu hattı proje çalışmaları aralıksız sürdürülmektedir. Arifiye Karasu hattı ihale edilmiştir. Böylece Zonguldak-İstanbul arası Ankara üzerinden sağlanan demiryolu bağlantısı çok kısalacak Zonguldak'ımızın ürettiği mallar ulusal ve uluslararası pazarlara daha kısa sürede ve ekonomik ulaşması sağlanacaktır” dedi.

  LİMAN, TERSANE ,OSB  ve JENERATÖR TESİSİ

  İlçede yapılması planlanan liman projesi, ahşap yat tersanesi ve organize sanayi bölgesi çalışmaları hakkında bilgiler veren Çaturoğlu, “

Özel bir firma tarafından yapılacak Alaplı Limanı Projesi DLH Genel Müdürlüğünden olur almıştır. Bitirildiğinde sadece Alaplı ve Ereğli'ye değil bütün bölgeye hitap edecek şekilde planlanan liman bölgemizi cazibe merkezi haline getirecek istihdam ve ekonomik katkı sağlayacaktır.

Alaplı Yat ve Tekne üretim tersanesi ile Gemi tersanelerinden birisi tüm işlemlerini tamamlamışlardır. Bu iki projenin hayata bir an önce geçirilmesini istiyoruz. Diğer firmanın da işlemlerinin hızlandırılmasını sağlanmasını talep ediyoruz.2011 yılı tersaneciğin yeniden şahlandığı bir yıl olacaktır. DTO verileri bu yöndedir. İstihdam açısından bölgemizi büyük sıkıntıya sokan tersane sektöründe ki krizin etkilerinin hafiflediği bir sürece gireceğimizi düşünüyoruz.

OSB konusunda Arazi istimlakleri büyük oranda tamamlanmıştır. Büyük firmalardan talepler gelmektedir.2011 yılı içersinde imar planı yaptırılacaktır. İhtiyaca göre büyümesi gündemdedir. Tamamlandığında bölge ekonomisine ve istihdama büyük katkıları olacaktır.

İlçemize Alaplılı bir iş adamımız tarafından yapımı planlanan Jeneratör tesisi ile ilgili imar planlama çalışmaları devam etmektedir. ÇED genel müdürlüğünden gerekli izinler alındığında mevcut sanayi tesislerine ilaveten yapılacak bu yatırım bölge için yeni sinerji ve iş imkanları sağlayacaktır.2011 yılında başlanıp bitirileceğini öngörmekteyiz” dedi.

  KÖYLERDE YAPILAN ÇALIŞMALAR

  Köylerde yapılan çalışmaları değerlendiren Çaturoğlu, “2010 yılında KÖYDES ve  ÖZEL İDARE kaynaklarıyla köylerimizde asfalt stabilize beton ve parke yol düzenlemeleri yapılmıştır. İstinat duvarı ve menfez imalatları yapılmıştır. Yol bakımları gerçekleştirilmiştir. Köylere çimento. çakıl su borusu parke gibi malzemeler verilmiştir Alaplı’mız da hayvancılığa verilen büyük destek ve teşviklere bağlı olarak tavukçuluk ve büyükbaş hayvan besiciliği yatırımlarında büyük bir artış gözlemlenmekte ve devam edeceği öngörülmektedir. Tarım destekleri artarak devam etmiştir” dedi.

  BELEDİYE ÇALIŞMALARI

  Alaplı Belediyesinin çalışmalarını yakından takip ettiklerini belirten Çaturoğlu, “

Alaplı Belediyesinin çalışmalarını  dikkatle izliyoruz. İhalesi bizim dönemimizde yapılan ve yine finansmanı bizim dönemimizde İller Bankasından sağlanan 1,5 milyon TL borçlanma ile yapılan yolların asfaltlama çalışmalarını takdire şayan buluyor, ancak bu konuda geç kalınmasını ve asfaltçıya ödeme yapılabilmek  amacıyla yine bizim dönemimizde büyük emekle kurulan çakıl ocağı tesislerinin değerinin altında ihale ile satılmasını eleştiriyoruz. Bizim dönemimizde Dergaz'dan kalan  bedelin bu dönem içerisinde tahsil edilerek beko-loder satın alınmasını olumlu buluyoruz. Hakeza iller bankasından borçlanılarak alınan cenaze aracının da olumlu olduğunu biliyoruz.

Ancak gerek belediye işçilerine gerekse müteahhit işçilerine zamanında ödenmeyen ücret ödemelerini  eleştiriyoruz. Yüzde 90’nı zamanımızda bitirilen  altyapı projesinin bitirilmesi ile ilgili kayda değer bir çalışma yapılmamasını yadırgıyoruz. Alaplı’nın en acil sorunu budur. Bununla birlikte temizlik hizmetlerinin özelleştirilmesini doğru buluyoruz. Belediyenin Alaplı’nın   büyütülmesi gerektiği konusunda ki tezini destekliyoruz ancak belediye meclisince mücavir alan sınırlarını geri çekme girişimini çelişkili buluyor tasvip etmiyoruz.

Sosyal hizmet mağazasının açılmasını  olumlu bulurken aşevi ve festivallerin  iptal edilmesini olumsuz karşılıyoruz.

Lokal olarak yapılan çevre düzenleme faaliyetlerini olumlu bulurken, bizim zamanımızda özkaynaklarla yapılan 130 000 m2 dolgu sahasının bitirilip halkın kullanımına açılmamasını mazur görmemiz mümkün değildir.

Dere kenarındaki dükkanların kaldırılması her dönemin politikasıdır.Belediyenin bu yöndeki çabalarını destekliyor, ancak onların yerine 3-5 metre uzağına tekrar yapılmasını uygun bulmuyoruz.

Kapalı pazaryerinin camlarının takılmasını ve hem halkımızın hemde pazarcı esnafının çilesine son verilmesini bekliyoruz.

Belediye idaresinin borç edebiyatı yapmayı bırakmasını olumlu, ancak belediyenin toplam borcunun ödeneceği söylenmesine rağmen bu dönemde yaklaşık 10 milyon TL artmasını kamuoyunun takdirlerine bırakıyoruz. Örnekler çoğaltılabilir şimdilik bunlarla yetinelim.

Bununla birlikte Alaplı’mızın hak ettiği hizmetleri alabilmesi noktasında Başkan Nevzat Çimenoğlu ile her türlü işbirliğini de yapmaya devam edeceğiz. Başkanın bizim eleştirilerimizi bir dost tavsiyesi olarak algılaması gerektiğini özellikle vurguluyorum” dedi.

   EĞİTİMDE YAPILAN ÇALIŞMALAR

   İlçede eğitimde yapılan çalışmaları da değerlendiren Çaturoğlu, “ ÇPL-Arsası belediye başkanlığımız döneminde milli eğitime kazandırılan ÇPL arsasına bina yapılması  için iki kez Milli Eğitim Bakanımız Nimet Çubukçu  ile milletvekillerimizle birlikte görüştük. Bu yıl programa alınmasını bekliyoruz.

Öğretmenevi ile ilgili olarak Alaplı Belediyesi tarafından dönemimizde yapılan Karşıyaka semt konağı binasının söz verildiği gibi milli eğitime devri tamamlandığında geri kalan imalatları bakanlık tarafından yapılacak ve böylece öğretmenevi faaliyete girecektir. Bu devirin acilen yapılması gerekmektedir, ödeneği hazırdır. Alaplı Meslek Yüksekokulu kampüsün de bu okulun öğrencilerine yönelik 500 kişilik öğrenci yurdunun arsa işlemleri bitirilmiş olup 2011 yılı içerisinde inşaatı başlayarak kısa sürede bitirilecektir. Alaplı meslek Yüksek Okulunun altyapısı fakülte olmaya elverişlidir. Karaelmas Üniversitesinin yeni rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer'i ziyaretimizde gündeme gelen teknoloji fakültesi Alaplı’mızın yeni stratejisi olmalıdır. Bunun gerçekleştirilebilmesi içi başta hayırsever hemşerilerimiz olmak üzere herkesi taşın altına elini sokmaya davet ediyoruz.Fakültenin yeri ile ilgili olarak belediyenin acilen imar uygulaması yapması gerekmektedir.

İlköğretim öğrencilerine ilaveten Lise öğrencileri kitaplarını ücretsiz almaya başlamışlar ve taşımalı eğitime tabi olmuşlardır” dedi.

SAĞLIK HİZMETLERİ

Sağlık alanında yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Çaturoğlu, “

2010 yılı içerisinde ilçemizde aile hekimliğine geçilmiştir. Devlet hastanesinde uzman doktor sıkıntısı çekilmektedir. Bununla ilgili olarak tedavi hizmetleri genel müdürlüğü ziyaret edilip talepler iletilmiştir. Devlet vatandaş işbirliği ile yapılan diyaliz merkezi çok kısa bir süre içerisinde hastalarımıza hizmet vermeye devam edecektir” dedi.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR

İlçedeki çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür eden Çaturoğlu, “

Öncelikle eleştirileri ve önerilerinden daima azami derecede istifade yoluna gittiğimiz yerel basınımızın çalışan mensuplarının 10 Ocak çalışan gazeteciler gününü kutluyorum

2010 yılı Alaplı'mıza hizmet açısından oldukça verimli geçmiştir. Bu hizmetlerin yapılmasında başta başbakanımız ve genel başkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm bakanlarımıza bölge milletvekillerimiz TBMM eski Başkanı Köksal Toptan, Fazlı Erdoğan, Polat Türkmen'e il başkanımız Hamdi Uçar ve il yönetimimize ve il genel meclis başkanımıza  teşekkür etmeyi bir borç bilirim. Ayrıca her zaman hizmetin yanında olan Kaymakam Aydın Memük   ve Vali Erdal Ata'ya  şükranlarımızı arz ediyoruz. Bizi teşvik eden  Alaplı halkına muhtarlarımıza sivil toplum kuruluşlarına odalarımıza  kamu ve özel kurum müdür ve çalışanlarına esnaf ve işadamlarımıza ve emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyoruz. Maddi manevi Alaplı teşkilatının yükünü çeken yönetim kurulu arkadaşlarıma MKYK ve belediye meclis üyesi Emine ÇİFT ve Mehmet Yaman'a il genel meclis üyesi Ali Coşkun  ve Ayhan Akman'a,Hanım ve Gençlik komisyonlarımıza  ,  köy ve mahalle başkanlarına delegelerimize partimizin kuruluşundan bugüne emek ve katkıları bulunan gerek belediye başkanı gerek belediye meclis üyesi ve gerekse ilçe başkanı olarak görev yapanlarla tüm teşkilat mensuplarımıza ve il eski başkanımız Celil Uzun'a  teşekkür ederiz. Alaplı halkı  siyasi parti ayrımı gözetmeksizin her zaman çalışanın iş yapanın yanında olmuştur. Misyonumuz ayırım yapmaksızın Alaplı'ya ve bölgemize hizmet vizyonumuz ise Alaplı'yı ekonomik sosyal ve kültürel açıdan cazibe merkezi haline getirmektir” dedi.

  REFERANDUM DEĞERLENDİRMESİ

Referandum sonuçlarını değerlendiren Çaturoğlu, “Ülkemiz için hayati önem taşıyan Anayasa Değişikliği Referandumunda Alaplı üzerine düşeni en iyi şekilde yapmış ve Zonguldak ortalamasının 9 Türkiye ortalamasının 1 puan üstünde  yüzde 59 evet oyu çıkarmıştır. Zonguldak ilinin kahverengiden beyaza dönmesine azami katkı sağlanmıştır” dedi.

  BAŞBAKAN ZONGULDAK’A GELECEK

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Zonguldak’a gelerek bir dizi ziyaret ve açılışlar düzenleyeceğini belirten Çaturoğlu, “ Başbakanımız ve genel başkanımız R.Tayyip Erdoğan   önümüzdeki haftalar içerisinde toplu açılışlar yapmak üzere Zonguldak'ı ziyaret edeceklerdir. Alaplı’mızda inşaatı bitirilen TOKİ konutları, Alaplı Hükümet Konağı ve Diyaliz Merkezi açılışları gerçekleştirilecektir.

2011 yılında da hizmet ve yatırımlar artarak devam edecektir.2004 yılında yerel seçimler arifesinde Alaplı’mızda kamu ve özel sektör eliyle 100 milyon TL yatırım yapılacağını beyan etmiştik. Bu hedefimizin çok üstüne çıktık.Alaplı'da Ak Parti iktidarı döneminde çok büyük ve önemli yatırımlar yapıldı.Bunları tek tek yazmaya satırlar yetmez.Büyük ufuk sahi olmak gerekmektedir.Önümüzdeki 5 yıl için kamu ve özel sektör yatırımları için yatırım miktarı öngörümüz 1 milyar Amerikan Dolarıdır.Birlik beraberliğimizi muhafaza ederek hatta daha da pekiştirerek bu hedeflere ulaşacağımıza eminiz. Alaplı önümüzde ki yıllarda çok büyük değer kazanacaktır. Marka olacaktır. Yatırım yapmayı düşünenleri çabuk olmaya davet ediyoruz. Fırsatlar kaçmadan bekliyoruz. Bizden söylemesi. Son olarak önümüzde ki milletvekilliği genel seçiminde aday adayı olacak tüm arkadaşlarımıza şimdiden başarılar diliyoruz. Önümüzde önemli bir süreç var. Önce milletvekilliği seçimi ardından cumhurbaşkanlığı seçimi ve yerel seçimler. Herkesi kucaklayarak Alaplı’mızda referandumda aldığımız neticenin fevkinde sonuç elde etmek için olanca çabamızı sarf edeceğiz. Ve gölet projesinde olduğu daha nice büyük mükafatlarla Alaplı’mızı  ve bölgemizi taçlandırmak en büyük hedeflerimizdendir” diye konuştu.



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!