Alaplı

ALAPLI ZİRAAT ODASI KONGREYE GİDİYOR

ALAPLI ZİRAAT ODASI KONGREYE GİDİYOR

Alaplı Ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu, 5 Şubat 2011 Cumartesi günün yapılacak olan  olağan genel kurul öncesinde yaptığı açıklamada “Alaplı’daki çiftçilerimizin yüzü bizimle güldü. Onlar en iyi hizmeti verebilmek için çalıştık, araştırdık, uyguladık. Bundan sonra da çiftçimize en iyi hizmeti verebilmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

   Önemli olan kurumların üyelerine faydalı olabilmesidir diyen Türkoğlu,”Biz çiftçimize en iyi hizmeti verebilmek için odamızın kendisine ait bir hizmet binası kazandırdık. Şu an iki tane Ziraat Mühendisimiz var çiftçilerimize birebir uygulamalı eğitim vererek onların daha fazla ürün elde etmeleri ve daha fazla kazanç sağlamaları için çalışıyoruz” dedi.

  Çiftçilerin fındık üretimini arttırmak pazarını en iyi şekilde oluşturmak için çalıştıklarını belirten Türkoğlu, “Organik fındık üretimini geliştirme çalışmalarımız devam etmektedir. 2009 yılında Organik Tarıma geçenler bu sene dönüm başına 25 TL almaya hak kazanmışlardır. Dönüm başına 25 TL almalarından ziyade 2 sene sonra fındığını piyasadan en az 2 TL fazlaya satacaklardır. Bunu bütün çiftçilerimize müjdeliyorum. Amacımız Alaplı’mızın fındık üretimini artırmak ve değeri fiyatına pazarlamaktır. Bu sene mazot gübre desteği için 8211 çiftçi başvuru yapmış ve başvuruları kesinleşmiş askından inmiştir. Ayrıca bu çiftçiler fındık desteğine de hak kazanmışlardır’ diyerek ‘Bin çiftçimiz organik tarım desteğine, 42 çiftçimizde toprak analizi desteğine hak kazanmışlardır. Toprak tahlillerini Bakanlığın kabul ettiği Şereflikoçhisar Ziraat Odası ile anlaşarak orada yaptırıyoruz. Bütün çiftçilerimizin toprak analizlerini yaptırmalarını önermekteyiz” dedi.

  ALAPLI ORGANİK TARIM BÖLGESİ OLACAK
  Organik tarım ile uğraşan çiftçilerimize devlet tarafından desteklendiğini kaydeden Türkoğlu, “Organik tarım yapan çiftçilerimiz devlet tarafından teşvik için dekar başına 35 lira destek vereceği Bakanlık tarafından söyleniyor. Bu 1050 çiftçi desteği aldıktan sonra her çiftçimizi organik tarıma daha çok ağırlık vereceğini düşünüyorum. Alaplı organik tarım bölgesi olacaktır. Gümeli beldesine organik tarım yapmaya çok elverişli, bizde Ziraat Odası olarak bu bölgeye ağırlık verdik. Gümeli’de 600 çiftçimiz var. Bunun 400’ü organik tarıma geçti. 200 çiftçimizin de geçmesi için gayret sarf ediyorum. Ayrıca bu bölgede organik bal üretimine geçtik. 2010 da mühendislerimizin köylere ve çiftçilere daha rahat ulaşabilmesi için araç satın aldık. Eski binamız küçük olduğu için, çiftçilerimize daha güzel bir ortamda hizmet verebilmek için bir bürolar satın aldık. Şu anda yeni bürolarımızda hizmet veriyoruz. Ayrıca eski binamızda tadilat yaparak çiftçi eğitim merkezi yapacağız. Mühendislerimiz orada haftada 3 gün bölüm, bölüm eğitim verecek. Fındık gübrelemesi, bahçesinin kazılması, ilaçlanması, toplaması ve kurutulmasına kadar birçok konuda dersler verilecek” dedi
  ALAPLI’YA ORGANİK ÜRÜN İŞLEME TESİSİ
  Alaplı’da 5 bin ton organik fındık üretimi olacağını dile getiren Türkoğlu şöyle dedi;“1,5 Yıl sonra Alaplı’da 5 bin ton gibi organik fındık üretmiş olacağız. Bu ürünün pazarlanması konusunda çalışmaların var. Şirket kurmayı düşünüyoruz. Bu şirketin ortakları organik tarıma kayıtlı kişilerde olacak, şirketin hedefi organik fındık kırma ve kavurma fabrikası kurmaktır. Organik üretimimizi kendi tekelimizden ihracatını ve iç pazarda pazarlanmasını sağlayacağız. 2011 de kurmayı hedeflediğimiz fabrikada çalışanlar şirkete ortak olan ve organik tarım ile uğraşan çiftçilerin çocukları oluşacak, kaynak nereden sağlanacak derseniz. Tarım Bakanlığının yüzde 50 hibe ile Kırsal Kalkınma Projesi veya Zonguldak Kalkınma Ajansı Projesinden yararlanmasından yola çıkacağız. Bu sen hedefimiz fabrikamızı kurarak 2 mühendis daha almaktır” dedi

  TAKDİR DELEGELERİMİZİNDİR

  5 Şubat 2011 Cumartesi günü yapılacak olan olağan genel kurul öncesi delegelere çağrıda bulunan Türkoğlu,” Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Bugüne kadar çiftçilerimizin emeklerinin kazançlarını fazlasıyla almaları için var gücünüzle çalıştık. Bundan sonra da her zaman çiftçilerimizin yanında olacağız “diye konuştu.



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!