Alaplı

MEMURLARA YÜZDE 49 ZAM

MEMURLARA YÜZDE 49 ZAM

Karadeniz Ereğli Belediye Meclisi, son yılların en önemli kararlarından birine 3 Şubat 2011 tarihli oturumunda imza attı. Belediye ile Tüm-Bel Sen arasında, belediyede çalışan memurları kapsayan Toplu İş Sözleşmesi imzalanması ile ilgili gelen talebi değerlendiren meclis, memurlar için toplu sözleşme imzalanması yetkisini Başkan Posbıyık’a verdi.

 

MEMURLAR KARARI MUTLULUKLA KARŞILADI

Karadeniz Ereğli Belediyesi’nde görev yapan memurların da izlediği meclis toplantısında, gündemin ikinci maddesi olarak görüşülen teklifin belediye meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edilmesi sonrası, salondan alkışlar yükseldi.

Meclisin aldığı kararın tarihi bir karar olduğunu belirten Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, 1994 yılından bu yana başkan olarak görev yaptığı Belediye’de en büyük üzüntüsünün, kendileriyle birlikte özveriyle çalışan memurların fazla mesai ücretlerinden yararlanamaması olduğunu kaydetti. Başkan Posbıyık konuşmasında; “Ben Belediye Başkanı olarak kurumumuzda çalışan tüm memurlarımızın da toplu sözleşme imzalaması gerektiğine inanmıştım. Belediye işçileri yıl içinde birçok ikramiyeden ve yardımdan yararlanabilirken, özveriyle çalışan memurlarımız bu haklardan yararlanamıyorlardı. Ekibimle birlikte gece gündüz demeden; hafta sonu ayrımı gözetmeden çalışan tüm memurlarımız, bu özverili çalışmaları karşısında bir tek gün bile itiraz etmediler. Ben de bu memurlarımıza hak ettikleri fazla ücreti verememenin ezikliğini hep yaşadım. Ancak bugün çok mutluyum. Nihayet bu acizlikten ve ezilmişlikten kurtulma noktasına geldik. Memurlarımız için toplu sözleşme yetkisinin meclisimiz tarafından bana verilmesi çok sevindirici…”, dedi.

AYLIK ARTIŞ 600 LİRA

Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, 10 Şubat’ta gerçekleştirilecek ve Tüm-Bel Sen Genel Başkanı Vicdan Baykara’nın da katılacağı bir törenle belediye memurlarını kapsayan toplu iş sözleşmesinin imzalanacağını hatırlattığı konuşmasında, bu sözleşme ile doğacak memur hakları ile ilgili olarak da ayrıntılı bilgiler verdi. En düşük ücretli memurundan başkan yardımcısı unvanına sahip en yüksek ücretli memura kadar olan bütün memur kadrolarında maaşlara, sözleşmeden doğacak haklar gereği 600 Lira ücret artışı yapılacak ve bu miktar 15 Şubat 2011 tarihindeki maaştan itibaren her ay aylıklara yansıtılacak. Diğer yandan belediye memurları Ramazan ve Kurban Bayramları öncesinde de 400 Lira bayram ikramiyesi ve yılda iki kez yine 400’er Lira da ekstra ikramiye alacaklar.

 

“YÜZDE 49’LUK ARTIŞ HİÇBİR YERDE YOK.”

Bu rakamlarla ilgili görüşlerini de sunan Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, aylıklara yansıyan 600 Lira’lık artış ile birlikte en düşük ücretli belediye memurunun maaşının yüzde 49 oranında arttığını belirterek şunları söyledi: “En düşük ücretli memurumuzdan en yüksek ücretli memurumuza kadar, yapılan bu zamlarla birlikte genel bir değerlendirme yaptığımızda, çalışanlarımızın maaşlarına ortalama olarak yüzde 35 oranında bir artış olacak. En düşük ücretli memur maaşları göz önüne alındığında ise aylıklardaki toplam artış oranı yüzde 49. Bu yüzde 49’luk artış maaşlara yansıdığında ise en düşük ücretli memur maaşı 2.230 düzeyinde olacak. Elbette bu ücret artışı sözleşmeli personelimiz için geçerli değil ancak kadrolu memurlarımıza yapılan bu zamlara paralel olarak sözleşmeli memurlarımızın ücretlerinde de iyileştirmeler yapılacak. Zaten Karadeniz Ereğli Belediyesi’nde görev alan sözleşmeli personelimizin maaşlarında düşük ücret söz konusu değil. Sözleşmeli olarak çalışan en düşük ücretli ve işe yeni başlayan mühendisimiz ortalama 2.000 Lira aylık alacak…”

 

“EN CAZİP İŞYERİ KARADENİZ EREĞLİ BELEDİYESİ.”

“Kadrolu memurlarımıza yapılan bu zamlarla birlikte, bölgemizdeki tüm belediyeler, tüm devlet daireleri ve hatta Erdemir de dahil olmak üzere en yüksek aylık alacak olan memur, Karadeniz Ereğli Belediyesi memuru olacak. Ben, belediye başkanı olarak bundan büyük bir gurur duyuyorum.  Karadeniz Ereğli Belediyesi bölgenin en cazip iş yeri haline gelmiştir. Meclisimizin bu kararının tüm ülkeye örnek olmasını diliyorum.”

 

“ALDIĞINIZ BU PARAYI HAK EDİN.”

Konuşması sık sık alkışlarla kesilen Başkan Posbıyık, sözlerinin son bölümünde de toplantıyı izleyen memurlarına nasihatlerde bulundu. Başkan Posbıyık, çalışanlarına hitaben yaptığı konuşmada sözlerini şu cümlelerle sürdürdü: “Benim belediyemizin tüm memurlarımızdan bir tek isteğim var. Bizim patronumuz halktır ve sizler bu paraları halkımızın verdiği vergiler sayesinde alacaksınız. Dolayısıyla da aldığınız bu maaşı hak etmeniz lazım. Siz halkımıza, işlerinde ne kadar yardımcı olursanız, aldığınız parayı da o kadar hak edersiniz. Sizden hukuk dışı işler isteyenler de olsa, kimseye kaba davranarak ve hakaret ederek muamele etmeyin. İsteklerinin neden hukuka uymadığını sabırla ve güzel bir dille insanlara anlatın. Bunu yapmaz ve vatandaşa sert ve kaba davranırsanız, alacağınız bu para da haram olsun size…”

Meclis toplantısı sonrasında memurlar davul zurna eşliğinde alınan bu tarihi kararı kutlarken Başkan Posbıyık’a kendilerine verdiği destekten dolayı şükranlarını sundu.

 

 

 

 

İMAR PLANINDA YENİ DÜZENLEME

Konuşmasının sonunda uzun süre ayakta alkışlanan Karadeniz Ereğli Belediye Başkanın sözlerinden sonra meclis toplantısı 2. oturumunun diğer gündem maddelerine geçildi. Plan ve Bütçe Komisyonu’nun , Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde bulunan işletmelerden aldıkları çeşitli ücretlerde tarife değişikliğine gidildi. 2 Şubat günü saat 17.00’da toplanan Hukuk İşleri Komisyonu’nun Gönüllü İtfaiyecilik Yönetmeliği ile ilgili aldığı karar meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi. 5.maddede ise Kırmacı Mahallesi’nde bulunan eski DDY arazilerindeki resmi kurum alanlarından birinin, Fen Lisesi yapılması için eğitim alanına dönüştürülmesi ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü önerisi oy birliği ile kabul edildi. Fen Lisesi’nin yapılması düşünülen ancak böyle bir okul kompleksi için yeterli olmayacağına kanaat getirilen eski alan yerine, daha önce kurum alanı olarak belirlenen yerin eğitim alanına çevrilmesi de alınan önemli kararlardan biri olarak tarihe geçti.   

 



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!