Alaplı

ALAPLI YA FATİH KÖPRÜSÜ YAPILACAK

ALAPLI YA FATİH KÖPRÜSÜ YAPILACAK

TBMM eski Başkanı ve Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan’ın Alaplı Gazeteciler Derneği ziyaretinde de gündeme gelen Fatih köprüsü çalışmalarının başlatılması ilçe açısından önemli bir gelişme olarak nitelendirilirken, AK Parti Alaplı ilçe Başkanı Faruk Çaturoğlu,  Fatih köprüsünün LİMAK tarafından yapılacağını kaydetti.

Köprünün yapılması ile Karşıyaka mahallesinin Alaplı’nın yeni ticaret ve cazibe merkezi olacağını kaydeden Çaturoğlu, “Yıllardan beri özlemini çektiğimiz, Karşıyaka ve Kılçak köyü Fatih mahallesinin heyecanla beklediği fatih mahallesi köprüsü nihayet start alıyor. En başından beri hem Belediye Başkanlığımız, hem de İlçe Başkanlığımız döneminde mahalle sakinlerinin ısrarla takip ettiği bu Fatih Mahallesi projesinin Zonguldak Milletvekilimiz ve TBMM eski başkanımız Köksal Toptan’ın girişimleri sonucu gerçekleşme yolunda dev bir adım atılmıştır. Konu Zonguldak Valimiz Erdal Ata’nın da yakın takibi altındadır. Yaklaşık mahmuzları ile birlikte 100 metre boyunda ve gelişli-gidişli araç ve yaya trafiğine ve şehir imar planına uygun inşa edilecek köprünün ayakları Düzce-Akçakoca-Alaplı-Kdz.Ereğli Duble yolunu yapan LİMAK firması tarafından yapılacaktır.                                                                                                                                      

Bu yıl başlanması beklenilen Fatih Köprüsünün en kısa zamanda hizmete alınması planlanmaktadır. Bu Köprü projesi bitirildiğinde artık iyice sıkışan Alaplı Merkezi Karşıyaka ve Kılçak istikametine de açılmış olacaktır. Alaplı Merkezi ve Mahalleleri konutlaşma açısından oldukça sıkışmıştır ve hatta yer kalmamıştır. Karşıyaka Alaplı’nın yeni ticaret ve konut cazibe merkezi olacaktır. Ulaşım kolaylaşacak yeni minibüs hatları tesis edilerek halkımızın gerek Pazar gerekse diğer ihtiyaçlarını kolaylıkla karşılayabilecekler ve bir zamanlar dediğimiz gibi Alaplı’nın iki yakası bir araya gelecektir.                                      

Bu projenin gerçekleşmesi ile Alaplı ilçemizde bir önemli eksiğimiz daha giderilmiş olacaktır. Hizmetler ve yatırımlar bizi izlemeye devam edin. Emeği geçen başta Milletvekillerimiz, Valimiz, Kaymakamımız, Karayolları ve Limak yetkilileri ile İlçe teşkilatı, İl genel ve Belediye meclis üyelerimiz ile konuyu her zaman gündemde tutarak katkısı bulunan Yerel Basın mensuplarımıza ve herkese Alaplı Halkı adına şükranlarımı arz ederim” diye konuştu.




Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam

1 Yorum

  • sayın editör sizlere sitemlerimi ifade ediyorum,eşitlik ve adil olmanızı beklerdim,bu yorumu anketin altına yzmak isterdim ama oy vereceğim partiyi göremedim yönlendirmemi yapılıyo yoksa gözden kacmamı oldu.eşitlik lütfen eşitlik