Alaplı

ALAPLI EML DE ORİGAMİ SERGİSİ AÇILDI

ALAPLI EML DE ORİGAMİ SERGİSİ AÇILDI

Alaplı ilçesinde Japonya ve Uzakdoğu ülkelerinde yaygın olarak yapılan Origami sanatı yaygınlaşıyor. Alaplı İMKB Teknik ve Endüstri Meslek lisesi  Kimya öğretmeni Salih Yavuz ve  10 Teknik sınıfı öğrencileri tarafından  yapılan kağıt katlama sanatı eserleri için bir sergi açıldı.

  Origami sanatı ile ilgili bilgiler veren Alaplı İMKB Teknik ve Endüstri Meslek lisesi Kimya öğretmeni Salih Yavuz, Origami adı verilen kağıt katlama sanatının öğrencilerin zihinlerini ve beynini açtığını söyledi.

   Bu sanatın ilköğretim okullarında da seçmeli ders olarak gösterilmesi gerektiğini belirten Yavuz, “Biz bu sanatı internetten izleyerek öğrenmeye başladık. Önce satranç egzersizi ile birlikte satranç  adı altında zihni nasıl geliştirebilir diye origami’yi seçtik. İnternetten izlediğimiz figürleri okulda ders dışı etkinliklerde arkadaşlara uyguladık. Arkadaşlarımızda bu sanatı sevdi ve bu işe başladık. Bu sanatı seçmeli bir ders olarak aslında ilköğretim okullarında yaygınlaştırılması öğrencilerimizin el becerilerini geliştirilmesinde faydalı olacaktır. Bu sanat öğrencilerin zihinlerini geliştiriyor. El yeteneklerini ve becerilerini geliştiriyor. Kısacası zihinleri ve beyni açık tutuyor. Amacımız öğrencilerimizin sadece demir döven kaynak yapan öğrenciler değil, el becerilerine de açık olduğunu ve ince meslekleri de yapabileceklerini kanıtlamaktır” dedi.

  

Alaplı İMKB Teknik ve Endüstri Meslek lisesi 10 Teknik sınıfı öğrencisi İbrahim Yaman’da “Ben internette bakıyorum da yapılan zıplayan kurbağalar vardı. Bu sanatın ismini öğrendim sonra bunları araştıra araştıra işte daha katlamalara geçtim. 9 sınıfta iken bu kağıt katlama sanatını hocalarıma da gösterdim. Salih hocamızda bu sanatı biliyormuş oda bu sergiyi açalım dedi ve sergimizi açtık. Bu kağıt katlama sanatı diğer derslerimde de başarılı olmamı sağladı. Şu anda 6 arkadaş bu sanatı yapmaya başladık” diye konuştu.



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!