Alaplı

ÇİMENOĞLU DAN TEKNOLOJİ FAKÜLTESİNE DESTEK

ÇİMENOĞLU DAN TEKNOLOJİ FAKÜLTESİNE DESTEK

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi(ZKÜ) Alaplı Meslek Yüksek Okulu (MYO) bünyesinde kurulması düşünülen Teknoloji Fakültesine bir destek de Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu’ndan geldi.

 Fakültenin bina hafriyatı ve temelini atmaya hazır olduklarını belirten Çimenoğlu,” ZKÜ Alaplı Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Rıfkı Henden’in Alaplı ilçemize Teknoloji Fakültesi kazandırılabileceğine ilişkin kamuoyuna yansıyan açıklaması, herkes gibi bizleri de oldukça heyecanlandırmış ve sürecin devamlılığının sağlanması açısından, Alaplı Belediyesi olarak desteğimizi kamuoyuyla paylaşma ihtiyacı hissedilmiştir. Alaplı ilçemize Teknoloji Fakültesi kazandırılması düşüncesi, birkaç yıl öncesinde İlçemiz gündemine girmesiyle birlikte, İlçemizin gelişiminde kendini sorumluluk sahibi olarak gören herkesi mutlu etmiş ve yer arayışına girilmiştir. Bizim de, gerek bireysel ve gerekse kurumsal olarak, Alaplı Meslek Yüksekokulu’nun önceki Müdürü Prof.Dr. Zekai Güner’le bu konuda bazı çalışmalarımız olmuş; bu çalışmalarımız kendisinin İlçemizde görev yaptığı süreçte devam etmiş, yer sorununun aşılması için uğraşılmıştır. Şimdiki Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Yrd. Doç. Dr. Rıfkı Henden’in yer sorununun çözüldüğünü ve Karaelmas Üniversitesi Rektörlüğünün de onayıyla Teknoloji Fakültesi yapılacak yerin belli olduğunu açıklaması,  bizleri oldukça memnun etmekle beraber, Alaplı ilçemizin gelişiminden yükümlü olan herkese de önemli bir vazife yüklemiştir. Şu bir gerçektir ki, bölgemizin ekonomik ve sosyal yapısı göz önüne alındığında,  Alaplı Meslek Yüksekokulu yerleşkesi içerisinde açılabilecek en ideal fakülte, Teknoloji Fakültesidir. Dolayısıyla, bu fakülte Alaplı ilçemize mutlaka kazandırılmalıdır.

Alaplı olarak bizler, daha önce de temelini atmak suretiyle Meslek Yüksekokulu’nu ilçemize kazandırmıştık. Bunun yanında, yine Alaplı olarak bizler; Devlet Hastanesi ek binası, sağlık ocağı, ilköğretim okulları ve çoğu resmi daire binalarını yine kendi gücümüzü birleştirerek ilçemize kazandırmıştık. Biz Alaplı Belediyesi olarak, Teknoloji Fakültesi için gerekli olan binanın projeleri yaptırıldığında, bina hafriyatını yapmaya ve temelini atmaya hazır olduğumuzu kamuoyuna deklare ediyoruz. İnanıyoruz ki, İlçemizdeki işadamlarımız ve esnaflarımız da, daha önceki örneklerinde görüldüğü gibi yine güçlerini birleştirecekler, maddi, manevi desteklerini esirgemeyecekler ve bu “Fakülte”nin ilçemize kazandırılması için ellerinden geleni yapacaklardır. Alaplı bunu da başaracak, birlik ve beraberliğini yine sergileyecektir. İlçemize Teknoloji Fakültesi kazandırılması sürecinin devam ettirilebilmesi ve yeri belirlenen Fakülte binasının yapımı için hepimizin taşın altına elini koyması gerektiğine inanıyorum” diye konuştu.



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!