Genel

AKP-CHP-Posbıyık ve Toptan

AKP-CHP-Posbıyık ve Toptan

Bu hayatta iki şeyi hiçbir zaman anlayamadım. Bir, her buluşmamızda kollarıma sarılıp saatlerce gözyaşı döküp sonra da gidip başkası ile evlenen eski sevgilimi, birde bu anasını sattığımın siyasetini… Sanırım DNA’ları birbirine çok yakındı. Ve o yüzden çok seviyordu belki de eski sevgilim siyaseti.      

Hey gözünü sevdiğimin demokrasisi… Yaptın yine yapacağını.

Günlerdir heyecanla beklenen aday listeleri nihayet açıklandı Pazartesi günü. Ak Parti 35 yıldır Mecliste olan Köksal Toptan’ı yeniden birinci sıraya yerleştirdi yeniden.

Daha günler önce Zonguldak’tan aday olmaması için bazı sivil toplum örgütleri tarafından hakkında imza kampanyası başlatılan Köksal Toptan’ı.

30–35 yıldır Mecliste milletvekili olarak görev yaptığı halde bugüne kadar Zonguldak’a ne verdiği sorgulanan Köksal Toptan’ı.

Ak Parti Ereğli’ye sıra bile vermedi. Dolayısıyla Alaplı’ya da…

Bu memleketin yılladır kahrını çeken, sefasını sürdüğü kadar cefasını da çeken iş adamlarımız, siyasetçilerimiz devre dışı bırakıldı.

Sokaktaki simitçiden, Köprü altındaki şarapçıya kadar bu memlekete hakkı geçmiş olan bölge insanına iş, istihdam sağlamış Ak Parti il eski başkanı Celil Uzun gibi… Fazlı Erdoğan gibi…

Ben bu Köksal Toptan sevdasını anlayamadım gitti. Köksal Toptan,  elbette büyük bir siyasetçi. Zaten öyle olmasaydı yıllardır orada kalamazdı. Partiler değişti, Liderler değişti, düzen değişti ama Köksal Toptan’ın sırası değişmedi her ne hikmetse.

 Geçtiğimiz günlerde Ak Parti’den Köksal Toptan’ın Zonguldak’a yaptığı hizmetleri ile ilgili bir açıklama yapılmıştı. Okudukça şaşırdım. Meğer Zonguldak’ı tek başına inşa etmiş Sayın Toptan. Bu memlekete Toptan’dan başka kimse bir taş koymamış.

Belki bu dönem ki milletvekilliğinde küresel ısınmayı da engeller Toptan. Ya da ne bileyim belki de okyanusların oluşmasından, ayın yüzeyindeki kraterlere kadar her şeyde Toptan’ın imzası vardır.

 Peki, Ereğli ve Alaplı’da hangi hizmette imzası var Sayın Toptan’ın diye sormak lazım?

Yıllardır Alaplı şehir merkezi ile Fatih Mahallesi arasına bir köprü bile yaptırılamadı Sayın Toptan söz vermesine rağmen.

Ak Parti Alaplı ve Ereğli’yi devre dışı bırakmıştır. Hatta yok saymıştır.

Diyeceksiniz ki CHP’nin listesi çok mu iyi? Tartışılır elbette. Ama en azından Posbıyık gerçeği var CHP’nin listesinde.

Neriman Posbıyık 3.sıradan aday gösterildi. Ben aslında 2.sıra olarak bekliyordum ama Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın Zonguldak’tan aday gösterilmesinden dolayı sanırım 3. Sıraya kaydırıldı Neriman Posbıyık.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık bu seçimlerde CHP’nin kaderi olacaktır. Eşi Neriman Posbıyık’ın milletvekilliği mücadelesinde CHP’nin en büyük kozu olacaktır Halil Posbıyık.

Her partiden oy alma potansiyeline sahip çünkü Posbıyık’lar. CHP’ye tarihi bir zafer kazandırabilirler Zonguldak’ta.

Çünkü bugün sokakta ki çocuğa bile sorsanız Toptan mı, Posbıyık mı? Diye yüzde 100 Posbıyık der.

Mutlaka duymuştur çünkü Posbıyık adını. Ya da görmüştür.

Her ne kadar biz Köksal Toptan’ı pek görememiş olsak da…

Bu hayatta iki şeyi hiçbir zaman anlayamadım. Bir, her buluşmamızda kollarıma sarılıp saatlerce gözyaşı döküp sonra da gidip başkası ile evlenen eski sevgilimi, birde bu anasını sattığımın siyasetini… Sanırım DNA’ları birbirine çok yakındı. Ve o yüzden çok seviyordu belki de eski sevgilim siyaseti.      



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!