Alaplı

BİRLİK MAKİNA KRİZ TANIMIYOR

BİRLİK MAKİNA KRİZ TANIMIYOR

1992 yılında İşadamları Muammer ve Aydın Semerci tarafından Alaplı Çamlıbel Köyü altında kurulan Birlik Makina San. ve Tic. Ltd Şirketi İran, Irak-Tunus-Fransa ve Cezayir’in de aralarında bulunduğu 28 ülkeye makine imal ederek ihraç yapıyor.

Birlik Makina’nın firma yetkilisi ve ayrıca şirketin gelecekteki ‘veliaht’ olarak nitelendirilen Mustafa Semerci, 2 adet 8000 metrekarelik kapalı ve 22.000 m 2 açık alanda bulunan fabrikalarında, 120 kişiye istihdam sağlayarak makine üretimleri gerçekleştirdiklerini ifade etti. Birlik Makina’nın dünyada son yıllarda en çok imalat yapan şirket olduğunu belirten Semerci, özellikle dış pazarda oldukça rağbet gördüklerini söyledi.

Geçtiğimiz yıllarda yaşanan ekonomik krizin sonucunda en büyük makine üreticisinin krize dayanamayarak battığına değinen Mustafa Semerci, krize rağmen üretim yaptıklarını belirtti. Semerci,”Biz Birlik Makina olarak burada kazanıyoruz. Burada memleketimizde harcıyoruz. İşletmemizde çalışanların yüzde 90 kendi bölgemizin insanı. Bölgemizde bizim için gerekli kalifiyeli eleman bulamazsak o zaman dışarıdan eleman temin ediyoruz" dedi.

Mustafa Semerci, Karadeniz Boru Profil Fabrikasının Temmuz ayı sonlarında inşaatının tamamlanarak hizmete gireceğini belirterek, fabrikanın inşaatının devam ettiği bölgede Alaplı ile ulaşımı sağlanan yol probleminin bulunduğunu kaydetti.

Amaçlarının Alaplı’da istihdama katkı sağlamak olduğunu ifade eden Semerci şunları söyledi:  “Şuana kadar 28 ülkeye ihracat yapıyoruz. Bu ülke sayısını artırmanın hedefi içersindeyiz. Bölgemizin stratejik olarak önemini çok iyi biliyorum. Yalnız bizim Kefkenaltı bölgesinde çay köyü civarında istihdama kazandırmayı düşündüğümüz fabrikanın yol sorunu var. Temmuz ayında burayı hizmete açıp, en az 100 kişi istihdam etme arzusundayız. Bu bölgenin yol sorunu çözülmesini arzuluyoruz. O nedenle yetkilerden destek bekliyoruz. Bu yol yapılarak istihdama kazandırılmalı”

Genç işadamı Mustafa Semerci, 03–06 Mart 2011 tarihleri arasında İstanbul Expo Fuar Merkezi’ne katılacaklarını sözlerine ekledi.

 



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!