Genel

BEYAZ PANTOLONA SİYAH YAMA

BEYAZ PANTOLONA SİYAH YAMA

‘Beyaz pantolona siyah yama yakışmaz’ derdi rahmetli dedem. Daha doğrusu dermiş. Ben kendisi ile tanışma fırsatı bulamadım. Dedem, kendisini bu dünyaya ait hissetmediği için biraz erken gitmiş öbür tarafa. Babaannem kızdığı zaman hâla arkasından beddua eder dedemin ‘bu dünyanın nesini beğenmedin de öte yere erken taşındın’ diye… Neyse… Bunlar derin mevzu.

Son yıllarda siyaset haddinden fazla kirlenmeye başladı. Sabah kara olanlar akşam ak, akşam kara olanlar sabah ak olmaya başladılar. Söylenenler çabuk unutulmaya başlandı. İdeoloji kalmadı, amaç kalmadı, duruş kalmadı.

Aziz Yıldırım’ın Fenerbahçe başkanı olmasından sonra futbol nasıl kirlenmeye başladıysa, siyasette hizmetin yerini rant almaya başladıktan sonra siyasette öyle kirlendi işte. Daha Mahmut Özgener’in TFF başkanı olmasından sonra yaşananlara falan girmiyorum. Yani lafı fazla dolaştırmadan Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu’nun Demokrat Parti’den istifa ederek Ak Parti’ye geçmesine değinmek istiyorum.

Gazetemizin sür manşetinde yer alan ‘Bu ne yaman çelişki’ haberini okumuşsunuzdur. O haberde bundan yaklaşık bir yıl önce Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu’nun Ak Parti ile ilgili açıklamaları sizinde dikkatinizi çekmiştir.

Çimenoğlu o dönemlerde CHP’nin ilçe başkanlığına seçilen Nuri Tekin’i ziyaretinde yaptığı konuşmada deyim yerindeyse Ak Parti’yi yerden yere vuruyor. Üstelik kendisine Ak Parti ile ilgili yöneltilmiş bir soru olmadığı halde.

Ülke de Sosyal patlama var diyor Çimenoğlu.

İşsizlikten, yoksulluktan bahsediyor.

Türkiye’nin dünyanın en pahalı benzinini kullandığını söylüyor…

En önemlisi ise Türkiye’de iki köklü parti olduğunu (CHP ve Demokrat Parti’den bahsediyor), kökü olmayan yeni partilerin ülkeyi götürdükleri durum ortada diyor.

Adam bunu düşmanına kavga da bile söylemez…

Aradan neredeyse bir yıl gibi bir zaman geçiyor ve Çimenoğlu köklü olmadığını ifade ettiği Ak Parti’ye geçiyor.

Son bir yıl içinde Ak Parti kök saldı desek yemezler.

İşsizlik bitti desek yemezler.

Benzin fiyatı düştü desek yine yemezler…

Ne değişti de o zaman Çimenoğlu bir anda Ak Parti’li oldu.

29 Mart’ta gece gündüz demeden Çimenoğlu’na destek veren Demokrat Partilileri bir anda nasıl sildi Çimenoğlu?

Bu soruların cevaplarını elbette ki sayın başkan biliyordur sanırım…

Ancak şunu söylemeden geçemeyeceğim… Biz bu filmi daha önce de görmüştük. Demokrat Parti’den istifa ederek Ak Parti’ye ilk geçen siz değilsiniz. Siyasette bir duruşu olmayanların siyasi ömürleri pek uzun olmuyor ne yazık ki…

Öyle ki ortada sadece bir ip var ama o ipte sadece bir cambaz oynayabilir…

Hayırlısı artık… Umarım ipten düşen siz olmazsınız Sayın Çimenoğlu…

İbrahim Üzülmez belki ama biz üzülürüz siz ipten düşerseniz…



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam

1 Yorum

  • SİZ BİR HAFTADA 12 GOL YEMENİZİDE AZİZ YILDIRIMA BAĞLARSINIZ..