Alaplı

BİZ GELECEĞİN YATIRIMINI ŞİMDİDEN DÜŞÜNÜYORUZ.

BİZ GELECEĞİN YATIRIMINI ŞİMDİDEN DÜŞÜNÜYORUZ.

Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Belediye Başkan Yardımcıları Turan Çınar, Cevat Aydın ve Etem Özdemir tarafından ağırlanan Rektör Özer’e, Belediye İmar ve Şehircilik Müdürü Mustafa Kılıç tarafından, Karadeniz Ereğli’nin geleceği için önem verilen kampüsleşme ve yeni eğitim kurumlarının kazandırılması için düşünülen çalışmalar hakkında brifing verildi.

 

Hatırlanacağı gibi beraberinde belediye başkan yardımcıları ve bazı daire müdürleriyle birlikte 13 Aralık günü ZKÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer’i makamında ziyaret ederek kendisine yeni görevinde başarılar dileyen Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, aynı zamanda Karadeniz Ereğli’de yapılmasını talep ettikleri yükseköğretim yatırımları ile ilgili olarak ayrıntılı bilgiler vermişti. O tarihte gerçekleştirilen ziyarette Karadeniz Ereğli’nin geleceği için yükseköğretim alanında yapılacak çalışma ve hayata geçirilmesi düşünülen projelerin önemine işaret edilmiş ve ZKÜ’ye bağlı fakülte ya da bir meslek yüksekokulunun bölgeye kazandırılması noktasında Karadeniz Ereğli’nin hazır olduğu vurgulanmıştı.

 

13 Aralık tarihinde gerçekleştirilen bu ziyarete iade-i ziyaret ile yanıt veren ZKÜ Rektörü Prof. Dr. Özer ile Belediye Başkanı Posbıyık arasındaki ikinci randevuda da aynı konu gündeme geldi. Ziyarette Karadeniz Ereğli’nin geleceği açısından çok önemli bir proje olarak gösterilebilecek kampüsleşme ve kente bir meslek yüksekokulu kazandırma konularında fikir alışverişinde bulunuldu.

 

 

ALTERNATİF PLANLAR HAKKINDA BİLGİ VERİLDİ

 

Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü’nden hazineye aktarılan, Karadeniz Ereğli Belediyesi tarafından imar planı hazırlanan Kemer’deki araziler üzerinde bulunan ve eğitim kurumu yapılmasına karar verilen 15 bin metrekarelik alanda bir meslek yüksekokulu kurma hayaline sahip olduklarını kaydederken, bunun dışında alternatif planlar da hazırladıklarını ve şu anda Ereğli Eğitim Fakültesi’nin bulunduğu alana yakın bir noktada bulunan Osmantepe’nin üniversite kampüsü olarak düzenlenmesi için şimdiden hazırlıklara başladıklarını söyledi. Başkan Posbıyık, Osmantepe’nin, Karadeniz Ereğli Üniversitesi’nin temelini oluşturacak kampüs için düşünüldüğünü ve bu yönde de geleceğe taşınacak önemli bir projenin ilk çalışmalarını başlatmak istediklerini kaydederken, bu projenin yanı sıra, bir başka temel hedeflerinin de ilçeye Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu kazandırmak olduğunu belirtti.

 

 

POSBIYIK:”BİZ GELECEĞİN YATIRIMINI ŞİMDİDEN DÜŞÜNÜYORUZ.”

 

Posbıyık ayrıca, tersanelere yakın olması gereken Gemi İnşa Mühendisliği Fakültesi için girişimlere de devam ettiklerini kaydettiği konuşmasında, Madenci Gemi Sanayi’nin karşısında bulunan bir alan üzerinde çalışmalara başladıklarını ifade etti. Başkan Posbıyık; “Elbette bu çalışmalar üzerinde yoğunlaşırken ‘Biz alanı bulduk gelin hemen fakülte yapın, meslek yüksekokulu yapın, kampus yapın’ demeyeceğiz. Belki bu çalışmaların yapılması bir on yılı bulabilir. Biz geleceğin yatırımını yapmayı amaçlıyoruz. Bugünden itibaren, gelecekte yapılmasını istediğimiz bu yatırımların altyapısını oluşturmak istiyoruz. Bizim üzerinde durduğumuz alanları şimdiden üniversite alanı olarak düzenlediğimiz takdirde, gelecekte yapılması zaruri hale gelecek bu yatırımlar için yer sorunu yaşamamış olacağız. Bizim ilk gayemiz bu…”, dedi.

 

 

ÖZER: “YÜKSEKÖĞRETİME GÖSTERDİĞİNİZ BU İLGİ BENİ MUTLU EDİYOR.”

 

Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın girişim ve taleplerinin sevindirici olduğunu belirten ve ZKÜ’nün sadece merkezdeki kampüs ve eğitim kurumlarıyla değil, tüm ilçelerdeki okullarıyla birlikte gelişip büyümesi gerektiğine dikkat çeken Rektör Mahmut Özer de, Ereğli’nin modern bir kampüs kazanması noktasında kentin geleceğinin planlanması gerektiğini söyledi. Rektör Özer, makul bir plan içerisinde her türlü büyüme çalışmasına sıcak baktıklarını belirtirken, Karadeniz Ereğli’nin eğitim çalışmalarındaki bu gayretinin ZKÜ’nün genişleyip büyümesini sağlayacağını belirtti.



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!