Alaplı

KENT KONSEYİNDEN KAYMAKAM MEMÜK E ZİYARET

KENT KONSEYİNDEN KAYMAKAM MEMÜK E ZİYARET

Duble yol yapılması sebebiyle Alaplı’ya giriş ve çıkışın olacağı kavşak ve yan yol olmadığından, sorunun giderilmesi için viyadük’le Alaplı’ya giriş yapılması için müracaatta bulundular.

Kent Konseyi Başkanı İbrahim Cöbek, Proje hatası Alaplı’ya çok pahalıya patlayacak dedi. Cöbek “  Yapılmakta olan Düzce- Ereğli duble yol projesi Alaplı güzergahında sıkıntılara neden olmaktadır. Mevcut ışıklı kavşağın kaldırılacak olması, Alaplı’nın girişi ve çıkışı ortadan kaldıracaktır. Alaplı’ya giriş istikameti 500 metre Yalı Oto Yıkama kavşağından, Çıkışı da yine 500 metre Üçler petrol kavşağından projelendirildiğinden tüm Alaplı için büyük sıkıntı yaratacaktır. İlçeye Giriş ve çıkışın merkezden olmaması zor durumdaki Alaplı ekonomisini daha da zor duruma sokacaktır. Bunun giderilmesi için mevcut projeye ek yapılarak Taşbaşı mevkisinde sağ taraftan bir viyadük ile duble yolun üstünden Alaplı’ya giriş temin edilebilir. Konuyu daha önce Belediye Başkanına da ilettik Başkan Karayolları 4. Bölge müdürlüğüne ilettiklerini ifade ettiler. Mevcut projede Alaplı’nın girişi Okullar Caddesinden verilmek isteniyor. Okullar Caddesi bu trafik yükünü kaldıramayacağı gibi orada bir lise ve birde ilköğretim okulu mevcut. Çocuklarımızın yoğun trafikten dolayı hayatı tehlike yaşaması muhtemeldir” dedi.

 
 
 
 
 

Alaplı Kaymakamı Aydın memük, konuyu bildiğini son yapılan koordinasyon kurulu toplantısında gündeme getirdiğini söyledi. Memük “ Sorun bildiğimiz bir konu. Valimiz Erdal Ata’nın da konu hakkında bilgisi var. Valimiz yol sorunun en kısa zamanda çözülmesi için talimat verdi.  Bende son yapılan koordinasyon kurulu toplantısında sorunu gündeme getirdim. Talep de bulundum.  Viyadük projesinde bazı yerlerde kamulaştırma yapılması gerekebilir. Gerekli yazışmaları yapacağım” diye konuştu.



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!