Alaplı

CEM EVİ HAYALİNİN TEMELİ ATILDI

CEM EVİ HAYALİNİN  TEMELİ ATILDI

 Alaplı Belediyesi ve Gümeli Yardımlaşma Kültür Derneği tarafından 10 yıllık bir çalışma sonucu, Tepeköy Mevkisinde  Cem Evi temeli atıldı. 150 metrekarelik alanda 3 katlı yapılacak olan inşaatın zemin katı yemekhane, ikinci katı çok amaçlı çalışmaları için, ve en son kat ise Cem Evi olacak.

Temel Atma törenine, Alaplı Kaymakamı Aydın Memük, Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam, AK Parti İlçe Başkanı Faruk Çaturoğlu,  CHP İlçe Başkanı Nuri Tekin, Ak Parti Milletvekili adayları Ercan Candan, Hüseyin Yılmaz, CHP Zonguldak Milletvekili adayları Neriman Posbıyık, Ünal Demirtaş, Cem Evinin ana sponsorları Dekar Beton Yönetim Kurulu Başkanı ve Alevi dedesi Mustafa Dedekargınoğlu, Erbeton ve Alport Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Yılmaz,  sivil toplum örgütü temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Tören, protokolün temel atma töreni ile başladı. Temel atma töreni sırasında kurban kesilerek dua edildi.

Gümeli Yardımlaşma Kültür Derneği Bakanı Aytaç Tosun, Er Beton ve Alport Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Yılmaz, Dekar Beton Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Dedekargınoğlu, Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve Alaplı Kaymakamı Aydın Memük birer konuşma yaptılar.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, törene katılan Alaplı ve Gümeli halkına katılımlarından dolayı teşekkür etti. 2009 yılından beri Cem Evi yer tahsisinde zorlanılsa da bunu başarabildik dedi. Cem Evinin şu andaki yerin çok önemli olduğunu söyleyen Çimenoğlu, yanı başında Meslek Yüksek Okulu ve diğer tarafında okul için tahsis yapılan bir başka yer olduğunu söyledi.  Belediye meclisi Üyeleri Sefa Çakır ve Erol Tunçkaya’ya özellikle teşekkür etti.  Ereğli’den gelen misafirler için “Bir sürü insan” ifadesine Kdz. Ereğli Belediye Başkanı yaptığı konuşmasında sert tepki gösterdi.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık konuşmasına, tören alanına gelen misafirleri sevgi, barış ve dostluk mesajı ile selamladı. Hiçbir zaman yakasına parti takmadığını belirten Posbıyık, ben tüm partililerin belediye başkanıyım dedi.  Bu gün en anlamlı bir günlerden daha biri diyerek konuşmasını sürdüren Posbıyık, İsmet Yılmaz’a, Mustafa Dedekargınoğlu’na Kdz. Ereğli Cem evinde yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür etti.  Bizler Kdz. Ereğli’den belediye meclisi üyelerimizle ve vatandaşlarımızla beraber geldik. Ama bu “Bir Sürü İnsanı” buraya Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu getirttirmedi, bizi kimse zorla da hiçbir yere getirttiremez, bizi buraya Hacı Bektaşi Veli’nin aşkı buraya getirttirdi, siz canların sevgisi buraya getirtti diyerek tepkisini dile getirdi. Posbıyık konuşmasını protesto eden Ak Parti ilçe teşkilatı ve milletvekili adayları tören alanını terk etti. İlçe Başkanı Çaturoğlu birkaç kez Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu’nun yanına gitse de Çimenoğlu tören alanını terk etmemesi dikkat çekiciydi.

Konuşmaların ardından kurbanlar kesildi, dualar yapıldı temel atma butonuna protokol üyeleri hep beraber bastılar. Alevi Kültüğr Dernekleri Alaplı Şube Gençleri tarafından solo konserleri ve Semah gösterilerine geçildi. Büyük bir kalabalığın katıldığı temel atma töreni, alevi geleneği olan nohutlu pilav ikramı yapılarak  sona erdi.



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!