Alaplı

ALAPLI DA UĞUR MUMCUYU ANMA MESAJLARI

ALAPLI DA UĞUR MUMCUYU ANMA MESAJLARI

CHP Alaplı İlçe Başkanı Nuri Tekin 24 Ocak 1993’te öldürülen Gazeteci- Yazar Uğur Mumcu’nun ölümünün 18. yılı dolayısıyla bir anma mesajı yayınladı 

Tekin, mesajında şunları kaydetti, “Uğur Mumcu vurulduk ey halkım unutma bizi diyordu. Biz kendisini hiçbir zaman unutmayacağız çünkü Uğur Mumcu ülkemizin, yurtsever, devrimci, aydın ve yol gösteren yiğit insanlarından biriydi.

  18 yıl önce, 24 Ocak 1993’de ülkemizi karanlığa sürüklemek isteyen zalim güçler tarafından katledilen, sevgili araştırmacı gazeteci yazarımız Uğur Mumcu’nun o günlerde söylemeye ve yazmaya çalıştığı olayların 18 yıl sonra bugün hala, aynı hızı ile devam ediyor olması ne kadar karanlığa doğru gittiğimizin bir göstergesi olsa gerek faili meçhul cinayetler, talan, sömürü, tarikat, ticaret ve siyaset sarmalı ile iç içe girmiş durumda. Bunların işbirliği ile ülkemizin öz kaynaklarının, özelleştirme adı altında yağmalanması, yabancı güçlere yok pahasına satılması, ülkemizin üzerinde oynanan çirkin tezgâhın ne kadar pervasızca yapıldığını ortaya koymaktadır’ diyerek  ‘Uğur Mumcu bu karanlık işlerin aydınlatılması, sömürü talanın açığa çıkartılması için korkusuzca kalemini ve yüreğini ortaya koyarken, dipsiz karanlık güçler bu yiğit korkusuz, yurtsever ve aydınlanmacı insanı hedef alarak, hunharca katlettiler. Bizler bu topraklarda onlarca yıl, kardeşlik ve dostluk duygularıyla iç içe, kardeşçe birlikte yaşamış, çeşitli etnik köklerden gelen ülkesini seven halklar olarak, birlikte yaşama, duygularını yok etmeye yönelik bu ve benzeri saldırılara asla boyun eğmeyeceğimiz gibi bu ülkede, hep birlikte, ortak değerlerimize sahip çıkma anlayışımızı da kesinlikle hiç kimse asla yok edemeyecektir”.

   Eğitimsen Alaplı Temsilcisi Mehmet Salcı, 24 Ocak 1993’te öldürülen Gazeteci- Yazar Uğur Mumcu’nun ölümünün 18. yılı dolayısıyla bir anma mesajı yayınladı.

   Salcı, mesajında , “Demokrasinin, laik Türkiye Cumhuriyetinin yılmaz savunucusu, araştıran ve sorgulayan gazeteci yazar Uğur Mumcu’yu katledilişinin 18. yılında saygı ve özlemle anıyoruz.
Demokrasinin, laik Türkiye Cumhuriyetinin inançlı savunucusu, araştırmacı gazeteci yazar Uğur Mumcu’ya özlemimiz aramızdan ayrılışının 18. yılında büyüyerek artmaktadır.
Ülkemizin ve Türk basınının kaybettiği en büyük değerlerden biri olan Mumcu, mafya ve siyaset ilişkisine, teröre, yolsuzluğa, kökten dinci akımlara karşı, belgelere dayalı çalışmaları ve yayınladığı eserleriyle önder bir gazeteci olmuştur. Cumhuriyetin ve kazanımlarının tehdit altında olduğu günümüzde, Türkiye üzerinde oynanan oyunları kalemiyle açığa çıkarmaktan çekinmeyen Mumcu’nun, ülkemizin çekilmeye çalışıldığı yöne dair tespitlerinin doğruluğu bugün daha iyi görülmektedir. Demokrasi ve Cumhuriyet’in savunucusu; araştırmacı gazeteci Uğur Mumcu dürüstlüğü, ilkeleri, devrimci ve Atatürkçü kimliği ile aydınlanmanın öncülerindendir. Ne yazık ki aradan geçen 18 yıla rağmen Uğur Mumcu suikastının sorumlularına yönelik soruşturma, kamuoyu ve insanlık vicdanını tatmin edecek, doyuracak bir şekilde sonuçlanmamıştır. Oysaki aydınlarımıza yönelik cinayetlerin ortaya çıkarılması yalnızca hukuki değil toplumsal bir sorumluluktur. Terörizm, bağımsız, özgür, çağdaş, demokratik, laik Türkiye Cumhuriyeti’ni savunmak ve yüceltmek için mücadele eden aydınları, Uğur Mumcuları, Abdi İpekçileri, Muammer Aksoyları, Bahriye Üçokları, Ahmet Taner Kışlalıları ve daha nicelerini hedef almaktadır. Bu duygularla; özgürlük ve demokrasi ayıbı haline gelen tüm faili meçhul cinayetlerin aydınlatılmasını diliyor, aydın kimliği, demokratik duruşu ve ilkeli yaşamıyla önümüzdeki kuşaklara örnek olmayı sürdüren Uğur Mumcu’yu saygı ve özlemle anıyoruz” dedi.  



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!