Alaplı

AFETZEDELERE YARDIM ELİ UZANDI

AFETZEDELERE YARDIM ELİ UZANDI

Meydana gelen yangında tamamen yanıp kül olan yarı ahşap evlerinden hiçbir eşyalarını kurtaramayan; eşi, çocukları ve torunları ile ortada kalan Necati Günay’a kentin bazı kesimlerinden yardım eli uzanırken, felaketin hemen ertesinde ailenin gereksinimi olan belli başlı temel eşyalarını ve elbiselerini gönderen Karadeniz Ereğli Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Neriman Posbıyık ve Sevgi Çemberi’nin bazı yöneticileri, 18 Ocak Salı günü Zindancılar Köyü’ne giderek afetzede aileyi ziyaret etti.

 

            Köyde Zindancılar Köyü Muhtarı Ahmet Sezer ile birlikte geçici olarak bir binaya yerleştirilen Necati Günay, eşi Neriman Günay ve çocuklarla torunlarını ziyaret eden Bayan Posbıyık ve beraberindekiler, yanlarında götürdükleri başta kumanya olmak üzere çeşitli gıda malzemelerini aileye teslim ettiler.

 

            “İLK ETAPTA EŞYA YARDIMLARI ULAŞTIRILDI.”

Gerçekleştirilen ziyarette, beraberindekilerle birlikte bir süre aileye misafir olan Bayan Posbıyık, yaşanan afetten dolayı Necati Günay ve ailesine geçmiş olsun dileklerini sundu. Bayan Posbıyık, 9 Ocak günü meydana gelen yangından hemen sonra kendileriyle ilgili yetkililerden bilgi topladıklarını ve en kısa süre içerisinde de Sevgi Çemberi gönüllüleri ile bir araya gelerek yapılması gerekenleri tespit ettiklerini kaydedip, ilk etapta da eşya yardımlarını köye gönderdiklerini söyledi.

 

            HAYIR DUASI ALDILAR

Başta Neriman Günay olmak üzere afetzede ailenin şükran duyguları ve dualarını alan Bayan Posbıyık, kendilerine ısrarla başka bir eksikleri olup olmadığını sorarken, bir eksikleri olduğunda mutlaka Sevgi Çemberi’ne ulaşmalarını istedi. Neriman Günay, kısa süre içerisinde gönderilen yardımlardan dolayı minnet borçlu olduklarını belirtirken, eksikleri olsa da gelecek yardımları koyabilecekleri bir yerleri olmadığını söyledi. Neriman Günay; “Allah yanımızda olan ve yardımlarını bizden esirgemeyenlerden razı olsun. İnanın eşya falan bizim için çok önemli değil. Yeri gelir insan halının üstüne battaniye serer, yine yatacak yer bulur. Ancak evimizin olmaması çok kötü…”, dedi.

 

            AİLENİN AYLIK GELİRİ YOK DENECEK KADAR AZ   

Ziyarette Muhtar Ahmet Sezer’den de Günay Ailesi ile ilgili bilgiler alan Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Neriman Posbıyık, ailenin bir gelir kaynağı olmadığı bilgisini alınca üzüntüsünü gizleyemedi. Muhtar Sezer, Günay Ailesi ile ilgili olarak verdiği bilgide, aile reisi Necati Günay’ın serbest işçi olarak çalıştığı dönemde geçirdiği bir iş kazası sonrasında sakatlandığını ve bu sakatlığından dolayı da sadece olarak 100 lira malul maaşı aldığını, ailenin tek geçim kaynağının da bu olduğunu söyledi. Muhtar Sezer, ailenin oğullarının da halen cezaevinde olmasından dolayı gelin ve torunların da kendileriyle birlikte yaşamak zorunda kaldığını ifade etti.

 

            “ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMAYA HAZIRIZ.”

Neriman Posbıyık da, yangının hemen ertesinde aile yakınlarının, yardım talep etmek için Sevgi Çemberi’ne geldiklerini kaydederek, kendilerinin de talepleri yerine getirmek adına zaman kaybetmeden gereken çalışmalara başladıklarını ve ev eşyalarını değiştiren bir vatandaşın eski eşyalarını kendisinden alarak afetzede aileye ulaştırdıklarını belirtti. “Biz Sevgi Çemberi olarak, elimizde olanlarla üzerimize düşeni yapmaya çalıştık. Bundan sonra da, özellikle aile için ev yapılırken bize düşen ne varsa yerine getirmeye hazırız. Yardım edebilecek durumda olan işadamlarımızdan da, yapabilecekleri kadar yardım temin ederek aileye ulaştıracağız. Aileye başlarını sokabilecek bir ev yapılabilirse, o evin içini doldurmak kolay.”, dedi.

 

 



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!