Alaplı

ALAPLI BELEDİYESİNDEN TEMİZLİK ATAĞI

ALAPLI BELEDİYESİNDEN TEMİZLİK ATAĞI

Kasım ayında 50 adet frenli ve pedal sistemli plastik çöp konteynırı alarak, eskiyen çöp konteynırlarının yerlerine koyan Alaplı Belediyesi, 25 adet daha yeni çöp konteynırı daha aldı.

Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, İlçenin temiz tutulmasına büyük önem verdiklerini belirterek, “İlçemizin temiz tutulmasına yönelik çalışmalarımızı artırarak sürdürüyoruz. Bizim bir iddiamız var.  İsteyen herkesin evine ayakkabıyla girebileceği şekilde tertemiz bir Alaplı bizim temel hedeflerimizden biri.  Çalışmalarımızı da bu hedefimizi gerçekleştirebileceğimiz şekilde yürütüyoruz. Plastik, cam, metal, kağıt gibi geri dönüşümü olan atıkları ekonomiye geri kazandırabilmek amacıyla, geri dönüşüm kutularını kentimizin çeşitli noktalarına koymaya başladık. Bitkisel yağ atıklarını toplama projemiz ise işliyor. Daha önce dağıtımını yaptığımız atık yağ geri dönüşüm bidonları vasıtasıyla lokanta ve yemekhanesi bulunan işyerlerinden atık yağları toplamaya başladık; şimdi evlerden de toplamaya başlıyoruz. Bunun yanında dereye ve denize akan kanalizasyonu arıtmak için projemizi hazırladık. Bu proje hayata geçtiğinde Alaplı deresini de kanalizasyondan arındırmış olacağız” dedi.

  Daha önce İlçedeki 50 çöp konteynırının yenilendiğini hatırlatan Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “25 adet daha fren ve pedal sistemli modern çöp konteynırı aldık ve eskiyen çöp konteynırlarıyla değiştirmeye başladık. Şu ana kadar 75 adet çöp konteynırını yenilemiş olduk. Hedefimiz; ilçemizin tamamındaki 250 adet çöp konteynırını yenileriyle değiştirmek. Bu yeni çöp konteynırlarımız çok modern ve çok sıhhi. Hiç elinizi değmeden, pedalına basmak suretiyle kapağını açabiliyorsunuz. Vatandaşlarımızdan isteğimiz; içine kül dökülmemesi ve çöplerini döktükten sonra kapağını kapatmayı unutmamaları. Zaten, İlçemiz halkı çöp konteynırlarına sahip çıkıyor ve çevre temizliğine de büyük önem veriyor. Onların da bu duyarlılıklarıyla, Alaplı’yı örnek bir kente dönüştüreceğimizden kuşkumuz yok”



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!