Alaplı

MİNİK SERHAN MİLLİ TAKIMA GİRDİ

MİNİK SERHAN MİLLİ TAKIMA GİRDİ

Alaplı Atatürk İlköğretim Okulu 2. sınıf öğrencisi Serhan Berat Özdemir, 29 Ocak- 4 Şubat tarihleri arasında Antalya'nın Kemer ilçesinde düzenlenen Türkiye küçükler satranç turnuvasında 7'inciliği elde ederek milli takım alt yapısına girmeyi başardı. Alaplı Kaymakamı Aydın Memük, “Öğrencimizi kutluyorum. İlçemizden Atatürk İlköğretim Okulu 2. sınıf öğrencisi Serhan Berat Özdemir Türkiye küçükler satranç turnuvasında 7'inciliği elde etti. Bu büyük bir başarıdır. Biliyorsunuz satranç bir zeka oyunudur. Öğrencimiz de oldukça zeki bir çocuk. Kendisi bizi böyle iyi bir şekilde Alaplı'mızı başarı ile temsil ederse biz her zaman mutluluk duyacağız. Ben kendisine başarılar diliyorum. Ailesine ve öğretmenlerine de teşekkür ediyorum” dedi.

Kaymakam Memük ayrıca, Serhan Berat Özdemir'e başarılarından dolayı küçük altın takdim etti. Serhan Berat Özdemir'in babası Semih Özdemir de, oğlunun 5 yaşında satranca başladığını söyledi.

Satranç öğretmenleri Oğuz Adnan Kılıç yönetiminde eğitim gören Serhan Berat Özdemir dünyaca ünlü satranç şampiyonu Garri Kasparov ve Anatoli Karpov'u kendisine örnek aldığını ve en büyük hayalinin ise onlarla müsabaka yapmak olduğunu söyledi.



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!